עזרה דחופה - סרטן כליות מסוג RCC עם גרורות

kovalexandra1

New member
עזרה דחופה - סרטן כליות מסוג RCC עם גרורות

שלום לכולם
בצער רב והמון תקווה גם אני מצטרפת לפורום הזה.
ביום ראשון האחרון גיליתי שלאבא שלי בן 52 יש סרטן כליות מסוג rcc, אחת הכליות שלו הרוסה לחלוטין וכל האזור שמסביב נדבק כולל בלוטת לימפה, בנוסף הסרטן שלח גרורות לעוד כמה איברים בגוף בינהם הריאה- אני לא מבינה בדרגות יותר מידי אבל לפי מה שהבנתי זו היא הדרגה הכי גבוהה שיכולה להיות.
אני עובדת עצות לגבי כל התהליך אבל משתדלת להחזיק מעמד. כרגע הוא נמצא עדיין בפנימית כי בבית חולים נהריה אין מקום במחלקה האונקולוגית, אך מהניסיון מר בעבר אני יודעת שבית חולים נהריה לא מצטיין באיכות טיפולו בחולים (אני לא יודעת לגבי המחלקה האונקולוגית שלהם) . חשבתי להעביר את אבא להתחלת טיפול למקום אחר (יש לציין שאפילו לא קיבלנו חוות דעת מרופא אונקולוג עדיין) אבל אני גם לא יודעת לאן והאם שווה בכלל.
מכל מה שאני מבינה ההבדל בטיפול במצבו של אבא שלי לא יהיה משמעותי. בכל זאת אשמח לעצתכם לגבי הנושא הזה
קיבלתי כמה טלפונים מהאגודה למלחמה בסרטן לרופאים שמתמחים בתחום אבל הציעו לי לחכות ולעשות את זה בתור חוות דעת שניה (מה שעולה כסף שאין , וגם לא בטוח שאותו דופא יטפל בו בסוף)

אשמח גם לעצה של התהליך מול הביטוח לאומי - מה עושים ? הבנתי שצריך נכות כללית ושירותים מיחודים, יש עוד משהו?

תודה רבה מראש
נקווה שאלוהים ייתן לי ולכל משפחתי כוח להתמודדות עם המצב

שמעי יקירה

הפנימיות הן המטפלות במקרים של אנקולוגיה , אולי צריך לדבר עם כירוגיה או נפרולוגיה כי הם מטפלים בכליה
לגבי זכויות דברים עם ע"וס של המחלקה היא תדריך אותך הכי טוב, בנתיים בטח לא מדברים על שחרור הביתה
הם לא ישחררו אותו במצב כזה , הם יכולים ליזום העברה לרמב"ם או מקום אישפוזי אחר , זה שיקול מקצועי רפואי
הכי טוב שתדברי עם הרופא המטפל במחלקה , ה התוכנית שלהם לטפל בו ,
איזה בדיקות הוא אמור לעבור בבית החולים , ולפי זה תנהגי מה הלאה
,

yarond10

New member
לעניות דעתי

1. התיאור שלך הוא אמנם קשה, אבל למיטב ידיעתי עם טיפול ראוי בתרופות ובטכנולוגיות הזמינות כיום, אפשר להאריך מספר שנים. יתר על כן יש כל הזמן התקדמות בנושאי הטיפולים, ולכן הארכת הזמן משמעותית מבחינת האפשרות לכניסת טיפולים ותרופות חדשניות יותר.
2. מציע לכם (כתושבי צפון) לעבור לרמב"ם בהקדם האפשרי. לדעתי טיפול בסרטן גרורתי צריך להיות במרכז רפואי ראוי (רמב"ם, איכילוב, שיבא, הדסה..), ולא במחלקה פנימית בנהריה.
3. לגבי כסף, בטוח לאומי וכו' - יש לפנות לעובדת סוציאלית במחלקה האונקולוגית בבית החולים (כאמור בשאיפה רמב"ם), והיא אמורה לספק טפסים ולעזור במילוי שלהם לבטוח לאומי.

kovalexandra1

New member
תודה

עזרת לי מאוד בקשר להחלטה האם להעביר או לא
לצערי מסתבר שכרגע לאבא שלי יש דלקת ריאות בנוסף לכל המכלול והרופאים פשוט לא טרחו לעדכן את המשפחה בנושא וזאת הסיבה האמיתית שהשאירו אותו בפנימית

מסכימה לחלוטין ואני מטופלת ברמבם

מיד אחרי שחזרה הביופסיה קבעתי תור לכירוג שד ומשם ניתוח וטיפולים כרגע.
הכול מתבצע שם גם אקו לב ועוד ואני תחת השגחה שם בטיפול יום פעם בשבוע עם הכימותרפיה.
בנוגע לביטוח לאומי מיד אחרי הניתוח עם מכתב מסודר של פרוטוקול של האונקולוגית פניתי עם המסמכים המתאימים ותבעתי נכות ושרותים מיוחדים לשמחתי קבלתי מהר מאד אישור לכך וכספים שמגיעים לי וזה לפחות עשה לי שלוות נפש..
אני מאחלת לך/לכם כמשפחה הרבה כוח ,אהבה וסבלנות לא פשוט אבל בהחלט אפשרי..

סבאיציק

New member
לפעול בשיקול דעת

קודם כל לפנות לעובדת הסוציאלית בבית חולים,אבל לא לבל את הדברים כתורה מסיני,הן לא תמיד מתמצאות בדקויות.
כדאי לחכות לדוח שיסכם את האשפוז וההמלצות של המחלקה הנוכחית
חוות דעת שנייה היא לא יקרה ,העלות רק 100 ש"ח ,יש השתתפות של קופת חולים חלוה זכאי לשלוש כאלה בשנה.
בכל הקשור בטיפול מול ביטוח לאומי אשמח לספק מידע כאשר תחליטו לפתוח בהליך עדיין מוקדם.
יש גם פורום שמסייע בנושא.
את לא לבד.
כולנו כאן בשביל לתמוך

מנסיון אישי הייתי ממליצה לנסוע קצת

יותר רחוק ורק לא להיכנס לרמבם
האחיות בסדר אך צוות הרופאים פשוט לא

למעלה