עזרה דחופה

לב רך

New member
עזרה דחופה

שלום,

לאחרונה אני נותן אוכל לחתול/ת רחוב עם בעיה בעיניים, שהגיע אלינו לחצר. ב- 4-5 ימים האחרונים הוא נעלם, והיום הופיע שוב, במצב ממש לא טוב. העיניים שלו סגורות לגמרי, עם מוגלה שחורה, והוא לא רוצה לאכול בינתיים. אני גר בחדרה, ומוכן לשלם עבור טיפול עזרה ראשונה בשביל החתול המסכן הזה. כואב הלב לראות אותו ככה. אני קצת חושש לקחת אותו לווטרינר בעצמי. אשמח לעזרה/ייעוץ.

Yukita

Active member
מנהל
אין לך הרבה ברירה

אם תמהר, אולי יש עוד סיכוי להציל את העיניים שלו. גש לוטרינר בסביבתך, בקש לשאול כלוב, הכנס את החתול לכלוב והבא אותו לטיפול. עיניים מתדרדרות ממש מהר, ואם יתעוור לא יוכל לשרוד ברחוב.

לב רך

New member
תודה

בינתיים קיבלתי גם עצה מוטרינרית, לנקות לחתול את העיניים עם צמר גפן ומים חמים, ולמרוח משחת עיניים סינטומיצין. לא בטוח שזה יספיק, אבל אשקול את זה. נראה לי שהכי טוב היה למצוא לו איזה בית מחסה.

Yukita

Active member
מנהל
לא ידוע לי מי הוטרינרית

אךיש סיבות שונות אפשריות לדלקת עיניים. וטרינר מקצועי יבקש לראות את החתול כדי לנסות להבין מה הגורם לדלקת ולקבוע טיפול נכון, ולא ימליץ "על עיוור". סינטומיצין עשוי לעזור אם מדובר בגורם הנכון לדלקת, ולא יעזור אם לא. במקרה האחרון, מצב העיניים ימשיך להדרדר עד לעיוורון. כבר עכשיו לפי התיאור שלך נשמע שלב מתקדם למדי בבעיה.
&nbsp
'למצוא בית מחסה' - הכוונה טובה, הביצוע בעייתי. אין בתי מחסה שבהם יש מקום ותנאים אידיאליים. בכולם צפיפות גדולה וקשיים כלכליים רבים, וחיים בכלוב הם לא פתרון טוב לחתול. הפתרון האידיאלי הוא אימוץ, או לפחות - לקחת לאיבחון רפואי נכון כדי להגדיל סיכויים להבראת העיניים וכל לאפשר המשך חיים היכן שהחתול נמצא כעת. אם ברצונך להבין למה אומרים לך דבר כזה, כדאי שתבקר (בלי החתול) בבית מחסה או שניים של העמותות, ותבין כבר בעצמך עד כמה התנאים בהם נואשים. אין כמעט מאמצים, אין כסף ולכן המצב גרוע.
&nbsp
כמובן שאתה מחליט מה ביכלתך לעשות, מה אתה מרגיש שאתה מסוגל מכל בחינה. עם זאת, שווה לזכור שלחתול הזה אין באמת אופציות. רוצה לעזור לו באמת? אל תבזבז זמן בלי איבחון. זה הסיכוי הטוב ביותר שלו, וגם זה במידה ולא איחרתם כבר את המועד. בהצלחה.

לב רך

New member
שוב תודה

הוטרינרית היא דווקא מישהי שאני סומך עליה, מניסיון. בכל אופן, לקחתי את הדברים לתשומת ליבי.

ארמורגם

New member
חבל שעוד יש וטרינרים שממליצים על סינטומיצין לחתולים

קודם כל, ללא אבחון כל משחה עשויה לדרדר את המצב, למשל במקרה של הרפס, שהוא נפוץ בחתולים.

במקרה שהאבחון הוא דלקת ולא הרפס, אז ההמלצה היא על משחה שנקראת טרמיצין, שמכסה טווח רחב יותר של דלקות.

אם אתה מוכן לשלם כסף כמו שכתבת, ואתה יכול לתפוס את החתול כדי לנקות לו את העיניים, אז מה הבעיה לשים אותו בכלוב ולקחת לוטרינר לאבחון וטיפול נכון.

למעלה