עזרה דחופה, נדמה לי שזה קשור לפיזיקה...

alona19

New member
עזרה דחופה, נדמה לי שזה קשור לפיזיקה...

מישהו מבין אולי על מה המאמר הזה מדבר?? http://www-rocq.inria.fr/~becache/raffin-cmame-bjr.pdf הנושא שלו הוא :Space-time mesh refinement for elastodynamics. Numerical Results. אם למישהו יש מושג אם יש חומר בעברית שיכול לעזור לי, אני פשוט חייבת ללמוד את המאמר הזה..ולעזאזל אין לי מושג מה רוצים ממני. אני אמורה להבין את הרעיון הכללי ומה הם עושים כדי לפתח אותו.... תודה רבה לכולם.

זה בהחלט פיזיקה

ועוד מהסוג שלא עושה נעים בגב (לפחות לא לי). ברצינות: עיינתי קצת במאמר, ומכמה שאני מבין בשעת לילה כזאת הוא מציע הכללה לשיטה קיימת לחישובים בדינמיקה אלסטית של מערכות. מנסיוני, סביר שאין חומר בעברית על זה. יהיה לך מזל גדול מאד אם יש ספר מבוא בעברית בתחום. סביר מאד שאין. אולי תצליחי למצוא ספר טוב באנגלית. איזה רקע יש לך בפיזיקה ועבור איזה קורס את צריכה את המאמר הזה?

alona19

New member
הממ..תודה על תגובתך

בעיקרון אין לי ממש רקע בפיזיקה, קיבלתי את המאמר הזה כחלק משיעור בשיטות נומריות ותכנות מדעי. בעיקרון אני לא אמורה להבין את המאמר הזה לעומק מידי, אלא להבין מה הם רוצים לעשות..מה הרעיון איך מפתחים אותו. בקיצור - אני לא מבינה מה המרצה רוצה ממני, אבל אני אמורה לסכם את המאמר ולהבחן עליו. אני לא יודעת מה זה דינמיקה אלסטית של מערכות. ואין לי מושג מה זה מערכת היפרבולית...

masorti

New member
מתוך רפרוף במאמר...

נראה לי שמיישמים שם מערכת משוואות דיפרנציאליות של תורת האלסטיות לצורך חישובים בתורת היחסות. לי נראה שמה שרלוונטי לך הוא החלק המתמטי של המשוואות והאלסטיות, ולא היישום היחסותי. לגבי מערכת היפרבולית... מדובר על סוג מסוים של משוואות דיפרנציאליות חלקיות מסדר שני. הנה לך ההגדרה של ויקיפדיה למשוואה היפרבולית ולמערכת היפרבולית. החומר שאת צריכה לחפש בספריה (או באינטרנט) הוא בנושא משוואות דיפרנציאליות חלקיות + בנושא אלסטיות. סביר שיש חומר גם על אנליזה נומרית של משוואות מהסוג הזה.

למעלה