עזרה!!!האם קצב גדילת ה.ראש תקין??

עזרה!!!האם קצב גדילת ה.ראש תקין??

היי בנות,

היום ביקרנו בטיפת חלב לחיסון של גיל חצי שנה באיחור של חודשיים.
האם תוכלו לתת אור על קצב גדילת היקף ראש?

שבועיים לאחר הלידה: 35 ס''מ
לאחר חודש:38.5 ס''מ
לאחר חצי חודש:38.8 ס''מ
לאחר חודשיים: 42 ס''מ
לאחר 4 חודשים: 45.4 ס''מ

התינוק בן 8.5 חודשים,אח תאום.
מישהי יודעת האם יש סיבה לדאגה??אחות טיפת חלב הלחיצה אותנו עם הנושא..

תודה רבה,

הלחוצה:)

בדקתי בעקומות

הוא סביב האחוזון ה 50 בהיקף הראש. האם את זוכרת מה היקף הראש בלידה? למיטב זכרוני בחצי שנה הראשונה הראש אמור לגדול בכ 2 ס"מ בחודש ובחצי השנה שאחריה בס"מ בחודש, אבל אלו רק נתונים יבשים. אצלנו הלחיצו ההפך, שהראש גדל מהר מדי, שאולי יש מים בחדרי המוח וכו', ולא לקחו בחשבון את הגנטיקה - לי יש ראש גדול )לצורך הענין גדול מהראש של בעלי - גבר שגבוה ממני בחצי ראש), כך גם לאבא שלי, וגם לסבתא שלי ז"ל היה כזה ראש. אם את ממש מודאגת קחי אותו לניורולוג ילדים אבל ברוב גדול של המקרים זה בעיקר ענין של מבנה ותורשה

מה זה אומר סביב האחוזון ה-50?

אני לא זוכרת את היקף הראש בזמן הלידה אני יודעת ששבועיים אחרי הלידה הוא היה 35 ס''מ.
האמת, העניין דיי מלחיץ אותי ואחות טיפת חלב אמרה שנמתין לבדיקה הבאה בספטמבר.
האם כדאי להמתין או לפנות לנוירלוג ילדים?

זה אומר

שהיקף הראש שלו בדיוק בממוצע- כ 50% מהילדים בגילו בעלי היקף ראש קטן יותר, וכ 50% בעלי היקף ראש גדול יותר. כמו שאמרה פה זיק מתחתי, אין מה להלחץ. אותי הלחיצו מאוד עם יערונת ובסוף לא דובים ולא זבובים - עשינו לה אולטרסאונד מוח ובדיקה אצל נוירולוג ילדים כדי לגלות את מה שידענו, שיש לה ראש גדול כי לי יש ראש גדול.
אני הייתי מציעה להתחיל אצל רופא ילדים, ולבדוק האם הוא חושב שיש מקום לבדיקת נוירולוג בשלב זה.

זיק5

New member
שירי

התפקיד של אחיות טיפת חלב הוא בין היתר להדליק את הנורות האדומות כשצריך. היא אמורה לאתר את הדברים החריגים באופן ראשוני בלבד ולהפנות אותך הלאה לאימות או לשלילה זל הממצאים. זה לא אומר שיש משהו.
במקרה שלך- הייתי הולכת לרופא התפתחות ילדים להמשך בירור.
יכול להיות שזה שום דבר.

בכל מקרה- אני לא הייתי מבררת את התשובה לשאלה שלך כאן בפורום.
חבל סתם להכניס לעצמך לראש סרטים שלא לצורך.

למעלה