עזרה ! חינוך או הייטק?

עזרה ! חינוך או הייטק?

אני יודעת שיש אנשים שזה ממש לא שאלה בשבילם, אבל מה שקורה זה שמבחינת נתונים אני מתאימה להנדסת תוכנה, שזה עתיד טוב ותנאים טובים כמו שכולם יודעים, אבל זה לא ממש מעניין אותי. אני גם יודעת שיש הרבה בהייטק שמתחננים לקצת שינוי שגרה (יש אחד בשכונה שלי שכל יום שישי עובד במטבח של בית קפה). בהוראה יש אינטראקציה עם בני אדם. . ואני מאד אוהבת את זה. ויש גם את הקטע הערכי של לתרום בנושא שכיום אף אחד לא רוצה ממש לעסוק בו. אבל זה אולי שריטה שלי. עזרה אנשים! תודה

ניסית ללכת לייעוץ מקצועי?

קשה לענות על השאלה זו על רגל אחת. התחום שלי הוא חינוך, ואחד היתרונות שלו הוא האנשים שעובדים איתך לדעתי. בכל תחום בערך בו אתה בוחר שלא למטרות התעשרות (ניסוח עדין), סביר להניח שיהיו אנשים כמוך שמה שמניע אותם זה האדם שמולם. בסופו של עניין זה שאלה של מה "עושה" לך את זה. ולדעתי גם איפה ועם מי למדת. זה עושה את כל ההבדל.

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
שיקולים של בחירת מקצוע

לדעתי, שיקול ההתעשרות הוא שיקול משני בבחירת מקצוע. מה שחשוב הוא כמה את אוהבת אותו, כמה הוא מסב לך עושר וכמה את מתאימה אליו. בכלה מקצוע, גם בחינוך, אפשר להגיע לשכר יפה-אולי זה לוקח יותר זמן ומאמץ אבל את נהנית מהדרך. רוב הסיכויים שבמקצוע שאולי מרויחים טוב אבל את לא אוהבת אותו לא תרגישי מסופקת ותנשרי ממנו בשלב מסוים.

nimrod990

New member
מחזק את דבריו של בן חורין

גם לדעתי , הדבר החשוב מכל (ואני בעצמי עובד על זה ) הוא בסופו של דבר - לעשות ולעסוק בדבר שמעניין אותך , שמושך אותך ולאוו דווקא שמניע אותך מעצם היותו "מבוקש" או רווחי יותר מדברים אחרים. אני חושב שהרבה אנשים עושים את הטעות הזאת , נמשכים אחרי מקצועות מזוייפים ובעיקר משקרים לעצמם. מאוחר יותר , מתברר , הם לא יאהבו אותו יותר... זאת בדיוק צומת הדרכים שלי עכשיו ואני בדיוק כמוך - מתלבט . שיהיה בהצלחה !

קבלת החלטה

הי, אני מאמינה שאין תשובה אחת שנכונה לכולם. יש אנשים שעבורם הכסף הוא הכל, הוא הדבר החשוב ביותר בבחירת מקצוע, יש אנשים שעבורם מעמד או יוקרה הוא הדבר החשוב ביותר, יש אנשים שעבורם מימוש עצמי הוא החשוב ביותר, יש אנשים שעבורם יצירתיות בעבודה זה הדבר החשוב ביותר וכן הלאה.. לכל אחד מאיתנו יש סולם ערכים שונה, שהופך את הבחירות שלנו למשהו שהוא לגמרי שלנו. מה חשוב לך יותר- היוקרה? התגמול הכלכלי? הערכיות והמשמעות של העבודה? ועוד.. את כותבת שאת מתאימה למקצוע מסויים אך לא אוהבת אותו ונמשכת למקצוע שונה לחלוטין. כשאת חושבת ומדמיינת את יום העבודה העתידי שלך, כפי שהיית רוצה שיהיה, מה חשוב שיהיה בו? מה המרכיבים ההכרחיים? אם לדוגמא אנשים הם מרכיב משמעותי אז לשבת ולתכנת כל היום מול מחשב זה משהו שלא ירגיש לך טוב כי יש סתירה בין הצורך שלך בתקשורת עם אנשים ובין הישיבה הממושכת מול מחשב. יחד עם זאת, אולי יש דרך לשלב בין הכישורים ובין האהבות שלך- נסי לחשוב על מקצועות נוספים, שאולי לא חשבת עליהם עד היום שישלבו את הכישורים שלך ואת הנטיות שלך. לדוגמא, שילוב בין המחשבים ובין האנשים מאפשר הוראת מחשבים,הדרכת מחשבים. כתרגיל, דמייני ששתי האפשרויות שכתבת עליהן לא היו קיימות, לא הוראה ולא תכנות- מה עוד היה יכול להתאים לך? איזה עוד אפשרויות היו עולות? לעתים כשאנחנו בלופ קשה לנו לראות מעבר ואני מסתובבים סביב עצמנו. אשמח אם תספרי לנו מה העלית בחכתך. בהצלחה! אילת לבנון

inbal76

New member
לפי מה את חושבת שאת מתאימה להנדסת תוכנה?

