עזרה דחופה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

faery crossing

New member
עזרה דחופה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אנשים, יש לי סקר שאני חייבת להעביר בנושא מזון אורגני. בבקשה, גם אם אתם לא ממש מכירים את הנושא, נסו לענות עליו. אנא ציינו מין וגיל. הסקר: 1. האם את/ה יודע/ת מהו מזון אורגני? אם כן ציין/ני מהו. 2. האם לדעתך ישנו קשר בין אכילת מזון אורגני לסרטן? 3. אם כן מהו הקשר? 4. מה גורם למניעת סרטן במזון אורגני? 5. מה גורם ללקיה בסרטן במזון לא אורגני? 6. מהי 'ההגנה הטבעית של הצמח'? 7. מתי ההגנה הנ"ל עובדת טוב יותר (מזון אורגני/לא אורגני)? 8. מהו חומר נוגד חמצון? 9. מתי מופרש יותר חומר נוגד חמצון (מזון אורגני/לא אורגני)? 10. האם המודעות שצברת בנושא מספיקה לך כדי שתתחיל/י (או שכבר התחלת) לאכול מזון אורגני? מהם השיקולים להחלטתך? תודה רבה-רבה-רבה
אודה לכם מאד אם תוכלו לענות על הסקר במהירות האפשרית. כמו-כן, אם יש בינכם אנשים המגדלים גידולים אורגניים, אשמח אם תוכלו להתראיין באופן אישי במסרים. שוב תודה רבה ושיהיה לכם יום מקסים!

ש מים

New member
תשובות חלקיות:

1. כן. מזון שבתהליך הגידול שלו והעיבוד החקלאי שלו לא נעשה שימוש בחומרים כימיכליים, אלא בחומרים/אמצעים טבעיים בלבד ושאינם משאירים "סימנים"/"שרידים" בתוך הפרי/הירק. 2. לא יודע. 3. כנ"ל. 4. כנ"ל. 5. כנ"ל. 6. כנ"ל. 7. כנ"ל. 8,9. כנ"ל, כנ"ל. 10.
כן. אני מגדל זיתים אורגניים (לשמן זית). מי שרוצה לקנות - שמן באיכות מ ע ו ל ה - שיצור איתי קשר. אגב, אני מגדל את הזיתים "אורגניים" וטבעיים בשל חוסר כדאיות כלכלית (להשקיע כסף בעיבוד)!! מחירי התשומות בחקלאות הינם ע-צ-ו-מ-י-ם והתמורה נמוכה ללא כל פרופורציה. במצב כזה - אין כל כדאיות לעיסוק בחקלאות ולהשקה כספית בה!!!

siviva

New member
הסקר עונה על עצמו...

הי fairy, אולי שמת
, אבל הסקר די עונה על עצמו משאלה לשאלה, אבל בכל זאת... 1. מזון המגודל ללא חומרים כימיקליים בשיטות טבעיות שונות. במידה ואין ברירה - עם שימוש זהיר במדבירים/דישון ביולוגיים. 2. ישנו קשר 3. הקשר הוא לא אחד לאחד, אבל הצטברות חומרים רעילים בגוף, גם כתוצאה מאכילת מזון "מטופל", ביחד עם גורמים חיצוניים ותורשתיים מגבירים הסיכון לחלות בסרטן. 4. הגורם למניעת סרטן במזון אורגני - ולקידום סרטן במזון לא אורגני (ש.5)- הוא ההגנה הטבעית של הצמח (ש. 6) שעובדת טוב יותר בגידולים אורגניים (ש. 7). ההגנה הטבעית של הצמח נובעת בחלקה מחומר נוגד חמצון שמופרש יותר בגידולים אורגניים (ש.9). 10. המודעות מספיקה, השיקולים שלי - זמינות, איכות ומחיר ריאלי הם המונעים ממני כרגע לקנות מזון אורגני. כל גידולי הגינה שלי - אורגניים. אילו לא גידולים למאכל (בעיקר) אלא לגינת נוי. חשוב לא פחות להיות אורגניים גם בגידול לנוי (וגם בעציצים בבית) אפילו אם לא אוכלים את זה. מידע נוסף על גננות אורגנית ינתן בשמחה.

למעלה