עזרה התנדבותית

Mapisto

New member
עזרה התנדבותית

אוקיי, אני מתנדב במקום שנקרא מנהלת הקריות ומלמד שם פלש (בחינם, כמחויבות אישית לקהילה (בכיתהי´ חייבים לעשות)) אניויי, המדריך שלי ביקש שאני אכין לו לוגו כמו בתמונה (או משהו דומה לפחות) תוכלו לעזור (מאחר ובגיל 15 אין לי מספיק מימון למעצב מקצועי) בתודה מראש , מפיסטו

noa_f

New member
אין שום סיבה שתלמיד כיתה י´ יממן

עיצוב לוגו מכיסו! (גם אם היה לך הכסף) - זו אינה המטרה של פרוייקט "מחויבות אישית". אתה יכול לנסות וליצור את האיור בפלאש. אם לא ילך - תגיד ל"מדריך" שלך, שיצטרך לממן בעצמו. למינהלת הקריות יש מן הסתם תקציב משלהם. אם המחויבות שלך היא ללמד פלאש - אסור לך לתת להם לנצל אותך !!! הייתי פונה למורה האחראי על הפרוייקט בבית הספר שלך, זו נשמעת לי חוצפה ממדרגה ראשונה.

אם זה מוצא חן בעניך...

אז הנה סקיצה קטנה שבניתי בכמה דקות...אם זה מוצא חן בעיניך..תהנה

Mapisto

New member
ובכן זה מן גוף שממומן ע"י העירייה

ולכן הוא בקש ממני כטובה, ולא כניצול. לפי מה שאני הבנתי, העירייה מימנה את המחשבים ואת הכל, המדריך שלי ואני לא מרווחים אגורה!

noa_f

New member
ההבדל בין "טובה" ל"ניצול"

הוא די פשוט: אם אתה מרגיש שאתה חייב לעשות משהו, למרות שאינך יודע או אין לך את הכלים לעשות את זה, והיית קונה ממישהו את הדבר לו היה לך כסף - זה "ניצול". אם אתה יודע לעשות את זה, וזה עניין פשוט עבורך - עבודה של 10 דקות: זו "טובה". יתכן שגם למדריך שלך לא היו כוונות זדוניות- הוא הניח שמי שיודע פלאש יכול לעשות לו לוגו, ו"מה הבעיה בעצם?". תסביר לו שאינך יודע לעשות לוגואים. תסביר לו שעבור לוגו לגוף רשמי או מסחרי משלמים הרבה כסף. ולכן זה איננו תפקידך. לו היית מעצב גרפי שמתנדב אצלם - העניין היה שונה. מהכרות, הן עם פרוייקט מחוייבות (הרי כולנו עשינו את זה) וגם מהתנדבויות שונות, אני יודעת שיש לפעמים מקומות בהם מנסים לקבל מהמתנדב דברים מעבר למה שהוא התכוון / יכול / רוצה. במיוחד אם הוא בסך הכל נער ואיננו בטוח מתי מותר לו לומר "לא". (לא בכל מקום!!! לא כולם!!!) לרוב אין כוונה רעה בבקשה, אבל גם זה מעיד על חוסר גבולות מסויים... נכון שמה שכתבתי כאן לא ממש שייך לענייני הפורום - אבל גם מעצבים מתחילים נתקלים לפעמים בדרישות דומות מצד לקוחות חמדנים ולא ממש יודעים איפה לשים את הגבול ב"נתינה".

גלי!

New member
גם אותי זה מרגיז כי

גם אני נתקלתי במצב הזה של אנשים שחושבים שאולי אתה עושה להם טובה קטנה אבל אז אתה נאלץ לשבת על זה המון שעות וזה בטח לא קל ובסוף מסיים עם תחושה של "פראייר". גם לי זה קרה במקום בו אני עובדת אבל החלטתי שאפילו אם אני עדיין רק סטודנטית, אני עדיין לא חייבת לאף אחד טובות בתחום העיצוב. אז חזק ואמץ ותהיה אסרטיבי! בהצלחה, גלי.

למעלה