עזרה וייעוץ..דחוף!!

עזרה וייעוץ..דחוף!!

קניתי דגי נוי מלוחים, והייתי רוצה לקבל ייעוץ כיצד לטפל בדגים אלו?! האקווריום עובד כבר בשבועיים, וניטרית {חומר בתוך המים, אשר איננו מגיב כפי שמצופה}...אז חבר'ה, זה דיי דחוף!! מי שבעל הדגים, מוזמן לעזור לי בבקשה:) אשמח לקבל עזרה..:) תודה

duel

New member
חבל שהם ימותו אך אם יש לך ניטריט

והאקווריום עדיין לא יציב הייתי ממליץ להוציא אותם ולשים אותם בהשגחה של חנות/בעל אקווריום מתאים עד להתייצבות המערכת הביולוגית אצלך באקווריום. בכל מקרה חסרים לנו פרטים כמו גודל, מערכת פילטרציה, תאורה וסוגי דגים. להבא לפני שאתה קונה כדאי להתייעץ וללמוד - זה ימנע אי נעימויות עתידיות. אני גם לא מצליח להבין את המוכרים שמתעסקים רק בלמכור ולא לתשאל וללמוד את לקוחותיהם.

lilithmm

New member
ושוב נשאלת השאלה

האם המוכר שאל את הקונה אם יש לו נסיון בגידול דגים במים מלוחים? האם לא נראה לכם שמחובתו של המוכר לדאוג לכך שהלקוח יצא מהחנות עם ידע מספיק ע"מ לאפשר לדג סיכוי לחיות במשך זמן ובתנאים סבירים, במקום לדאוג לכך שיהיה על הלקוח לחזור שוב לחנות ולבצע קניה נוספת מכוון שמתו לו הדגים כעבור ימים ספורים מכוון שאין לו טיפת מוסג איך לתחזק אקווריום?

duel

New member
כן ולא

אני לא אוהב מוכרים שלא משקיעים בלקוחות שלהם. אך גם הלקוח צריך להיות חכם ולא לסמוך בעיניים עצומות על מוכר, אלא להתייעץ, לשאול כמה מוכרים וכיום גם להתייעץ על גבי האינטרנט. אז נכון, הנטיה שלנו היא לכעוס על המוכר אך האחריות המלאה היא אך ורק שלנו. תיעזרו בנו בפורום, תשאלו אותנו כל שאלה וכל מה שעולה לכם בראש.

lilithmm

New member
לא מסכימה

מבחינה מוסרית, "אדם" - בעל חנות חיות או מוכר דגים לצורך העניין, שמתפרנס על גבם של בעלי חיים, צריך לדאוג לרווחת בעלי חיים שהוא מוכר, ובמיוחד כשמדובר בחייה עדינה ורגישה כמו דג, לא למכור לכל אחד שבא ורוצה דג, מבלי להתעניין מה אותו אחד מתכוון לעשות עם אותו הדג, איך להחזיק אותו וכד'. איך אפשר למכור שני דגי זהב בצנצנת עגולה? לי ברור שדג לא יכול להחזיק מעמד בתנאים הללו. היה לי ה"כבוד" להיות נוכחת במהלך מכירת דגים בחנות חיות. לקונה לא היה שמץ של מושג בגידול דגים, והמוכר דחף לו מה שהיה יכול לדחוף. אותו קונה לא ידע אפילו איך מחליפים מים באקווריום. כשניסיתי אני להסביר לאותו קונה שהוא רוכש כרגע יותר מדי דגים לאקווריום קטן ואיך להחליף מים באקווריום, ולהסביר לאותו קונה שכדאי לו לצבור ידע על תחזוקת אקווריום, השתיק אותי בעל החנות במהרה. אני טוענת שבעל חנות חיות שמוכר דגים חייב להחזיק ברשותו בלון חמצן ע"מ למלא את השקיות עם הדגים שיוצאות מהחנות במקום לנשוף לתוך השקית. אין ספק שחנויות שמוכרות בע"ח בארץ הן בלתי מקצועיות בעליל, הייתי אפילו קוראת למעשים שלהם מעשי מרמה. יש לאותם סוחרים אינטרס ברור לדאוג לכך שימותו לקונים הדגים זמן קצר אחרי הגעתם ליעד. אני גידלתי באקווריום קטן מאוד ולתקופה ארוכה יחסית (כשנתיים) כמות אדירה של דגים (בערך 2 קילו דג על 40 ליטר מים) שאספתי חיים מפח הזבל של קיבוץ מסויים שמוכר דגי נוי. איך יתכן שאין חוק שאוסר השלכת דגים בעודם בחיים לפח אשפה??

