עזרה: החזרת ילדים לתיכון לארץ

nachshon4

New member
עזרה: החזרת ילדים לתיכון לארץ

רציתי להיוועץ במי שהתנסה בכך.
אנחנו רוצים להחליט מתי לחזור לארץ ממלבורן, אוסטרליה, אחרי 5 שנים.

היינו נשארים כאן עוד, אבל הבנות עומדות להיכנס לתיכון. ההגיון והתחושות שלנו אומרים שלא פייר להביא אותן לארץ באמצע התיכון, ראוי לכל הפחות להביא אותן לתחילת כיתה י'. האופציה הנוספת היא לחכות עד ששתיהן יסיימו כאן תיכון, אבל זה משיקולים אחרים יותר מדי זמן.
מכל הבחינות האחרות היינו נשארים כאן שנה-שנתיים נוספות, אבל המשמעות של זה היא להביא לפחות אחת מהן לארץ באמצע התיכון.

והשאלה:
1. עד כמה באמת יהיה קשה לילדה להיכנס לתיכון בארץ בכיתה י"א, ולעמוד היטב בבחינות בגרות (תלמידה מצוינת כאן, אבל לא למדה תנ"ך, הבעה, ספרות עברית וכו')?
2. ונניח שבכל זאת חוזרים לארץ לי"א וכסף לא יהווה בעיה - עד כמה פתרון של בי"ס אקסטרני או אפילו מורים פרטיים יכולים לתת מענה לעניין של בחינות בגרות?

תודה לעונים בעלי הנסיון.
 

פגי1

New member
לא נסיון אישי אבל,מתוך המערכת

כתה יא קצת בעייתי,כי נבחנים במס" מקצועות כבר בכתה י,חלק בלשון וחלק בהסטוריה,אבל החומר מצומצם,ברמה של יחידה,כמובן שצריך לדעת לקרוא ולכתוב
עברית,מה אומר לא פשוט?שעורים פרטיים הרבה לוקחים לפני בחינות,וזה לא סוד,אולי כדאי לקחת שעורים פרטיים כבר באוסטרליה,אם אתם מוצאים מורה לעברית
שם?חומר אפשר לבקש ממשרד החינוך בירושלים,מחלקת הבחינות,אבל יש זכויות לתלמיזים עולים נכון 21 אוגוסט 2013,במשך 10 שנים והם,מקצועות חובה-תנ"ך,ספרות
הסטוריה, אזרחות מתמטיקה,אנגלית,השאר מקצועות בחירה לפי מגמות,השאלונים יהיו מתורגמים לפי השפה שאתה עלו+15 דקות תוספת זמן
תנ"ך-אפשרות לתנ"ך מתורגם,במקצועות דלי מלל,תתאפשר הקראת השאלון,ומתעלמים משגיאות כתיב,מי שהחל לימודיו בכתות י"א-י"ב,יוכל להבחן בעל-פה
בקצועות החובה,ספרות,תנ"ך,אזרחות,והסטוריה אך לא תנתן תוספת נקודות,אם יש לכם בארץ מישהו שיכול להשיג את חומר הלמוד ?אפשר יהיה להתרשם,נקוה שלמשהו
בפורום היו ילדים בגיל זה,ויוכל לתת עצה מנסיונו,וקיים גם בית-הספר האמריקאי באזור השרון ,יקר כמובן ומה חושבות הבנות?מבלי לפרט
 

nachshon4

New member
תודה על התשובה

לא שאלנו אותן ספיציפית על חזרה באמצע התיכון. ברור שאם נבודד את עניין הלימודים הן יעדיפו לגמור ללמוד באוסטרליה. האנגלית שלהן טובה יותר מהעברית, הן קוראות וכותבות יותר טוב באנגלית, בישראל יתווספו להם מקצועות שאין להן שום בסיס בהם (תנ"ך, הבעה, אזרחות..) ועוד לא דיברתי על הבובמה המנטלית שהן יחטפו כשהן ייכנסו לבית ספר בישראל. כאן הכל הרבה יותר נוח.
לכן ברור שאם אגיד שהן צריכות לעשות בגרות בארץ הן יעדיפו לחזור אתמול, כדי להיכנס למערכת כמה שיותר מוקדם.

מה לגבי בתי ספר אקסטרניים? האם זה יכול להיות פתרון טוב? אני אישית השלמתי כך בגרויות אחרי הצבא וזה היה יעיל, אבל הייתי כמובן בוגר הרבה יותר וממוקד.
האם זה משהו שיכול להיות חלופה, שבו יקבלו הכוונה ועזרה באופן יותר אישי?
 

פגי1

New member
קצת תשובות

הבחינה בת"נךמאוד צומצמה,כמו גם הבחינה בהבעה ולשון,מנסיוני גם התלמידים בארץ לא יודעים לקרוא פרק בתנ"ך,ולא מבינים את השפה,הבעה בעיקר
הבנת הנקרא,שעורים פרטיים יעזרו מאוד,וגם החלשים מצליחים,ואפשר לגשת לבגרות חורף כפי שנכתב,ויש להן נסיבות מקלות וזכויות
בתי -ספר אקסטרניים,לגילאים האלה,מעטים אוד,ומאגדים בתוכם ,תלמידים שנפלטו מבתי-ספר מכל מיני סיבות,והמבין יבין,ממש לא מומלץ,תמיד אפשר
להשלים אחרי הצבא,רבים וטובים מתקנים ציונים אחרי צבא לפני רישום לאונברסיטאות
 

רזאי

New member
אנחנו עומדים לחזור לכיתה י"א.

