עזרה...הוראה מתקנת

nadinb

New member
עזרה...הוראה מתקנת

שלום,

אני אמא לילד בן 11 שמסיים כיתה ה',
בני אובחן כשנה בעל לקויי למידה ועם הפרעות קשב, לצערי אחרי לא מעט ניסיונות של התחום הטבעי נאלצתי לתת לו ריטאלין.
כרגע הומלץ לי בבית הספר שעלי לקחת לו באופן דחוף מורה להוראה מתקנת לפחות פעמיים בשבוע על מנת לקדם אותו בחופש וגם במהלך השנה הבאה.
לאחר בירור שעשיתי המחירים של המורים בענף הפרטי להוראה מתקנת לא זולים.
אני אם חד הורית המפרנסת ומכלכלת לבד בית ושני ילדים,
לבני רצון עז ללמוד ולעלות על הגל הוא מבקש זאת ומתחנן שהביא לו עזרה, הוא מאוד מתוסכל מחוסר ההצלחה שלו בלימודים ומהקושי שלו.
האם מישהו ממכם מכיר או יכול להפנות אותי למורה או לגורם שיוכל לעזור בנושא,
מורה שיהיה מוכן לקחת מחיר סימלי או לארגון שיכול לעזור.

miromiro

New member
בנך מאובחן עם לקות למידה וגם

הפרעת קשב וריכוז. אני ממליץ לך לבקש וועדת שילוב בבית הספר. בשעות השילוב ניתן גם לקבל הוראה מתקנת ביחד עם חיזוק במקצועות הנדרשים.
כמו כן ניתן לפנות למחלקה לשרותים חברתיים באזור מגורייך ולבדוק האם ע"פ נתונייך הסוציואקונומיים את זכאית למימון או לסבסוד של שעות לימוד ב-ניצן. אם כן בנך יוכל לקבל שם תגבור בחופש וגם הוראה מתקנת ע"פ הצורך.
בהצלחה.

jsaada100

New member
הצעות

שלום לך ,

ראשית אני מאחל לך ולבנך הצלחה רבה, ושנית - יישר כוח על הרצון והמאמץ לחפש לו עזרה על אף האילוצים השונים - אין זה מובן מאליו.

לגופו של עניין יש כמה אופציות שעומדות בפנייך:
1. פנייה לבית הספר ובקשה לעזרה בתגבורים בשיעורים נוספים (וגם שיעורים פרטניים).
2. פנייה לעובדי הרווחה ברשות המקומית שלך - יש לא מעט תכניות לתרומה בקהילה שמשלבים תלמידים, סטודנטים ואף מעבר לכך בנושאי השלמת פערי השכלה ועוד (אני יודע מניסיון מכיוון שגם אני מתנדב בכאלו ארגונים).
3. פנייה לארגונים שמתמחים בעזרה בנושאי חינוך (חיפוש פשוט בגוגל יוכל לסייע בנושא).
4. פנייה למורים מקצועיים - אכן מדובר בהוצאות לא זניחות, אבל מצד שני מדובר על השכלת ילדך. מצד שלישי - אני בטוח כי אם תסבירי למורה הספציפי את בעייתך, את האילוצים שלך מצד אחד, אך מצד שני תסבירי לו שאת מעוניינת בשיעורים קבועים במהלך זמן רב (למשל במשך השנה וכד׳) - תוכלי להגיע לעמק השווה בנושא המחיר.

במידה ותרצי המלצות על מורים מהתחום או כל עזרה נוספת - את מוזמנת לפנות אליי באופן פרטי (בין אם באמצעות האתר ובין אם באופן טלפוני).

בהצלחה ,
יהונתן

לירז129

New member
עזרה והצעות

היי יונתן,
האם ידוע לך על סטודנטית שתהיה מוכנה תמורת סכום סמלי להעביר שיעורים?

trilliane

Well-known member
מנהל
כדאי שתכתבי עיר ומקצוע שבו נחוצה העזרה

לפני כן לא רלוונטי להתחיל לתת המלצות באוויר.
קחי בחשבון שסטודנטים לא בהכרח יתאימו לתלמיד בעל צרכים מיוחדים כי אין להם הכשרה בהוראה מתקנת.
אם בכל מקרה החלטת להתפשר על סטודנט כלשהו שישב עם הילד, אולי כדאי לבדוק איך משתלבים בפר"ח, הפרויקט שבו סטודנטים חונכים ילדים תמורת מלגה, פעמים רבות מדובר בעזרה לימודית (ולהורים זה לא עולה דבר, למיטב ידיעתי).
http://www.perach.org.il/
עוד דבר שצריך לקחת בחשבון הוא שזה נעשה במהלך שנת הלימודים (באוניברסיטאות) והיא תחל רק אחרי החגים. אם את מחפשת סטודנט לקיץ, אין לי ספק שלא קשה למצוא (בתשלום) כי עוד מעט נגמרת תקופת הבחינות ואז לא חסרים סטודנטים שמחפשים עבודה לקיץ. בדקי פרסומים בלוחות מודעות באזור מגוריכם ובאינטרנט (למשל יד2).

miromiro

New member
בחינות או מבחנים? מה נשמע יותר טוב?

נכון,פרח לא עולה להורים. עוד יותר נכון עניין העזרה של סטודנט לילד בלימודים לעומת הוראה מתקנת. מי שזקוק להוראה מתקנת רצוי שיעבוד עם מי שמתמחה בעניין,אחרת עלולים להיות גם נזקים.

לירז129

New member
עזרה והצעות

היי יונתן,
האם ידוע לך על סטודנטית שתהיה מוכנה תמורת סכום סמלי להעביר שיעורים?

למעלה