עזרה דחופה ממומחים בלבד...

המורה

New member
עזרה דחופה ממומחים בלבד...

יש לי רשת מחשבים של קישורים בבית הספר. אני מנסה להקים שרת אינטרנט מאחרי הפיירוול והראוטר האיפי שמספק לי הראוטר אינו אמיתי יש רעיונו איך עושים זאת?

philips

New member
????

רשת מחשבים של קישורים??? IP שמספק לך הנתב???? רעיונות למה בדיוק? האם יש לך מושג כלשהו ברשתות/תקשורת נתונים? ספר/י בדיוק מה עומד לרשותך, איזה נתב,איזה חיבור, האם יש כתובות IP קבועות שקנית? , איזה FIREWALL, היכן הוא מותקן במערכת , היכן אתה רוצה להתקין את שרת ה WEB.... האם לרשת הפנימית או לחיצונית ומה זה רשת של קישורים

המורה

New member
תודה לך על ההתייחסות פיליפ

רשת קישורים היא רשת המספקת אינטרנט לבתי ספר... יש IP קבוע שקניתי אך אינני יכולה להגיע אליה... היא מגיעה עד לנתב ושם נעצרת. אנחנו מחוברים בקו נל"נ אין לי מושג לבי הפיירוול השרת מיועד להיות שרת אינטרנט חיצוני

philips

New member
קצת סדר...

1. הנתב לא מספק שום IP לאף אחד... לא הבנתי מי מגיע ולאן...בעיקרון הנתב אמור להיות מחובר מצד אחד לנל"נ ומצד שני אל המחשב שעליו מותקן ה FIREWALL.... - המחשב הזה הוא ה GATEWAY... למחשב זה צריך להיות 2 כרטיסי רשת..אחד מהם מחובר לנתב והשני מחובר ל HUB או SWITCH של הארגון.... רק ככה תוכלי לסנן את כל התנועה הנכנסת יוצאת... אגב...במידה ויש ברשותכם SWITCH משוכלל , יתכן שניתן לעשות חלק מהסינון באמצעותו ולהוריד את העומס על ה GATEWAY... למחשב ה GATEWAY חייב להיות IP קבוע... ומומלץ שגם לשרת האינטרנט ולשרת הדואר..... אחרת תאלץ להשתמש ב NAT... שרת האינטרנט צריך להיות "אחרי" ה FIREWALL , ואז יש להגדיר ב FIREWALL פתח בשבילו (פורט 80) .. ניתן לשים אותו על המחשב של ה GATEWAY , ואפשר גם על מחשב אחר... (עומס מיותר על המחשב שבמילא עובד קשה כ GATEWAY) לגבי תקלות....נסה להסביר בדיוק מאיפה לאיפה אתה מנסה להגיע.. תשתמש ב TRCERT בשביל להבין איפה הבעייה... , ודא את החיבור מול חברת קישורים , ודא שהנתב שקיבלת תקין , שהנל"ן תקין..

ttlsysop

New member
נתבים

בשבוע שעבר קינפגתי נתב עם DHCP עליו, כאשר הוא גם ממיר IP על ידי : ip net inside source static <in ip> <out ip> זה כל מה שצריך לכתוב בנתב, וכמו כן מומלץ להוסיף איזה access-list

antidot

New member
אלך על ניחוש מושכל...

יש לי הרגשה שיש לך ROUTER שמבצע NAT. הכוונה שהוא יודע לתרגם כתובות לא חוקיות ולתרגם אותם לכתובת החוקית שלו. כשהמידע חוזר מבחוץ הנתב יודע למי לשלוח את המידע. (אני מאוד מפשט פה). אין שום בעיה לדעתי במקרה כזה להקים שרת WEB. מה שכן זה דורש קצת ידע בהגדרות של נתבים ופרוטוקולים. אני מתאר לעצמי שאם זה קו נל"ן של בזק, את יכולה לפנות אליהם או לחילופין להזמין מומחה מחברה כלשהי (עניין ההגדרות לא אמור לקחת יותר מ10 דקות למי שמבין עניין). ברכות, Antid0t

למעלה