duel

New member
אני לא אומר שאת לא צודקת

למוסר אין נוסחה קבועה, כל אדם והמוסר שלו. זה מתועב להרוג 5000 דגים סוג ב' כדי לגדל 100 סוג א'. זה מעצבן להיות בחנות שכל מטרתה להתעשר על חשבון הלקוחות ועל אחת כמה וכמה חנות שעוסקת בבעלי חיים. עכשיו שימי את עצמך בנעליים של בעלי העסקים, אולי יש להם לחצים כלכליים (ואני מבטיח לך שיש להם) או כל סיבה אחרת שמבחינתם זה הרע במיעוטו... אולי אותו מוכר התקבל השבוע לעבודה. אני מוקיע התנהגות זו אך זהו ויכוח שהתווכחו ודנו בו רבות. וכל עוד אין חוקים ויש "עבריינים" (לפי ראות עינינו) במדינה אנו, הלקוחות, צריכים לעשות שיעורי בית לפני שאנו מפרנסים אנשים כאלו. אבל, לילית, במקום לדבר על הבעיה בואי נמצא פתרונות/הצעות בשטח. וברשותך אני אתחיל : 1. לא לקנות לפני עשיית סקר שוק. 2. לא לקנות במקום מוזנח. 3. לא לקנות במקום שבו לחיי בעלי החיים אין חשיבות. 4. לקחת את התחביב בסבלנות ורצינות. 5. לא לקנות דגים שהגיעו באותו יום לחנות אלא לאחר יומיים של התאקלמות.

lilithmm

New member
תשובתי

למוסר אין נוסחה קבועה-הבעייה פה שהסוחרים הללו מתיחסים לדגים כאל סחורה דוממת. אני לא מדברת איתך על הרג כללי, אני מדברת איתך על מעשה שפל ביותר: לזרוק דג חיי לפח זבל. כמה גרושים עולה לשפוך חומר הרדמה לדלי ולזרוק אותם שם ע"מ לצמצם בצורה משמעותית את הסבל שלהם עד שימותו?? שום שיקול כלכלי לא יכול להצדיק זאת. אפילו על הכמה גרושים הסוחרים הללו מתקמצנים. ועוד משהו, דגים סוג ב' זה מה שנמכר פה בחנויות במקרה הטוב. בדגים יש גם סוג ד' ה' ו'. מי שמבין ומתבונן בחנויות בע"ח שמוכרות דגים יודע היטב על מה אני מדברת. סנפירים פגומים, דפורמציה בעמוד השדרה, שלא לדבר על מחלות. ד.א. מה שעוד יותר מוזר לי, זה שרוב הסוחרים בדגי נוי בארץ לא מרוויחים. אז למה כל זה? אני רוצה לומר לך, אני ראיתי מחזות מזעזעים. פשוט מוציאים דגים חיים מהמים וזורקים לפח זבל. כמויות אדירות של דגים. אלפים ביום. וזה לא שאין מה לעשות עם כל הדגים הללו. אני קיבלתי דגים יפהפיים, עם קצת דפורמציות פה ושם, דגים שכל מי שראה אותם התלהב. בחנויות היו מוכרים אותם בקלות. פשוט לא רוצים להתעסק עם "סחורה סוג *". לגבי הפתרונות שאתה מציע, לצערי אי אפשר להגיע לכל מי שרוצה דג באקווריום. רוב האנשים לא יודעים שקיימת בכלל ספרות או שדג זהב אמור לחיות יותר מחודש. זה גם לא מעניין אותם. אנשים מעדיפים שיתחלפו להם הדגים באקווריום שיהיה להם מעניין יותר. כשאני מספרת לאנשים שיש דגים ממשפחת דגי הזהב (קרפיונים) שחיים 100 שנה קשה לאנשים להאמין. יש לי מידע שכרגע מוכרים סוג מסויים של דג בארץ שאני מנועה לפרסם יותר פרטים, שכולם הסוחרים ובעלי החנויות יודעים שהדג הזה ימות אחרי שבועיים בארץ, מכוון שהוא כבר גודל בתת תנאים במזרח הרחוק. מחריד. ד.א. לגבי פקואים. זה הכי מצחיק (אולי מצחיק). מוכרים אותם בלי לספר שפקואים גודלים ללא פרופורציה לגודל האקווריום, וכשהדג מגיע לגודל של כלב הילדים מחזירים אותם לחנות. היום שאלתי מישהו שמבין יותר ממני מה קורה עם הפאקואים, הוא אמר לי שלדעתו פשוט אוכלים אותם!

