עזרה המציאת מקור הקשור לבן גוריון

tzviberg

New member
עזרה המציאת מקור הקשור לבן גוריון

אני מחפש הפניה לציטוט הבא של בן גוריון. כנראה נאמר בשנת 1939 "התביעה להביא לארץ ילדים מגרמניה איננה נובעת אצלנו רק מתוך רגש של רחמנות לגבי ילדים אלה. אם אני אדע, שאפשר להציל את כל ילדי גרמניה על-ידי העברתם לאנגליה, ורק מחציתם - על-ידי העברתם לארץ-ישראל, אני אבחר בדבר השני - כי לפנינו לא רק חשבון הילדים האלה, אלא חשבון היסטורי של עם ישראל."

eshir31

New member
היכן קראת את הציטוט הזה?

נסה לבדוק אם אין הפניה למקור באמצעות הערת שוליים.

aya_bsf

New member
הנה המקור

בוקר טוב....... המקור לציטוט הנ"ל הנו דברי בן-גוריון בפרוטוקול של ישיבת מרכז מפא"י, 7.12.1938, אמ"ע, 23/38, עמ' 30, 41. בנוסף, ניתן למצוא את הציטוט הנ"ל במאמרו של יואב גלבר "מ'אל תעלו!' עד חוק השבות: לבטים ותמורות בגישה הציונית לעלייה" סופשבוע קסום איה

armbruster

New member
זה נראה לי כמו חלק של משפט שהוצא מהקשרו

כדאי שתביאי את כל הקטע שממנו הוא נלקח כדי שאפשר יהיה לראות את כל התמונה ולא חלק משפט כזה או אחר. דווקא בנושא השואה מסתובבים באוויר כל מיני חלקי דברים, חלקם מסולפים, שמטרתם פוליטית ולא היסטורית.

שינובי5

New member
מדובר על שני עמודים נפרדים

31 ו-40. תצטרכי להביא במלואו את כל פרוטוקול הישיבה. זה בפירוש לא כ"כ קל וחד משמעי כמו שזה נראה. אבל בהחלט מספיק לחרדים ולשאר ירקנים להאשים את הציונות בסיוע לרצח העם היהודי...

eshir31

New member
חפשי בארכיונים את הפרוטוקול המקורי

חפשי למשל בארכיון תנועת העבודה או במדרשת שדה בוקר.

armbruster

New member
בכל מיקרה אין לדברים משמעות כי לב"ג לא היה

הכוח להציל את כל הילדים היהודיים בגרמניה ע"י שליחתם לאנגליה ואפילו לא להציל את מחציתם ע"י העלאתם לא"י. לכן מדובר לא יותר מאשר בפואנטה בוויכוח, גם אם היא סרת טעם.

למעלה