עזרה דחופה

• פותח הנושא irbt
  • פורסם בתאריך

irbt

New member
עזרה דחופה

בני בן ה 10 חודשים נפל פעמיים מגובה מסיבות אחרות עשינו לפני חודש וחצי בדיקות והתברר שהוא סובל מחוסר ברזל ואז היתה ירידת הומגולבין מ11.9 ל 11.3 הוא קיבל חודש וחצי 15 טיפות ברזל ליום והיום עשינו שוב בדיקות ה ברזל ירד מ 29 ל12 וההומגולבין 11.3 כמו לפני חודש וחצי האם זה לא יכול להעיד על דימום ברזל או מחלת דם?

irbt

New member
המשך

הייתי אצל רופאת הילדים היא טוענת שהכל נובע מתזונה לקויה למרות שאני נותנת את הברזל עוד שהילד היה בן 3 חודשים לא היה לו תאבון לסימלאק הוא לא אכלן לא רוצה הרבה דבריפ מה אני יכולה לעשות להכריח אות ולאכול היא הציעה שהוריד את הארוחות סימלאק מ4 ל2 \האם זה הזמן לעשות סדרת חינוך מה הטיפול המיידי ביותר שתהיה ספיגה של ברזל?

חוסר ברזל

לא הבנתי לאיזה ירידה את מתכוונת מ26 ל 12. זה בטח לא הברזל ולא ההמוגלובין. מה כתוב על התופס? המוגלובין של 11.3 בגיל 10 ח' זאת רמה סבירה. אומנם ייתכן ויש סימנים אחרים של חוסר ברזל אותן אפשר לזהות בבדיקות שונות אך את לא מציינת אותם . לגבי הורדת כמות החלב, לא מדובר בסדרת חינוך אלא בניסיון למנוע אחת הסיבות הנפוצות לחוסר ברזל וזאת עודף חלב. רצוי מאוד להוריד את כמות החלב ללא יותר מאשר 500 סמ"ק ביום. בגיל של בנך רצוי לתת ארוחות מגוונות שיכללו ירקות , פירות, בשר, כולם עשירים בברזל.

erezbt

New member
עדכון

לגבי האי הבנה בדקו IRON ירד מ 29 ל 12 שמנימום זה 37

סליחה אבא

באמת הרמה מאוד נמוכה. אם לא ניתן לתקנה אחרי 1-1.5 חודש של טיפול בברזל ( יש לתת את הברזל בין הארוחות למען ספיגה טובה במעי) יש מקום לבצע בדיקות על מנת לבדוק אם התינוק לא מאבד דם ( לדוגמה דרך הצואה). כמו שציינתי הקטנת כמות החלב לפחות מ 500 סמ"ק ליום היא הכרחית.

erezbt

New member
עוד שאלה אם אפשר

האם אפשר לתת מעדני חלב כמו קוטג , מעדנים<???. או כדאי שלא כי זה מעכב את ספיגת הברזל

למעלה