ללילית

אני לא יכול לומר ולהציג את עצמי על גבי המסך אבל אני אהבתי את דרך החשיבה שלך וכמה היא נכונה ורצינית .אבל גם ישנם יוצאים מהכלל והם לא רבים. לגבי הדגים הניזרקים סוג בית אני מבין את מה שראית ואת הרגשתך, אלו דגים מסוג קוי(קרפיון צבעוני) כאשר ברוב המיקרים ממתים אותם בצורה שאת ראית ולאחר זאת הם נישלחים להכנת מזון יבש מבשרם לילה טוב

lilithmm

New member
חידוד

אף קוי סוג ב' לא נזרק לזבל. קוי ב' זה לא דג כ"כ גרוע. מה שנמכר פה בחנויות כקוי זה בכלל לא קוי. פשוט בושה מה שקורה פה בחנויות.

הבעיה שבעלי החנויות

לא מבינים שהכל חוזר אליהם כבומרנג. הרי אם מכרת לוקשים פעם אחת והדגים מתו, הקונה יבין שמשהו לא בסדר, וישאל אחרים, וסביר להניח שלא יקנו אצלו יותר. הייתי פעם בחנות שצעיר שאל את המוכר אם ראש נחש יגדל טוב באקווריום של 40 ס"מ. פשוט התפלצתי כששמעתי את המוכר אומר לו שכן (מדובר בדג תוקפני במיוחד שזקוק למרחבים). אני עד היום משתגע מאנשים שקונים 15 דגים במכה אחת והמוכר לא אומר להם שזו כמות גדולה מידי להכניס בבת אחת. או למשל אמר לי שבוע שעבר מוכר אחד שככל שהפלקו יותר גדול ככה הוא מנקה יותר, עובדה שידועה כלא נכונה. רק כשהתווכחתי איתו, הוא שתק. גם אני כשנכנסתי לתחום חשבתי שזה הכי פשוט בעולם לגדל דגים ומה בכלל צריך. לא היה לי מושג מה זה אבן אוויר ומה זה הקופסה הגדולה הזאת שנקראת פילטר. ועבדו עלי בהתחלה, עשו לי שילוב דגים קטסטרופלי. עד שהכרתי מישהו מהעיר שלי, מגדל דגים בדיוק כמוני שבא איתי לחנות ופשוט עבר איתי אקווריום אקווריום והסביר לי מהו כל דג ומה מתאים לאוכלוסיה שלי. היום אני עדיין קונה בחנות הזאת כי היא החנות בעלת המבחר נכי גדול והדגים גודלים בתנאים מצוינים שם. אבל אני כבר לא מתייעץ עם בעלי החנות. יודע מראש מה אני רוצה לקנות - והולך הביתה.

lilithmm

New member
הלקוחות חוזרים כמו בומרנג

רובם לא יודעים שדגים אמורים לחיות לאורך זמן.

למעלה