עזרה וייעוץ לגבי מטפלת

גלי29

New member
עזרה וייעוץ לגבי מטפלת ../images/Emo53.gif

הזמן חולף מתישהוא בקרוב אצטרך לשוב לעבודה ואני מתחילה לגשש לחפש מטפלת לתינוקת שלנו ההתלבטות העיקרית שלי היא בין מטפלת שתגיע אלינו הביתה כמו שמקובל בד"כ ובין לקחת את הילדה למטפלת בביתה..כשהיתרון הוא שכך אני יכולה לבחור מטפלת שתגור בקרבת מקום העבודה שלי וכך אוכל לצאת להניק אותה גם באמצע היום אני יודעת שהדבר פחות מקובל אבל הבנתי שיש הבדל גדול בשכר שמקבלות מטפלות בביתן... מה דעתכן/ם? האם תוכלו לעזור לי ולהאיר לי עוד קצת על חסרונות /יתרונות של שתי האופציות מתוך נסיון??? ובכלל מה כדאי לדרוש ממטפלת חוץ מלרחוץ להאכיל להשכיב לישון??

רותי ע

New member
לדעתי עדיף מטפלת בבית שלך

מהסיבות הבאות- -שמעתי כבר על לא מעט מקרים שהמטפלת התעסקה בעבודות הבית שלה ולא בילדה. קל יותר להיגרר למצב כזה כשהיא בבית שלה. בבית שלך היא נטו עם הילדה שלך. -לפעמים עבודת המטפלת כוללת גם עבודות בית קלות כגון הכביסה של התינוק וכו´. -את חוסכת מהתינוקת נסיעה. בחורף עדיף לא להוציא אותה מוקדם בבוקר מהבית. את חוסכת ממנה סיכונים על הכביש. אבל הפתרון הזה עולה יותר ואת המעסיקה שלה וצריכה לשלם לה ביטוח לאומי.

תפוח עץ

New member
עוד קצת

בזמנו גם אני חשבתי לקחת מטפלת קרובה לעבודה כדי לקפוץ להניק אותו אבל תשמעי מה שהסקתי בזמנו בקשר לנקודה הזאת: 1. זה ידרוש ממך לקפוץ ולצאת מהעבודה להניק - איך תוכלי להיות שקועה בעבודה כשכל הזמן את "קופצת" להניק (גם ככה 70 אחוז מהזמן רק תחשבי על הילדה
2. תחשבי אם זה טוב לילדה להפרד ממך כמה פעמים ביום, או שעדיפה פרידה אחת בבוקר וחזרה אליה עד הבוקר למחרת. 3. מה יקרה אם בדיוק בזמן ההנקה תהיה לך ישיבה דחופה. כל הסיבות שרותי העלתה למעלה ומה שכתבתי הביאו אותי למסקנה שעדיפה מטפלת בבית. כדרך אגב המטפלת שלנו עכשיו אמרה לנו שמבחינתה אם נרצה שהיא תבוא אלינו או שנביא את הילד אליה זה אותו תשלום, כי אנחנו משלמים לה על הטיפול בילד. תשומת הלב שלה לילד אינה שונה כשהיא אצלנו או אצלה (רק להוריד נסיעות וביטוח לאומי).

תפוח עץ

New member
עוד קצת על מה תפקידי המטפלת

דבר ראשון עליך לסכם איתה מראש מה תפקידה בבית בנוסף לטיפול בילדה ומה לא (כדי שלא יהיו טענות אח"כ). אני ביקשתי שתעשה כביסה של הילד (יש לו סל כביסה נפרד רק לשם כך), תחליף לו מצעים כשצריך, תבשל לו אוכל (גם בחמישי להשאיר אוכל לשישי שבת), תרחוץ את הכלים/בקבוקים שלו ותסדר את החדר שלו. הודעתי לה שאני לא רוצה שהיא תנקה לי את הבית בכלל ושאם היא לא הספיקה לעשות כביסה כי הילד לא ישן, אני לא אכעס בכלל אלא אדע שהיא לא עשתה דברים על חשבונו. אם הזמן היא מיוזמתה התחילה לסדר ולנקות לי פה ושם כי כשהילד נכנס ל"משטר" שינה היא טענה שהיא משועממת כשהוא ישן, אז לא מפריע לה לסדר לי את מגירת הסכן"ם לדוגמא. בהצלחה

