עזרה דחופה!

עזרה דחופה!

אני רוצה להירשם לקורס כלשהו בבר אילן, אני רק לא יודעת מה אני בדיוק רוצה. השאלה שלי היא, איך אני מבררת על הלימודים בבר אילן? אני תוהה לגבי כמה זמן כל קורס, מה הדרישות וכמה הוא עולה. למישהו יש רעיון איך לברר פרטים על הנושא?

../images/Emo20.gif כמה הצעות לנועה

כדאי לך להתחיל עם האתר של אוניברסיטת בר-אילן. שם יש לך מידע על תוכניות הלימודים השונות וכן על הקורסים השונים. את יכולה לחפש קורס באתר מערכת השעות או דרך תוכניות הלימוד של המחלקות. זה תלוי רק בכיוון שלך ובדרישות שלך. בנוסף, תוכלי להתקשר למשרד לקבלת תלמידים (5318520-03, 5318526-03)ולשאול אותם לגבי דברים נוספים שאולי לא מוסברים באינטרנט. אם את לא רוצה לקחת תוכנית מלאה אלא רק קורס(ים) בודד(ים) תוכלי לעשות זאת במסגרת השמיעה החופשית. אם תעשי זאת תבדקי את הנושא טוב טוב כי גם שם יש תקנות והגבלות. במערכת השעות תראי שכל קורס רשום כשעתיים למשל 12-14 כאשר בפועל הקורס הוא רק שעה וחצי מ - 12:00 עד 13:30 ולעיתים עד 13:40 (תלוי עד כמה המרצה מקפיד על תקנות האוניברסיטה). שיהיה לך המון הצלחה בכל אשר תפני

המון תודה, ועוד שאלה:

מזמן לא בדקתי את תעודת הבגרות שלי, ואפילו לא השקעתי בה- אני חוששת שממוצע הציונים שלי בה עומד על שבע בערך. האם יש לי סיכוי להתקבל לאוניברסיטה עם ממוצע ציונים כזה?

../images/Emo108.gif תלוי בפסיכומטרי

זה תלוי בפסיכומטרי. לגבי מסגרת שמיעה חופשית, סביר להניח שלא מסתכלים בכלל על הציונים, אך תצטרכי לבדוק את זה מול המשרד לקבלת תלמידים. במקרה שאכן מה שאמרתי נכון, תוכלי להסתנן לאוניברסיטה בצורה כזו. לקחת מספר קורסים בשמיעה חופשית (עדיף במחלקה שבה תרצי ללמוד), להוציא ציונים גבוהים ואז להתקבל ללימודים בצורה מסודרת על סמך הציונים שהוצאת בקורסים באוניברסיטה. ככה לא תהיה התייחסות לציוני הבגרות ואולי אפילו תחסכי את הפסיכומטרי. אבל, שוב: את חייבת לברר את זה טוב טוב שלא תידפקי מזה בסוף (אל תתפסי אותה במילה). כמובן, החיסרון הוא שככה לוקח יותר זמן להוציא את התואר וזה בדרך כלל יוצא יותר יקר... כל אחד והשיקול שלו...

למעלה