לפי ציוני הפסיכומטרי והבגרות? כי אם כן אז זו טעות. הנתון הכי חשוב בשביל להתאים להנדסת תוכנה זה לאהוב הנדסת תוכנה. מי שלא נהנה מזה - לא מתאים לזה, ישתעמם מזה ולא יהיה טוב בזה. וזה לא משנה איזה ציונים יש לך בפסיכומטרי ובבגרות. התאמה למקצוע זה קודם כל למצוא בו עניין. אני מאמינה שזה נכון כמעט לכל תחום, שאנשים לרוב עושים עבודה פחות טובה כשהם לא אוהבים את העבודה שלהם, ואני אומרת די בבטחון שזה נכון לתחום התוכנה (אני בעצמי מהתחום). (מצד שני, אם הגעת למסקנה הזאת על סמך הכוון מקצועי כלשהו, שבחן את הנטיות שלך והגיע למסקנה שזה מתאים לך בגלל צורת החשיבה וההעדפות שלך ולא רק היכולות , אז יש מצב שכדאי לך להתעניין יותר בתחום ואולי תגלי שאת בעצם כן נהנית ממנו.)

א. אני רצה לנסות את המתכון לשוקו :)

ב. מה שאני נהנית ממנו זה אינטראקציה עם בני אדם, חד וחלק. נהנת וגם פוחדת כי אין על זה שליטה. בניגוד למחשבים זה יכול ללכת לכל מקום. זו תחושתי בכל אופן. קיבלתי פה נקודה למחשבה לגבי זה שנתונים מתאימים לא אומר שבן אדם מתאים. אז מה עושים לגבי חינוך והוראה? אני אבדוק את העניין למרות הפחד הנוראי שיש בי לזוז משבצת אחת ימינה. אווווווף. יש המלצות לגבי מוסדות חינוך?

בחירת מקצוע

הי, התאמה למקצוע נובעת משלוב בין כישורים, נטיות והאישיות שלך . השילוב בין שלושת המרכיבים הוא הדבר החשוב. אם את אוהבת תקשורת עם אנשים ואת רוצה שזה יהיה מרכיב משמעותי בעיסוק שתבחרי, אז אכן תכנות לא מתאים לך. את כותבת שאת מפחדת לזוז משבצת ימינה. מה זה בשבילך לזוז משבצת ימינה? מה הדבר הגרוע ביותר שיכול לקרות אם תזוזי משבצת? איזו אפשרות חדשה עשויה להיפתח בפניך? את עומדת בפני החלטה חשובה. עכשיו זה הזמן להתלבט, לשאול, לבדוק, לבחון, להתבונן מזויות שונות. לכי על זה. כך תדעי שעשית את כל מה שנדרש כדי להחליט את ההחלטה הנכונה עבורך. בהצלחה! אילת

היי - דיון ברמה הפרקטית

תראי אם את בעניין הוראה, אני יכול לתרום פה עצה. למרות שאני לא מאמן אישי.:) אני החלטתי ללכת לכיוון של הוראה לפני שנתיים, ואני לומד בסמינר הקיבוצים. הכיוון שלי הוא חינוך מיוחד, אבל אני דווקא רוצה לציין משהו אחר: היום הדעה הרווחת היא שאנגלית הוא מקצוע מאד מבוקש, פשוט חסרים הרבה מורים. אני חושב שברגע שאדם יודע את העובדה הזו, אולי זה יכול להקל קצת על החששות בידיעה שהסיכון שאתה לוקח הוא קצת פחות קריטי כי כאמור יש ביקוש לזה.יש חלק במסלול שלי שממש שוקלים לעבור למגמת אנגלית בגלל זה. הנה קבלי לינק מהסמינר עצמו שמסביר מה צריך לעשות. בהצלחה בכל מקרה ואם את רוצה דברי איתי במסר הישיר.

למעלה