אלינקה יקרה המתכון נקרא בעירקית מחללה
לפת וסלק כבושים במלח- מחללה 2 ק"ג לפת פרוס עבה כ-3 סלק בינוני פרוס עבה 1/2 כפית מלח לימון כ-4 כפות חומץ (רצוי חומץ הדרים) מים עד כדי כיסוי (יש לספור את כוסות המים) מלח- על כל כוס מים 1 שטוחה של מלח *יש כאלה שמוסיפים גם פלפל חריף טרי במידה והחריפות נחוצה לך תוסיפי. אופן ההכנה: מסדרים בתוך צנצנת את הלפת והסלק שכבות שכבות מוסיפים את שאר החומרים סוגרים הרמטית ושומרים במקום מוצל. כעבור כ-4 ימים זה מוכן ובתאבון.