עזרה דחופה!

• פותח הנושא necmt
  • פורסם בתאריך

necmt

New member
עזרה דחופה!

מישהו הניח חתול בפתח דלת ביתי כי יודעים כנראה שאני מאכילה חתולי רחוב, נתתי לו אוכל ושתיה בסלון אבל יש לי כלב ששונא חתולים, סגרתי אותו בינתיים בחדר אבל הוא נובח ומשתגע. אני גם חוששת להוריד אותו לחצר כי הוא נראה חתול ביתי. מה אפשר לעשות ? יש איזו כתובת שאפשר לפנות אליה ??

Yukita

Active member
מנהל
לא עניין פשוט

קודם כל, כל הכבוד שנרתמת לטפל גם במצב העניינים הזה שמקשה עלייך.
&nbsp
יתכן שדווקא כדאי לך להחליף ביניהם: את החתול לסגור בחדר ולכלב להיות איתך בסלון ובשאר הבית. זה עשוי לעזור לכלב להירגע יותר מאשר סגירה בחדר, ולחתול זה בסדר כל עוד יש לו כל מה שהוא צריך איתו בחדר. מרבית הכלבים מתרגשים מאוד בהתחלה ואז נרגעים, אבל זה אינדיבידואלי. סידור נכון במרחב כאמור יכול לעזור.
&nbsp
באשר לשאלה לאן לפנות, התשובות כולן בעייתיות... ולא ציינת בכלל מאיפה את בארץ. לפי הכרטיס שלך - ת"א והמרכז. עם העודף העצום בחתולים הנזקקים לעזרה, אין יותר מדי אופציות. גם לא פירטת דבר בנוגע לחתול הזה ומצבו. הדרך האופטימלית היא לפרסם אותו לאימוץ (עם תמונות יפות ככל האפשר) ולקוות למצוא לו בית חם וכך להוציא אותו ממך למקום קבוע. אם הכלב לא נרגע, יתכן שיסכימו בצער בעלי חיים רמת גן לעזור לך במשהו - להפנות לאומנה או הצעה כלשהי, אבל צריך להבין שתמיד יש עומס בעמותות, ודאי עמותות שלא ממיתות כמו צב"ח-ר"ג. יש את צב"ח-ת"א אבל הם ממיתים בסביבות 80% ואף יותר מהחיות המגיעות אליהם, לפי הסיפורים נשמע שרבים מהם מומתים מיידית ולא מקבלים תקופת חסד למציאת בית.
&nbsp
אצלנו בבית כלבים וחתולים חיים בצוותא. בתחילת הדרך מדובר בעיקר בהרגלה האחד לשני, ואם הכלב שלך לא פיתח הרגל של הרג חתולים זה בתיאוריה אפשרי. במצב כזה, הוא יתרגל לחתול המסוים הזה (וימשיך לרדוף אחרי חתולים אחרים בחוץ, הוא בהחלט יבחין בין "חבר למשפחה" בבית לבין מי שלא שייך). זה בעיקר דורש סבלנות. אם את מוכנה לנסות, גם זו דרך להתמודד עם המצב לפחות עד שיימצא פתרון אחר.

dimitrygo

Active member
מנהל
מה הכוונה הניחו חתול? זה חתול בוגר או גור?

למעלה