עזרה,האוזון באזור קו המשווה

• פותח הנושא BrH
  • פורסם בתאריך

BrH

New member
עזרה,האוזון באזור קו המשווה

על סמך טקסט מסוים נתבקשתי לענות האם כמות האוזון מעל אזור קו המשווה היא הגדולה ביותר. יש לי דילמה. מצד אחד כתוב שבאזור זה הקרינה האולטרה סגולה נמצאת בשטח בכמות רבה,וכאמור נדרשת קרינה זו בכדי שהאוזון יוכל להיווצר,אך מצד שני אם קיימת חדירה גדולה של קרינה אולטרה סוגלה הדבר אומר שהאוזון אינו קיים בכמות המספקת בכדי למנוע את החדירה הזו. לכן רציתי לדעת אם מישהו יודע מהי התשובה,ומוכן לעזור ולהסביר אותה כיוון שאינני יודעת מה לענות. תודה

שלום לך

לצערי לא יכולה לעזור בתחום זה, אבל ביקשתי ממישהו שיבוא לעזור. אני מקווה שזה יהיה עוד היום ואולי מישהו אחר יענה בינתיים. אנא התעזרי בסבלנות וננסה לסייע לך

עסי

New member
קפצתי לכאן מפורום אקלים כדי לסייע:)

התשובה לשאלה היא שלילית, מעל אזור קו המשווה הכמות היא הקטנה ביותר יחסית. רוב האוזון בסטרטוספירה, שהיא היא השכבה האמצעית באטמוספירת כדור הארץ, אכן נוצר מעל אזור קו המשווה, בו שטף קרינת השמש הוא הגדול ביותר, אבל האוזון נישא עם רוחות לרחבים גבוהים יותר (כיוון הקטבים) כך שניתן למצוא כמות אוזון גדולה יותר (בממוצע, משום שישנם גם שינויים עונתיים) מעל קנדה או סיביר, מאשר מעל קו המשווה. כך שהסעת האוזון היא זו ששומרת על שכבה דקה יותר שלו מעל קו המשווה. מקווה שפתרתי לך את הדילמה
.

יהושפט1

New member
לא מדויק

לפי מה שידוע לי, עקב השימוש באורוסולים עם גז הפריאון שהוס את האוזון, השטחים שנפגעו הם בעיקר בקטבים ובמיוחד הקוטב הדרומי. בקו המשוה הפגיעה פחות קשה.

kogawa

New member
התשובה פשוטה

בקטבים יש מה שנקרא "החור באוזון" ובקו המשווה יש הכי הרבה אוזון. אולטרא-סגול מסיע ביצור אוזון ואז לא חודר דרכו אלא נבלם בשעת יצור האוזון.

הימליה

New member
אוי,אוי...

או,אוי ואבוי...... קרא בבקשה את תשובתו של עסי,היא הנכונה. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

למעלה