עזרה!! הפסקת האכלת חתולי רחוב

eli123

New member
עזרה!! הפסקת האכלת חתולי רחוב

היי לכם. יש לי בעיה מטרידה במיוחד ואני זקוקה לייעוץ. אנו גרים בדירה שכורה במושב רמות השבים. לפני כשנה התחלנו להאכיל חתולה ידידותית, שהיתה כבר כאן בשטח שלנו ושל השכנים כשעברנו לכאן. היא נכנסת אלנו הביתה, מתפנקת, אוכלת אבל ישנה אצל השכנים שגם מאכילים אותה מידי פעם. לאחר זמן מה הגיע לשטח שלנו חתול זכר כמעט ללא פרווה ומאוד רזה. כאב לנו והתחלנו להאכיל גם אותו. היום הוא שמן מאוד ומלא פרווה. ומגיע פעמיים ביום לבקש אוכל. לפני כחודש הגיעה נקבה שהפכה את המרפסת שלנו בחיפוש אוכל. חשבתי שהיא מורעבת. שמתי לה מעט אוכל בחוץ ובערב היא הגיעה עם שני גוריה ועוד חתול צעיר ומהמם ביופיו, שהצטרף אליהם. מוזר מאוד שהגיעו אלינו. אנו גרים פה כבר כמעט שנה וחצי ולא עברו אצלנו חתולים בשטח. שלשום הגיע חתול צעיר נוסף שגם הוא נראה מאוד מרשים, נקי וידידותי שקלט שפה יש אוכל. מאז הם כולם נמצאים אצלי בשטח. בכל בוקר מייללים במרפסת ומשעות הצהריים שוב. אנחנו כבר לא יודעים מה לעשות. את הקערה של החתולה שלנו אנו שמים מאז בתוך הבית ורק שם היא אוכלת כי היא לא מסתדרת עם אף חתול\ה. מצד אחד אני מרחמת עליהם כי אנו בחורף ויותר קשה למצוא מזון. מצד שני אני לא מסוגלת לדאוג ל 7 חתולים. אנו גם מתכננים לעזוב את הבית עד הקיץ. מה עושים????

דרורפפ

New member
אני יכול רק לתת לך עצות מהניסיון שלי

דבר ראשון כל הכבוד כל נכונותך.

העצה הראשונה- אם החתולים מייללים- הם לא מקבלים אוכל. אני לא מדבר על חתול מורעב שפגשת ברחוב והוא מיילל כי הוא סובל, אני מדבר על החתולים הקבועים שמגיעים כדי לקבל אוכל- והם יודעים שעל ידי יללות- האוכל יגיע. אז דבר ראשון- אם הם מייללים- הם לא מקבלים אוכל.

דבר נוסף, אני חושב שבאופן כללי עדיף להתעלם מהם לחלוטין כשהם מייללים, להמשיך להתנהג כרגיל- מבלי להתייחס אליהם, כי גם 'יחס' הוא דבר חיובי שהם מקבלים מיללות. אם רוצים לתת להם יחס- אז שוב, רק כשהם לא מייללים.

עצה שנייה- תדאגי להשאיר כלים עם אוכל, בזמנים קבועים, ולמשך זמן קצוב. אצלי החתולים למדו 'קריאה' חזקה שאני עושה כשאני נותן להם אוכל, אז גם אם הם לא בחצר- הם מגיעים. אם יש באפשרותך/רצונך, תנסי לחזור על הקריאה הזו כשאת מגישה להם אוכל, ולאחר תקופה הם ילמדו לקשר את הקריאה הזו לאוכל. אני חושב שהדבר הזה מאוד חשוב, כי זה מאפשר לחתולים לשוטט במקומות אחרים, שאולי נוחים להם יותר, ואולי ימצאו עוד מקומות עם אוכל, ולא יהיה להם צורך להמתין זמנים ממושכים בחצר שלך כדי לקבל את האוכל.

עצה שלישית- כל עוד את יכולה, תמשיכי. אם את עוזבת ואין באפשרותך להמשיך- המינימום שהייתי עושה, מנסה לשדל את הדיירים החדשים להאכיל, או מנסה לשדל את אחד השכנים/שכנות ברחוב/שכונה להאכיל, מעבר לכך אין מה לעשות.

dimitrygo

Active member
מנהל
כמה דברים:

1) אתם יכולים לקנות שק גדול 18 ק"ג של מזון לחתולי רחוב מסוג אולטרה קט למשל או דומים. זה יעלה לך כ-150 ש"ח ויספיק לחודשיים.
2) להאכיל בשעות קבועות מחוץ לשטח החצר שלכם
3) לדבר עם השכנים על המשך הדרך. אולי הם יסכימו להאכיל את החתולים. אולי תציעו להם להחלק בהוצאות
4) אם אין שום דרך להמשיך להאכיל את החתוים אז צריך בהדרגה להפסיק להאכיל אותם בצורה סדירה. תעזרו להם לשרוד גם אם תאכילו אותם 2-3 פעמים בשבוע. עובדה שהם ידעו לשרוד עד עכשיו בלי האכלות שלכם. אבל אם הגורים יתרגלו לאכול רק אצלכם הם לא ישרדו בהמשך אם תפסיקו להאכיל אותם.

ארמורגם

New member
וגם לא פחות חשוב

לדאוג לעקר ולסרס את כל החתולים כדי שלא ימשיכו להתרבות ולהוות נטל עליכם ו/או על ממשיכי דרככם.

eli123

New member
התקשרנו פעמיים לעיריית הוד השרון ואף אחד לא הגיע.

Bogen2

New member
אכן עיריית הוד השרון מתרשלת מאוד בעיקורים...

ממליצה לעקר פרטי לפחות את הנקבות- יש מחירים מוזלים לחתולי רחוב וזה שווה את ההשקעה- למענם!

eli123

New member
העניין הוא שאנו מעוניינים להפסיק להאכיל אותם..איך עושים זאת?

אנו גרים בשטח של כמה דונמים במושב. פה זה קצת בעייתי להאכיל מחוץ לשטח. אני מנסה להאכיל כמה שיותר רחוק מהכניסה לבית. אבל הם בכל זאת מגיעים בוקר ויושבים לי במרפסת, ישנים שם ואין לי לב לגרש אותם בימים אלה שיורד גשם.אנו מאכילים חתולה אחת בתוך הבית ורק אותה אנו רוצים להמשיך להאכיל. כל השאר כבר הפכו למטרד.. אנו קונים שק גדול מאוד. אך זה אוזל בקצב מהיר מאוד.
שקלתי אף לנסוע לחופשה לכמה ימים. מכיוון ואני בחופשת לידה אין לי הרבה זמן ואנרגיה לטפל בהם ואני גם מגדלת תוכים האכלות יד. קצת קשה לי כי אני כל היום בבית. לכן, השאלה פה היא בעיקר איך מפסיקים בהדרגה וגורמים להם לצאת מהשטח במטרה לחפש אוכל במקום אחר? האם אתם חושבים שיציאה של מספר ימים מהבית תעזור? האם אתם חושבים שהגורים שנראים כבני 3-4 חודשים יעזבו כשיגדלו, הם או האמא?

למעלה