עזרה די דחופה בבקשה..בתי בסוף החודש

mevav1

New member
עזרה די דחופה בבקשה..בתי בסוף החודש

תהא בת שנה ואני רוצה להכין לה עוגת יומולדת מיוחדת אך אינני יודעת כיצד. אשמח אם תאמרו לי בבקשה כיצד מתחילים בכך מה צריך ואיך בעצם עושים זאת. אה ואם אפשר לקבל בבקשה רעיונות לקישוט העוגה. תודה רבה לעונים וחג שמח.

mevav1

New member
ושאלה אולי../images/Emo163.gifאבל..כמה זמן לערך

לוקח להכין עוגה מעוצבת? אני שואלת בשביל קנה מידה בלבד. וצריך חומרים או עזרים מיוחדים? שוב,תודה רבה לעונים, מירב.

מיכל @

New member
אם את מתכוונת לבצק סוכר...

ציפוי העוגה שעשיתי לפני שבועיים לקחה לי כמעט 6 שעות! לקח לי זמן ללמוד איך עובדים עם בצק הסוכר ואיך יוצרים את הגוונים הנכונים מצבעי המאכל. אני מקווה שהפעמים הבאות יהיו מהירות יותר. ולעבודה בבצק סוכר אכן נדרשים חומרים ועזרים מיוחדים. אז נשאלת השאלה איזו עוגה את רוצה להכין.

t a l talim

New member
ברוכה הבאה! ../images/Emo140.gif

ישנן דרכים רבות להתחיל בהן את העבודב בחומר הקסום הזה, שנקרא "בצק סוכר". נראה לי שקל ופשוט ביותר, למתחילים באופן עצמאי וללא כל הדרכה, להתחיל בעוגה מצוירת. אני מצרפת הסבר מפורט מתוך מאמרי הפורום, ואשמח לענות על כל שאלה נוספת. לגבי כמה זמן לוקח- הכל שאלה של מיומנות... משהו בין שעה למספר ימים! בהצלחה, טל צפריר "אז זה מה שדרוש לך על מנת לצייר על העוגה: טושים לציור קווי המתאר. (אני אוהבת להשתמש בטוש דק שחור או חום) צבעים מיוחדים (צבעי ג´ל או אבקה)- מגיעים בקופסא עגולה קטנה, בערך כגודל של קופסאת פילם, וניתן להשיג גם קופסא בחצי הגודל. זה מספיק להמווווווון זמן - אני מסתפקת בקופסאות הקטנות) נייר פרגמנט עפרון רך - B6, B8 ... מכחול דק אלכוהול- לא חובה כוס קטנה עם מעט מים (לשטיפת המכחול) לוח ציירים - כזה עם שקעים, לערבוב הצבע (פלטה) הוראות: קודם כל תכנני מראש - מה את עומדת לצייר, ובאילו צבעים את עומדת להשתמש. רצוי שיהיה לך את הציור, גם בצבע, כדי לדעת איך לצבוע אותו, וגם רק בשחור לבן - רצוי רק קווי המתאר - כדי שיהיה קל להעתיק אותו. הכי טוב להשתמש ולהדפיס ממנועי החיפוש לדפי צביעה שבאינטרנט - בהם יש מבחר גדול של דמויות. למשל: http://www.ivyjoy.com/coloring/search.html (לדעתי זה מנוע החיפוש הטוב ביותר לשם כך). כעת העתיקי את קווי המתאר של הציור לדף הפרגמנט השקוף. רצוי שהעיפרון לא יהיה לגמרי מחודד - גם כדי שיהיה קל יותר להעביר את הציור לעוגה, וגם כדי לא לחורר אח"כ את בצק הסוכר. משסיימת להעתיק, הניחי את הנייר השקוף, כשהציור כלפי מטה, על העוגה, ועברי שוב עם העפרון על קווי המתאר של הציור. לא חזק מדי. הסירי את הנייר ותגלי את השרטוט המוחלש על העוגה. כעת עברי בעדינות עם הטוש על קווי המתאר. במקומות שלא יצאו ברורים - פשוט הציצי בצילום המקורי של הציור, והשלימי על פיו את הציור שעל העוגה. אם טעית או גלשת קצת עם הטוש - לא נורא, אפשר למחוק בעדינות בעזרת קיסם אוזניים עם מעט מים! (העוגה כבר נראית מלהיבה, לא?) ולמלאכת הצביעה: ראשית, הכיני משאריות הבצק, פיסה אחת מרודדת עליה תנסי קודם את הצבעים. בלוח הציירים הזליפי כמה טיפות אלכוהול בכל שקע. משהו כמו 10-15 טיפות, לא הרבה יותר. למשטחי צביעה גדולים יותר הגדילי את הכמות. טבלי ראש קיסם שיניים בצבע הרצוי, וערבבי עם האלכוהול. טבלי את המכחול, ונסי שכבה על הבצק המיועד לניסויים. הוסיפי צבע להכהות, או אלכוהול להבהיר, עד שאת מגיעה לגוון הרצוי. כשהגעת לגוונים הרצויים את מוכנה לצביעה. אל תשכחי לשטוף את המכחול במעבר מצבע לצבע. התחילי לצבוע במרכז השטח לצביעה, ולא בסמוך לקווים, כי לצבע יש נטייה להתפשט על הבצק. לכן מומלץ גם להשתמש ממש במעט נוזלים. ניתן לדלל את הצבע במים במקום אלכוהול- התוצאה זהה אך הייבוש ארוך יותר."

