עזרה דחופה, לא בטוחה שזה מתאים לכאן..

בובה151

New member
עזרה דחופה, לא בטוחה שזה מתאים לכאן..

אני לומדת כרגע בתיכון מגמה של פסיכולוגיה וסוציולוגיה ואנחנו מגישים פרוייקט שנה הבאה, בי"ב אני צריכה לבחור נושא לפרוייקט, כבר שבועיים אני חושבת על נושאים אבל אני לא מוצאת.. משהו כמו: השפעת המצב הכלכלי על ההשגים של התלמיד השפעת המרחק על הקשר הזוגי השפעת התעללות מינית על המשך הזוגיות של הנפגע את הדוגמאות האלה נתנו לנו [וזה לא חייב להיות משהו שקשור לזוגיות] יש הצעות?

liora86

New member
את יכולה לנסות:

השפעת לידה ראשונה על קשר הזוגיות או לידה שניה על הקשר עם שאר הילדים. השפעת השירות על בחירת מקצוע.. בהצלחה!!

הצעה :)

גם אני למדתי במגמה הזאת בתיכון וחקרתי על: הקשר בין מין (זכר/נקבה) ועמדות כלפי מוסד הנישואין. מי שמתעניין, יצא שבנות יותר רוצות להתחתן.. כמה לא מפתיע ;) בהצלחה לך!!

בובה151

New member
תודה!!

אהבתי את הרעיונות של שתיכן.. ממ אם תמצאו עוד משהו נחמד תכתבו לי :) תודה!!!

נאור :)

חחחח קודם כל זה: גילרוביץ' עם י' אחרי הג' ;) כמובן שהמחקר שלי היה מחקר של תלמידה בתיכון והמדגם אותו חקרתי הוא חילוני אז אי אפשר להסיק על זה בצורה נרחבת ;)

קודם כל...

סליחה שטעיתי בשם המשפחה שלך... זה קורה גם לי ואני מבין ללבך! שנית- אני לא אמשים אותך באיסוף הנתונים, ואגב גם בציבור הדתי הבנות יותר להוטות להתחתן, אבל כמו בכל ציבור, הן רוצות את זה רק מה"קשים להשגה" ולא ממי שבאמת טוב אליהן... מזל ש-ה' מזווג זיווגים!

תשובה :)

שם המשפחה שלך ממש קל ויפה, איך אנשים טועים בו? חחחח וזה בסדר! אני רגילה שאנשים מסתבכים עם שלי ;) אתה יודע מה היה מעניין? לחקור בכל חברה אין מין רוצה יותר בהתקשרות שבין גבר לאישה.. גם בשבטים הרחוקים :) אני קוראת לזה התקשרות כי "חתונה" כפי שאנחנו מכירים אותה היא הרי עניין תרבותי.. זה מרתק! בטוח עשו מחקר בסגנון..

חחחחחחחחחח

זו לא היא שהשפיעה עליי לאהוב את התחום אלא זה התחיל הרבה לפני. תמיד אהבתי אותו והאמת שאחד החלומות שלי כשהייתי צעירה יותר היה להיות חוקרת תרבויות.. אבל רק לפני כמה שנים גיליתי שקוראים לזה "אנתרופולוגיה".. זה הסיבה שהלכתי ללמוד את זה בתור מקצוע משני. זה מרתק אותי מאוד :)

בובה151

New member
מגניבב

אני לומדת על זה אבל ממש בקטנה, בסוציולוגיה, על אדוארד טיילור ואלפרד רדקליף- בראון.

למעלה