עזרה דחופה :(

עזרה דחופה :(

אני לא יודעת איך להתחיל בכלל אני נמצאת במצב נפשי וכלכלי על הפנים ....
אני חד הורית אמא ל3 ילדים שמנסה לתת את הנשמה לילדים שלה אבל כנראה לא הצלחתי עם הבן האמצעי שלי ...
תמיד הוא היה סוג של מורד בבית ספר הצליח לשגע את המורות בצבא גם ברח כמה פעמיים והיה לו מזל גדול שהמפקדים שלו אהבו אותו ומקסימום קיבל עונש של שבוע עד שבועיים בריתוק .הוא לא ילד רע יש לו בעיה עם מסגרות וגבולות .אבל המצב הקשה התחיל לפני חודשים .אחרי פסח הוא נסע לצפון לאבא שלו ושם הכיר בחורה בת 17 שהתאהב בה (הוא בן 22) בגלל שהוא רב איתי ולא דיברנו ואת אבא שלו לא סופר ממטר רק חיפש קורת גג ....סיפר לאמא של הבחורה שאני זרקתי אותו מהבית ועם אבא שלו לא ממש בקשר האמא אמרה מצאתי פראייר בוא נתחיל להונות אותו הבת אמרה לו שהיא אוהבת אותו וכמובן שזה לא היה נכון האמא אמרה אצלנו הקווקזים חייבים חתונה הלכה איתו לאולם בחיפה וסגרו תאריך ל29.9 בלי שאני או אבא שלו נדע מזה בכלל אני קיבלתי הודעה בפאלפון ואז התגלה שהוא לקח הלוואה בסך 10000ש"ח שאת זה הביא לאמא להוצאות של החתונה ולמרות שהתנגדנו לחתונה לא היה עם מי לדבר אז מבלי ברירה כדי לא לאבד את הבן שלי הסכמתי .ב4.9 נערכה החינה שכבר אז הבנו ששום דבר לא בסדר .3 ימים אחרי החינה האמא החליטה שהוא לא מתאים לבת שלה ואז העיפה אותו מהבית ואז התברר ההונאה הגדולה .האמא לקחה אותו לחברת פאלפון שם לקח 12 מכשירים גלקסי 5 ו2 טאבלטים עם חבילות כמובן סך העסקה 45,000ש"ח ולקחה אותו לחברת אורנג' ששם נלקחו עוד 2 גלקסי 5 ועוד 2 טאבלטים +חבילות סך העסקה פה 10,000ש"ח ועוד כל הקניות לחינה בסך 15,000ש"ח עשו עליו עקיצה .כולם שואלים איך הסכים כולל החוקר במשטרה התשובה שלו רצה להציל את הילדה מהאמא הרעה שלה אבל הוא לא מצליח להבין שהיא לא רוצה שיצילו אותה.מאז אני רצה ומשלמת את החובות שלו והוא בתמורה מתנהג אליי כל זבל שלו ועוד לא עובד כבר חודשיים .עשיתי הסכם עם הילדה שהתאהב בה שהיא תחזיר לי 60,000שקל ב30 תשלומים חודשים אבל כמובן לא עומדת בהסכם ובמקביל גם הבן שלי לא עומד בהבטחות שלו לעבוד ומשקר לי כל הזמן ....אני עובדת קשה ומרוויחה 6000ש"ח בחודש ומשלמת גם את ההלוואות שלו בסך 1400ש"ח וגם את ההלוואות שלי +משכנתא ומסתבכת מיום ליום ....לא יודעת כבר מה לעשות ואיך להתמודד עם זה :(

בנים גידלתי ורוממתי..

לאם המיואשת
ליבי ליבי עליך, לראות כך את הבן מסתבך ולעמוד מנגד.
אנחנו ההורים רוצים להיות טובים ורוצים להציל אותו מהסתבכויות, אנו לא מבינים שכאשר אנו לוקחיים ממנו את האחריות, אזי הוא ימשיך להסתבך ולא ילמד מזה כלום.
אני לא מבינה מדוע את צריכה לשלם חובות של בנך?
מדוע בחור בן 22 לא עובד? האם יש מגבלות כל שהם שמונעות מ מנו לעבוד.
מה הלקח שלבמד בנך מכל ההליך הזה- שאם הוא מסתבך אזי אמא תציל וזה לא האחריות שלו?
האם זו כוונתך?
לעניות דעתי, נראה שיש כאן בעיית גבולות, אם הוא לא יקח אחריות על חייו, כלומר לשלם על הטעויות שלו. את תצטרכי שוב ושוב להתערב ולהסתבך מיום ליום.

נכון רק עכשיו אני מבינה את זה

אבל כבר מאוחר מידיי ...הוא פשוט עצלן עובד יומיים שלושה ואז לא מתאים לו ...בכל מקום שעבד הסתכסך כי קשה לו עם מסגרות וגבולות גם על פסיכולגים ועובדים סוציאלים הצליח לעבוד שהכל מושלם .הוא היה 3 שנים בלהקה יצוגיית של העיר והוא שחקן כל כך טוב אפילו היה בארה"ב מתאם הלהקה לפני שהתגייס .החובות שלו משלומים היה הלוואה וכרטיס אשראי אבל נשאר עוד חוב של 22,000 שפה יצטרך להתמודד לבד .

האמא שבדרך הנכונה

נראה לי שאת מבינה מה שצריך לעשות..
אתבדרך הנכונה. העבירי לו את האחריות לתוצאות מעשיו ותגלי בן עם מוכשר ומיוחד, כפי שכבר הוכיח את עצמו, רק אם נותנים לו.
לכן- אפשרי לו לקחת אחריות על חובותיו.

למעלה