מהנסיון שלי (ויש לי נסיון מוצלח עם

מטפלת, זה ממש טוב שהיא בבית. אם את לא מספיקה בבוקר, היא מחתלת ומלבישה, לא צריך להוציא אותה בקור, יש לתינוקת את כל מה שהיא צריכה לידה (מיטה, צעצועים..) וכו´. לגבי הנקה בעבודה - אני מציענ לך לשאוב במקום להניק אותה. פחות בעייתי לדעתי. חוץ מזה, לגבי תעסוקה נוספת של המטפלת: אצלי היא גם שוטפת כלים, תולה ומקפלת כביסה (של כולם), מביאה את הודיה לגן ומהגן, נותנת להן (לגדולות) אוכל, וכו´. לפעמים, אם יש לה זמן היא מגהצת - מיוזמתה. מאוד תלוי בזמן שיש לה.

מצטרפת בחום לשאר ההמלצות -

מטפלת שתבוא אליך הביתה. ראשית, נקודה שלא עלתה פה לגבי מטפלת ליד העבודה - מה תעשי בחופשים? ימים יש לך סידורים לפני העבודה? תצטרכי לעשות סיבוב ותמיד לשים את הקטנה. וכמובן היתרונות של מטפלת בבית - לא צריך להעיר את התינוק בבית. לא צריך לחשוב מהבוקר איזה מזג אוויר יהיה ולפי זה לשים לו בגדים בתיק (אני עכשיו צמודה לתחזית כדי לדעת איזה בגדים להשאיר לבעלי בשביל הקטנה לגן), הילד נמצא ב"מגרש הביתי" שלו ולזה אין תחליף. מקובל לבקש מהמטפלת לטפל בכל מה שקשור לילד - כולל כביסות וניקוי החדר. המטפלת שלי היתה מנצלת את הזמן שאריאל ישנה כדי לקפל את כל הכביסה, לנקות לי קצת את הבית, להוריד כתמים ואבן מהאמבטיה בקיצור - נפלאה. מה שכן, לא כדאי לבקש את זה ממנה, מטפלת היא מטפלת ולא עוזרת בית.

גלי29

New member
וואו איך לא חשבתי על כל הנ"ל לבדי

רואים שאני חדשה בתפקיד
תודה על תגובותיכן בהחלט שכנעתן אותי!
איך משלמים לה נסיעות? לפי תעריף אוטובוס? דלק? או מונית ומהו שכר מקובל בהנחה שאני אעבוד משרה מלאה 7-8 שעות ביום

zimes

New member
הנה, באתי לבלבל אותך:

אני בעד מטפלת ליד מקום העבודה. - אם פתאום תרצי להגיע אליה דחוף? - ככה את מרוויחה את זמני הנסיעה עם הילדים. - שתעשה את עבודות הבית שלה, מה אכפת לך? אם את סומכת עליה - זה לא יהיה על חשבון הילדה ואם את לא סומכת עליה - חפשי מטפלת אחרת. - אפשר, בימים עם סידורים או נסיעה או משהו, לנסוע לאן שצריך ישר מהעבודה, בלי לנסוע הביתה ואז לנסוע שוב. - בימי חופש, אני, לפחות, לא רואה סיבה לשים את הילדה אצל המטפלת. סופסוף את יכול הלהיות אתה יום שלם, לא חבל? - לא צריך לדאוג שהבית שלך יהיה "ייצוגי". (אנחנו חיים במהפכה תמידית, ולמשל כשאמא שלי באה היא כל הזמן מסדרת ומשתגעת מזה). - למטפלת בטוח יהיו "חוקים" שונים מלך (לא משנה כמה תנסו לתאם. אתן שונות.). יותר קל להסביר שלא ישנים על הספה של המטפלת מאשר שלא ישנים על הספה בבית כשהמטפלת נמצאת. אבל, האמת - יותר חשוב שתהיה מטפלת שאת סומכת עליה שתספר לך גם דברים שלא מוצאים חן בעינייך, מאשר אם היא תהיה עם הילד פה או שם.

למעלה