עזרה דחופה!!!

niniv

New member
עזרה דחופה!!!../images/Emo53.gif

אני מחפשת 6-8 מילים/מושגים שונים מעולם המוזיקה שיבטאו תחושות טובות. כמו לדוגמא: המילה "פורטיסימו" יכולה לבטא כוח, עוצמה, שליטה.... כל מילה תתקבל בברכה (כמובן שאשמח גם לקבל את הפירוש המוזיקלי של המילה) אם מישהו מכיר אתר בעברית שבו אפשר למצוא את המושגים של המוזיקה אני אשמח לשמוע... כל עזרה תתקבל בברכה תודה מראש...

pizdiloch

New member
כמה מילים

דולצ´ה - בנעימות, רכות קנטבילה - שירתי טוטי - כולם יחדיו (פירוש לא מדוייק) אלגרו אני חושב גם מבטא עוצמה......

lvbbb

New member
בבקשה ...

Con fuoco (קון פואוקו) - עם אש Affettuoso (אפטואוזו) - ברגש Agitato (אג´יטאטו) - פראי , חסר מנוחה Con forza (קון פורצה) - בכוח , במרץ Allegro (אלגרו) - מהר ושמח Allegro ma non troppo (אלגרו מא נון טרופו) - מהר , אבל לא מהר מדי Cantabile (קאנטאבילה) כמו זמר או שיר Dolce (דולצ´ה) - מתוק ועדין Dolcissimo (דולצ´יסימו) - מאד מתוק Garbato (גארבטו) - מלא חן , חינני Lacrimosa (לאקרימוזה) - בלטינית , עצב , ביגון עם דמעות Largo (לארגו) - איטי , עמוק ורחב Maestoso (מאהסטוזו) - מלכותי , מכובד Moderato (מודרטו) - מתון Pastoral (פאסטורלית) - קטע המתאר חיי כפר , טבע אני מקווה שזה יספיק

allegro

New member
תיקון קל והוספה...

tuti פירושו נגינת כל ההרכב יחד. allegro con spirito- חי ועם רגש allegrovivo- מהר וחי מאוד

H M G

New member
עוד תיקון קל

זה נכון שALLEGRO CON SPIRITO מנוגן חי ואולי ברגש, אם כי אין קשר בין הפירוש המילולי לאינטרפטציה שלך, אבל התרגום המדויק הוא= עליז ועם רוח. ALLEGROVIVO (למרות שאף פעם לא נתקלתי בזה) הוא באיטלקית "עליז וחי" (מבוצע כמובן מהר)

allegro

New member
ואני אוסיף ואומר

שאני נתקלתי לראשונה בבביטוי allegrovivo ביצירה symphonic overture של בארנס. כנראה שהוא המציא את זה כמו שהרבה מלחינים עושים.

למעלה