mevav1

New member
ווייי המוןל תודות לכן../images/Emo24.gifולך טל

הסבלנות(למרות ההעתקה)
זה נראה לי קשה בקטע של לעשות פעם ראשונה מבלי לראות כיצד עושים זאת לא?????? כמה זמן יכולה להארך לי העבודה? פשוט יש לי תינוקת שתהא בת שנה שלה מיועדת העוגה בע"ה ולא נראה לי שאני אוכל לשקוע במלאכה מבלי שהיא תפריע לי ולכן שאלתי כמה זמן. בכל אופן,זה יותר קל משזה נראה הא? אה ולגבי הפרגמנט,אני פשוט מציירת מעל הפרגמנט??כאילו מעט חזק? ולגבי הסוכר,היכן אוכל לקנות את הציפוי הזה? או שמא עדיף לי להכין לבד? באיזה אלכוהול מדובר?כלומר חיטוי??
ולסיום...היכן אוכל לעבור קורס מזורז באזור ת"א אבל בדחיפות????? אני מאוד מאוד מודה לך טל ולעונות(ששכחתי את שמכן וסליחה ע"כ). מירב.

t a l talim

New member
בשמחה!

- קשה מאוד להעריך את הזמן, בפרט שאינני מכירה אותך ואת קישוריך. עוגה מצוירת עשויה לקחת לטעמי כשלוש שעות, והיא ניתנת לעשיה עצמית (ללא סדנא), אם כי סדנא תחסוך לך טעיות ולבטים רבים. בראש הפורום י/ש רשימת מועדי סדנאות, אם את מעוניינת, את מוזמנת להציץ וליצור עימי קשר. - לגבי הפרגמנט... בדיוק! - אלכוהול למאכל בלבד- אני משתמשת בוודקה. - ממליצה חד משמעית לקנות בצק מוכן. במאמרי הפורום ישנו מתכון אם תחליטי ללכת בכיוון הזה, ורשימת חנויות עם פרטים מלאים לגביהן, אם תחליטי לקנות בצק מוכן. בהצלחה, לילה טוב וחג שמח, טל צפריר

michahz

New member
מציירים עם B6. ואין בעיה, Nיכל שלחה

לחברה מכתב והם אמרו שכיום אסור לשווק עפרונות רעילים. (בגלל כל הילדים שלועסים את העפרונות.)

למעלה