עזרה! הסיפור שאינו נגמר

עזרה! הסיפור שאינו נגמר

אווקי...אני מכורה לספר ולפני כמה ימים החלטתי שאני רוצה עותק שלו בבית כל הספר טוב ויפה...חוצ מזה שהוא בעריכה מחודשת רוב הדברים לא מפריעים חוצ מקטע אחד... שאני חייבת למצוא אותו! למישו יש את הספר בבית? אני צריכה את הקטע שלפני שבסטיאן קורא את הכריכה של הספר, בהתחלה. זה מתחיל ב"נסתרות הן דרכי אנוש.."(אם אנלא טועה!) בבקשה...עזרה!

farseer

New member
הקטע (אני חושבת...)

"נסתרות דרכיהן של תשוקות אנוש וחקר אין להן, ודין ילדים כדין מבוגרים בנושא זה. מי שנפגע בהן לא יוכל לבארן, ומי שלא התנסה בהן מעודו לא יבין כלל את פשר הדבר. יש המסכנים את חייהם בטיפוס אל פסגת הר. אף אחד - אף לא הם עצמם - לא יוכל להסביר מה הטעם, בעצם, במעשה. אחרים הורסים עצמם במאמץ לכבוש ליבו של אדם מסוים, שאין לו כלל עניין בקשר עימם. אחרים נהרסים במסירותם שאינה יודעת גבולות לתענוגות החיך או הלגימה. אחדים מתעקשים כל כך לזכות במשחקי הימורים, שהם מפסידים את כל אשר להם. ויש שיקריבו הכל למען חלום שלעולם לא יתגשם. יש משוכנעים כי תקוותם היחידה לאושר תלויה ביכולתם להימצא במקום שונה מזה שהם נמצאים בו, וכל חייהם הם נעים ונדים בעולם. ויש שאינם מוצאים מנוחה עד הגיעם לעמדת כוח. בקיצור, כמספר האנשים בעולם כן מספר התשוקות והתאוות."

תודה תודה תודה:)

רק כדי שתבינו כמה משמעותי זה, שמתי פה את הקטע מהספר שיש לי: "רצונותיהם של בני אדם נסתרים הם ולא פשוט להבינם. הדבר נכון אצל ילדים כמו אצל מבוגרים. מי שהתנסה בהם לא יכול להסבירם, ומי שלא התנסה בהם מעודו, לא יבין אותם כלל. יש המסכנים את חייהם בטיפוס אל פסגת הר. אף אחד - אף לא הם עצמם - לא יוכל להסביר מה הטעם,בעצם, במעשה. אחרים הורסים עצמם במאמץ לכבוש לבו של אדם מסוים, שאין לו כל עניין בקשר עמם. אחרים נהרסים במסירות שאינה יודעת גבולות לדברי מאכל או שתייה. אחדים מתעקשים כל כך לזכות במשחקי הימורים, עד ששהם מפסידים את כל מה שיש להם. ויש כאלה שמקריבים הכל למען חלום שלעולם לא יתגשם. יש המשוכנעים, כי תקוותם היחידה לאושר תלויה ביכולתם להימצא במקום שונה מזה שהם נמצאים בו , וכל חייהם נעים ונדים בעולם. ויש שאינם מוצאים מנוחה עד הגיעם לעמדת כוח. בקיצור, כמספר האנשים בעולם , כן מספר האהבות והרצונות. אמממ שינוי די קטן, וכל הספר בעצם אותו דבר(מידיעה של הגירסה הישנה כמעט בע"פ) אבל משום שאני צריכה להביא את הטקסט הזה מול אנשים היה חשוב לי שהוא יהיה כמו שאני התאהבתי בו ולא החדש... אז שוב תודה:)

רגע,אני רוצה להבין-

יש גרסא חדשה?תרגום חדש? משהו אחר מהוצאת לדורי? מי מתי כמה למה????

חחח...אמממ לא...

פשוט הדפסה חדשה...כאילו עריכה מחודשת... אממ אותה הוצאת ספרים זה נראה אותו דבר..האותיות, העיצוב הכריכה (חוצ מזה שהיא לא קשיחה) אממ בישראל זה הודפס פעם רשונה ב84 וזה עריכה מחודשת מ2002 אממ רוב בספר אותו דבר חוצ מכמה קטעים

דניאלה99

New member
רק לי מפריעות השגיאות שם???

בשבועות אלו אני מקריאה את הספר הזה לבניי, ולאורך כל הספר (החדש), יש המון שגיאות גסות. חוסר התאמת המין (זכר-נקבה), שגיאות כתיב, ניסוחי משפט לא תקניים. זה מופיע גם בגרסה הקודמת?

למיטב זכרוני לא מופיע שם

אבל אשמח אם תוכלי לתת כמה דוגמאות קונקרטיות לשגיאות ואוכל לבדוק בגרסא שאצלי. זה לא לכבודו של הספר המיוחד הזה להופיע מלא בשגיאות-בהחלט שוה בדיקה!

אמממ לי הן לא מפריעות...

אממ אני לא הבחנתי בשגיאות ובד"כ אני שמה לב לדברים האלו אחרי שנייה.. לפי מה שאני זוכרת גם בספר הישן יש משחקי מילים כאלה...או שפה קצת יותר גבוהה...ואז זה נראה כאילו ההתאמה היא לא נכונה לגוף... אממ אבל הספר בסדר דווקא ואני מהמכורות לסיפור שאינו נגמר

למעלה