עזרה הדדית - כזו שבין בונים (אפשרי גם בארץ????)

עזרה הדדית - כזו שבין בונים (אפשרי גם בארץ????)

סיפורו של אחד מחברי הפורום של וואנס.
אשתו לקחה אותו לראות מטוס לרכישה. לאחר הנחיתה נשבר המזלג של כן הנסע הקדמי.
חברים בונים שהיו בשדה התעופה ביקשו מבונה של RV12 לבוא לעזור והוא, בלי היסוס, פירק את כן הנסע הקדמי (שכבר היה מורכב במטוס) ויחד הם הרכיבו את הכן במטוס הפגוע.
לאחר שהמספר חזר לביתו, פירק את כן הנסע מהמטוס ושלח אותו חזרה לבחור שעזר לו.
לסיפור:
On Feb-13 my wife flew me down to KWVI so we could look at an RV-9A for sale. The RV-12 we flew had been carefully inspected and there was no visual indication on the nose fork of any stress or cracking. The plane is in of a club of 5 people, 2 of whom were the builders. I did the wiring on it so we know this plane very well. She joined the group to have a nice cheap way to keep current and has really enjoyed it. RV-12s are magic.

Before we get a pile of replies: Yes we all knew about the SB. The plan was to replace with the new fork model at the next condition inspection.

She made a perfect landing, gently set the nose down, and taxied off uneventfully. But when we got to parking we had to make a fairly sharp turn that probably turned the nose wheel to the stop bolts. This was apparently the last straw for the nose fork and one side sheared at the weld. Fortunately, there was no prop strike and we didn't even realize it had failed until we shut down and got out.

Thanks to the fantastic builder community at KWVI for coming to our aid! Sayid and Bill quickly gathered tools, helped us get the nose wheel pant off, and assessed the problem - it was pretty obvious since the wheel was at a 30 degree angle and the fork was clearly broken at the weld.

Sayid knew of an RV-12 builder who was nearing completion and called Bob. Bob drove 20 miles to the airport to open his hanger, removed his already installed nose fork, and loaned it to us. Sayid and Bill helped us (actually we just helped them) to install and tension it and we were back on our way home just a few hours behind schedule. We removed, cleaned and UPS'ed the fork back to Bob the next day.
This is the first time we've experienced this wonderful side of the builder community in time of need and though I've been flying an RV-6 since 2007 I was just amazed and grateful to these folks. Thank you guys!​
והמסקנות שלי:
א. אחוות בונים (הלוואי עלינו...)
ב. אין אפשרות למצב כזה בארץ - עפ"י דרישות רת"א, במקרה של החלפת כן נסע, צריך להזמין אותם לביקורת ולהוצאת תעודת כושר טיסה חדשה (!) - וזאת יש לעשות פעמיים פעם אחת לאחר הרכבת הכן החלופי ופעם שנייה לאחר הרכבת כן נסע חדש שיגיע מהיצרן.
נו. ובינתיים ימתינו....

ובלי קשר (ואולי עם?)
רת"א הוציאו לאחרונה הוראת רת"א המחייבת תעודת סוג למכשיר רדיו המותקן במטוס מוגדר - כלומר, אין אפשרות להעביר מכשיר רדיו, שיש לו תעודת סוג כשהו מורכב במטוס ספציפי, למטוס אחר!
מה יש להם?
אריאל אריאלי

mike300L

New member
לא אחוות בונים, אחוות אנשי תעופה! לפחות פה בארה״ב

כשלטייס או בעל מטוס יש בעיה בשדה, בד"כ יש יותר מציעי עזרה ממה שבאמת צריך, אנשים שאני לא מכיר עשו בשבילי טובות במצבים שהייתי, שממש לא הרגשתי נוח לקבל את הסיוע, אבל בלית ברירה הייתי חייב. הצעתי מזומן מלא פעמים, אף פעם לא לקחו.
אישית עזרתי לאנשים שלא הכרתי בכל מיני מצבים מתוך הכרה שלא הייתי רוצה להיות במצב זהה, וגם לי היו עוזרים.
הסטיגמה שפה הזולת לא מעניין אף אחד לא כל כך נכון, בטח שלא בתחום התעופה הקלה.

יותר ממסכים!!!! אכן, אנשי תעופה בכלל.

ולא רק.
אחד הדברים היפים שפגשתי בארה"ב, הוא הפרגון ההדדי בין בעלי תחביב משותף. אם אלו דייגי חכה, חובבי מירוצי אינדי ונהגי משאיות.
פעם בשנה יש אירוע שבו מתחרים בעלי משאיות - של מי המשאית המטופחת (וכשאני אומר מטופחת, אני מתכוון מטופחת!) ביותר ולמנצח ניתן פרס של אלפי דולארים.
לא נדיר (בלשון המעטה) לראות איך נהגים המתחרים זה בזה, מסייעים אחד לשני ומפרגנים בחום.
וכך בין בעלי תחביב משותף אחרים.
חבל שאת זה אנחנו לא מאמצים....
אריאל אריאלי

ZeevRozenek1

New member
עזרה הדדית בתעופה

(קצת באיחור )
מכל ענפי התעופה, העזרה ההדדית בולטת (בייחוד, לא "רק") אצל הדואים , כי בלעדיה הם פשוט לא ממריאים. עזרה הדדית בהרכבת הכנפיים אצל אלה שמאחסנים את הדאונים בעגלה נגררת, תמיכה בקצה הכנף בתחילת ריצת ההמראה, קריאות בקשר ל"חֶבר'ה שמעל לבית חולים בפסגת הגבעה יש טרמיקות "+ 4 " ועוד.

michar

New member
עזרה בין הבונים

אריאל אני כבר כמה שנים בונה את המטוס ולא הייתה פעם אחת שמישהו סרב לעזור לי אם בעצה או חומר או מה שלא יהיה וכנ"ל הפוך. כבר היה מישהו שהגיע בלי מכסה מיכל דלק לראש פינה וחזר עם המכסה שלי מהקיט ועוד. ומזמין אותך לבקש עזרה ומבטיח לתת.
יותר מזה עשרות ספקים שנחשפים לכך שאני בונה אוירון מוכנים להפוך השמיים ובלבד לעזור. רווח גדול לא יוצא מזה אם בכלל אבל יש הרגשה טובה.

למעלה