עזרה דחופה

norit1

New member
עזרה דחופה

שלום, יש לי ידיד שעבר הרבה צרות בחיים, הוא נפצע ונלחם עם ביטוח לאומי על כסף, וכרגע יש לו בקושי 500 ש"ח בחודש וחובות על הראש ומצבו הנפשי גרוע בגלל זה. הוא פעם עישן סמים והפסיק (בעקבות השפעה של אנשים שליליים), אבל אחרי ניסיון התאבדות בעזרת כדורים שהביא לו פסיכיאטר, הוא ממשיך לעשן סמים, ושותה ומעשן סיגריות (דבר שלא היה עושה), וכל הזמן מסתיר ומשקר, ואפילו כשתפסתי אותו הוא ניסה להכחיש. אני מנסה לגרום לו ללכת לגמילה- גם מהסמים וגם מהאלכוהול, כי הוא הולך ומתדרדר ולא מצליחה. האם יש אפשרות שעובדת סויצאלית או פסיכאטר יכריחו אותו ללכת לגמילה?

רוני3 3 3

New member
ניסיון לעזרה דחופה

הסיפור שאתה מספר הוא אכן לא פשוט ואני מרגישה כי גם אני בעבודתי נתקלת במקרים כאלו שההיתי מגדירה שיותר משהם רוצים לעזור לעצמם אחרים רוצים לעזור להם.זו חויה לא פשוטה לי בכלל כמטפלת כך שאני בטוחה כי היא קשה לא פחות ואלו אף יותר לך כאדם קרוב. מבחינה משפטית כאשר אדם איננו עונה על ההגדרה לאישפוז או טיפול כפוי לא ניתן לטפל בו בכח. אולם אולי כדאי לבדוק האים כיום או בעבר הוא היה בקשר עם איזשהו גורם טיפולי אשר יכול להיות גורם מייעץ מסייע, האים היתה לו פעם חויה,קשר טיפולי טוב שהוא יכול לחזור אליו,לחדש אתקשר או אולי רק להתיעץ?? בהצלחה

למעלה