עזרה ומידע!!

golie

New member
עזרה ומידע!!

שלום! רציתי לקבל קצת מידע... יש לי ידיד מאוד טוב,הוא בן 16 ואביו עזב את הבית לא מזמן והוא ניתק קשר איתו לחלוטין. הוא נשאר עם אימו. עכשיו הבעיה היא שהיא רוצה להפסיק לפרנס אותו כולל לימודים..והוא חושב על האופציה של עזיבת הבית(אבל אין לו לאן חוץ מהרחוב) האם היא יכולה לעשות זאת? במקרה שהיא כן יכולה..לאן הוא יכול לפנות?! מודה לכם מראש!!

SuperGirl 25

New member
הורה אמור לדאוג לרווחת ילדו

ואם במקום זה הוא פוגע בו, אז נכנסים פקידי הסעד לתמונה (שעובדים ברווחה). ידידך יכול לפנות לעו"ס ברווחה במקום מגוריו. בנוסף, הוא יכול לפנות לכל מיני גורמים ולספר על היחסים עם אימו-החל ממחנך/ת הכיתה, יועץ/ת ביה"ס, עמותת עלם, ער"ן, המועצה לשלום הילד וכד', סביר שרובם ינסו לעזור ואם לא יצליחו, יפנו את הבחור לעו"ס בלשכת הרווחה.

ג שם

New member
ג'ולי,

את מתארת מספר פרטים מועט, אני בטוחה שיש סיפור מורכב מאחוריהם- ולכן מה שאני כותבת הוא מאד בערבון מוגבל. מה שאת מספרת הוא מצב משברי: האב עזב לאחרונה את הבית ובחר שלא להשאר בקשר עם בנו (וסביר להניח שגם עם האם), מעבר לכך סביר שהוא גם מתעלם מחובותיו הכלכלים כלפי הבית והילדים- סיטואציה לא פשוטה לכל בני המשפחה. בתוך המצב הזה נאמרים דברים שלא תמיד מתכוונים אליהם. אני מניחה שגם מצד אמו של הידיד וגם מצד ידידך. חלק מהדברים נאמר מתוך כעס, חלקם מתוך חוסר אונים (גם כלכלי) במצב החדש. זהו מתכון מנצח למשבר משפחתי. לכן הייתי מציעה מספר דברים: 1. לנשום עמוק ולייעץ לידיד לא לצאת בהחלטות דרמטיות כמו לעזוב את הבית, לתת לזה עוד זמן. להציע לו לפנות לאיזשהו גורם שיכול "לתווך" בין האמא לבינו, לראות האם באמת הקרע בניהם כל כך עמוק עד שיש לחשוב על הפרדות- או שאולי האמירות מצד האם ומצידו מתארות יותר את המצב המשברי בו הם נמצאים, ולחפש דרכים להקל על המשבר. הייתי פפונה לגורמים כמו קידום נוער או יועצת בית הספר- די תלוי בשאלה עד כמה הידיד שלך מרגיש בנוח איתם ובעד כמה הם זמינים.אם תרצי פני אלי במסר, תכתבי את איזור המגורים ואפנה אותך למי שיוכל לעזור. 2. במקביל- ועל מנת להקל על המצוקה התקציבית לשאול אם האב משלם לאם מזונות (עבור הילד ועבורה) ולדעת שהאב חייב למזונות עד גיל 18, ואם הוא לא משלם אותם אז הבטוח הלאומי משל ם את חלקו של האב וסוגר איתו חשבונות אח"כ. ארגונים שונים יכולים להקל בתהליך המשפטי. ולדעת שגם אם ידידך יבחר בסוף שלא לגור בבית אמו, תמיד שיש עוד מקומות לגור בהם חוץ מהרחוב. והכי חשוב: שתמשיכי להיות לו ידידה טובה שכזאת
חג שמח.

למעלה