המצב שלנו שונה, כי אנחנו חוזרים אחרי שנתיים והילד לא יקבל את ההקלות שהבנות שלכן תקבלנה.
אנחנו בקשר עם התיכון, והם בהחלט אמרו שיש בעיות בחזרה לי"א. הוא מפסיד בגרויות בלשון והסטוריה, שיוכל ללמוד אליהן במהלך השנה ולהבחן בחורף. הוא גם לא יוכל להגביר מחשבים, כי בסוף י' נבחנים בבגרות לא פשוטה, ומנסיון ביה"ס ילדים לא מצליחים להשלים אותה.
כל זה, בגלל שבביה"ס מכירים את הילד ואותנו כמשפחה. הם יודעים שהיכולות שלו גבוהות במיוחד, ושהוא יקבל עזרה ותמיכה בבית. במקרים אחרים, הם ממליצים לא לחזור לי"א, או לקחת בחשבון השלמת ושיפור בגרויות אחרי הצבא.
מורים פרטיים טובים יכולים לעזור מאוד, אבל צריך לזכור שיש עליהם כבר עומס של הלימודים השוטפים. אפילו המתמטיקה קצת שונה, ולפעמים אין חפיפה בין החומר שנלמד בחו"ל לזה שנלמד בארץ.
 

נינה לי

New member
אנחנו חזרנו לארץ אחרי חמש שנים בחו"ל

והבת עמדה להיכנס לכיתה י"א. אחותה הצעירה היתה צריכה להיכנס לכיתה ח'.
לא רצינו לדחות את החזרה, כי היה חשוב לה ולנו שהיא "תטעם" מהתיכון בארץ, בתקווה שזה יעזור להשתלבות החברתית ולשיפור השפה והמטען התרבותי הישראלי שלה. פחדנו שאם נדחה את החזרה, היא תרגיש זרה ותלושה בארץ. תיכון כידוע זו התחנה האחרונה של תהליך ההתבגרות.
היה קשה מאוד - משרד החינוך נתן אז הקלות רק למי ששהה שש שנים בחו"ל, וחלק מהבגרויות היא עוד גררה אחרי הצבא.
אבל בסה"כ: היא השתלבה במהירות, התיידדה עם הרבה אנשים ודי סגרה את הפער בידע ובעיקר בפולקלור...
תבדקו אם שיקולים כאלה מתאימים גם לכם.
 

nachshon4

New member
תודה על התשובה

השיקולים הללו בהחלט חשובים.
לנו יש אפילו אפשרות להקדים ולהחזיר אותה לכיתה י'. משיקולים אחרים אנחנו מעדיפים לדחות את החזרה אפילו בשנה ולהכניס ל-י"א. השאלה היא עד כמה זה משמעותי להיכנס לי"א במקום ל-י'?
 

רזאי

New member
מאוד משמעותי.

בסוף כיתה י' מתחילים להבחן בבחינות הבגרות. חזרה בתחילת כיתה י' תאפשר לה ליישר קו עם כל בני גילה.
 

נינה לי

New member
נדמה לי ששר החינוך פירון מתכוון לבטל

את הבגרויות בכיתה י'. לא יודעת אם ומתי מתכוונים לממש את זה.
מכל מקום, בד"כ קשה יותר להשתלב בגיל ההתבגרות, כך שאולי עדיף להקדים את החזרה. מצד שני, כל מקרה לגופו, קשה לתת נוסחאות.
השאלה היא כמובן, מה אומרת הבת? האם היא נשארה בקשר עם חברות? רוצה לחזור, או פוחדת מהחזרה?
 

ehud48

New member
חזרה מאוסטרליה לישראל

אנחנו חזרנו לאחר חמש שנים במלבורן. הגדולה חזרה לכיתה י' והקטן לכיתה ח'.
כיוון ששניהם זכאים לעשות בגרות עולים בכל המקצועות, אין בעיה עם לחזור בכיתה יא' כי במילא עולים לא עושים בגרויות בסוף י'. כל המקצועות אפשר לעשות ביא' וביב'.

למרות שהילדים שלנו לא היו בארץ 5 שנים, הבסיס שהם קיבלו באוסטרליה בעיקר ביכולות שלהם לקרוא ולהבין טקסט והיכולת שלהם לבטא את עצמם בכתב, עזרה להם מאוד.

הבת שלי סיימה בגרות בהצטיינות ועומדת לפני גיוס. בזמנו כמובן שהיא לא רצתה לחזור ואמרה שתחזור לאחר התיכון לצבא. היום היא מודה לנו שחזרנו.

אין מה לעשות, כאשר מתבגרים בתיכון בארץ יש חברים לחיים, בעיקר אם מצטרפים לתנועת נוער. שני הילדים שלי מאוד פעילים בתנועת נוער וזה מאוד עזר להם בהתאקלמות בחזרה.

ללכת לצבא ולחזור בסוף שבוע בלי חברים זה ממש קשה.

לדעתי כדאי לחזור מוקדם ככל האפשר ולא לפחד מעניין הבגרויות. החומר בתנ"ך ספרות היסטוריה אזרחות ולשון של בגרות עולים ממש קל, במיוחד שהבנות הן דוברות עברית.

בהצלחה

אביטל
 
למעלה