עזרה דחופה

dalia215

New member
עזרה דחופה

שלום יש לי גור חתולים שאמצתי שבוע שעבר קנינו לו אבקה המאכילה מינרלים וויטמינים הבעיה היא שלגור צמחו שיניים ומאז הוא אוכל מעט מאוד וישן הרבה אנחנו מנסים לתת לו עוד אבל הוא דוחף את הבקבוק אני ממבקשת מכם עזרה בדחיפות

Yukita

Active member
מנהל
אם צמחו לו שיניים

הוא צריך מזון מוצק וכבר הרבה פחות, ואולי בכלל לא, תחליף חלב.
&nbsp
במעבר למזון מוצק לוקחים מזון חתולים יבש לגורים (של גורים עשיר יותר מאשר של בוגרים, יש גם מוצרים לגורים צעירים במיוחד "בייבי קט" אם רוצים). מרטיבים כמה כופתיות של המזון במים, שיתרככו. שמים על משהו שטוח יחסית, כמו מכסה פלסטיק של גביע קוטג', ומאפשרים לקטנצ'יק לטעום. יתכן שבתחילה לא יבין ובעיקר רק ידרוך בזה, אז בתחילה שמים קצת על קצה האצבע ומגישים לו שינסה להריח וללקק.
&nbsp
&nbsp

Yukita

Active member
מנהל
רצוי למהר להציע מזון יבש מורטב

כי נשמע שבעצם הוא לא אכל מספיק כבר זמן מה, שלא בכוונה נוצר מצב שאין לו מה לאכול...

dalia215

New member
עזרה

אוקי ננסה תודה רבה אפשר לתת לו גם אוכל רטוב או רק יבש?

Yukita

Active member
מנהל
אפשר בהחלט לתת אוכל רטוב

אבל מאוד רצוי להגיע למעבר לאוכל יבש גם כן. איך הולך לכם בינתיים? הצעתם לקטנצ'יק משהו לטעום?

dalia215

New member
עזרה

קשה הוא מתנגד כל הזמן והוא בכלל לא רוצה לנסות כל הזמן רק לישון

Yukita

Active member
מנהל
אם הוא אפאתי

ולא מגיב, לכו מיד לוטרינר. יתכן שההמתנה עם המזון היתה ארוכה מדי, או שיש בעיה אחרת. גורים מפתחים דברים מאוד בקלות. לכו כבר עכשיו.

dalia215

New member
עזרה

בעיקרון הוא מגיב ועושה את הצרכים שלו הבעיה שהוא לא מוכן לאכול ושאלנו את הוטרינר שלנו הוא לא כל כך יכול לעזור

Yukita

Active member
מנהל
הלכתם עם הגור לוטרינר?

משהו פה לא נשמע בסדר. לכו לוטרינר אחר אם שלכם לא מסייע. אם תכתבו מאיזו עיר אתם, אולי יוכלו להמליץ לכם על וטרינר טוב.

dalia215

New member
עזרה

אני גרה בנשר אנחנו דיברנו איתו אתמול והוא אמר שלא בטוח שהוא יכול לעזור ואנחנו צריכים מישהו שיבוא הביתה כי לצערי אין לי כל כך אפשרות לקחת אותו

dimitrygo

Active member
מנהל
מה זאת אומרת אין לך כל כך אפשרות לקחת אותו לוטרינר?

dalia215

New member
אין אפשרות

הוטרניר אמר לנו שלא בטוח שהוא יכול לעזור לו כי הוא עוד קטן ואין לי איפה לשים אותו יש לי קופסא של חתולים אבל הם גדולים ואני מפחדת שיפול משם

sashalola

Well-known member
גור שלא אוכל

אם עוד לא לקחתם את הגור לוטרינר
בינתיים
להכין דייסה (עם מים חמימים) דלילה מגרגרים, כמו שהציעו כאן
את הדייסה למלא במזרק (ללא המחט כמובן)
להצמיד בעדינות רבה לקצה השפה וללחוץ טיפה טיפה מהתערובת לפה של הגור,
זה ילמד אותו את הטעם של המזון ועל הדרך יקבל גם נוזלים,
יש לי חשש שהגור כנראה מיובש אם הוא לא יונק מספיק בימים האחרונים,
ואז חייבים לתת לו קצת עירוי נוזלים תת עורי (הוטרינר)
שירגיש טוב ותעדכן

dalia215

New member
גור שלא אוכל

יש לי אבקה שאני מכינה לו אבל הוא אוכל מעט מאוד ממנו וניסיתי לפי מה שאמרו לי לתת לו מוצק אבל בצורת דייסה והוא מפחד מזה הוא מתחיל לרעוד ברגליים

למעלה