עזרה.....טירונות 02

anaellea

New member
עזרה.....טירונות 02

שלום לכולם=]
חלק מהפטורים שקיבלתי הם פטור ממאמץ גופני ופטור מהחזקת נשק(רפואי בלבד), לפיכך אני לא יכולה לעבור טירונות 02 בגלל החובה להיות מוכשר כרובאי.
חשוב לי לעשות טירונות "אמיתית" והבנתי שהדבר יתאפשר אם אצליח שיורידו לי את הפטור מנשק. בתחילה פניתי לתא מתנדבים וביקשתי שישאלו את הרופא והוא סירב בתוקף. כתגובה,הלכתי לקרדיולוג שלי ולפרופסור בקרדיולוגיה (יש לי מום בלב) ועברתי כל מיני בדיקות שלבסוף הם קבעו חד משמעתית (סלחו לי על הבוטות) שהפטור שקיבלתי הוא טיפשי ושאין סיבה שלא אחזיק נשק.
כרגע יש לי מכתבי המלצה מהם ובדיקות הקשורות לעניין.... ביקשתי מתא מתנדבים את האפשרות לערער על הפטור והם אומרים שאין אפשרות כזו. מה באפשרותי לעשות?
בנוסף, אני מתגייסת בנובמבר,אם אצליח בסופו של דבר לדעתם זה יגרום לדחיית הגיוס?
תודה רבה !

noboya

New member
גיוס נעים

אם תצליחי לשנות את המצב ותעברי לטירונות 02 אני מניח שישנו לך את תאריך הגיוס ככה שהוא יתאים להתחלה של טירונות מתאימה...
לגבי איך לעשות את זה - אין לי שמץ של מושג.
בהצלחה!

anaellea

New member
היי

הבעיה שאני מיועדת לקורס מודיעיני שמתחיל פעמיים בשנה, כך שאם לא אתגייס בנוב' אצטרך להיות המון זמן בבית (ואני כבר סיימתי ללמוד ביוני 11')
תודה לך=]

anaellea

New member
אה

ומתחילה באותו יום טירונות רגילה בגלל שאני מגויסת ביום של גיוס חיל מודיעין ולא מתנדבים

ofirbb2

New member
נקודות למחשבה

האם שאלת את הרופא בצבא למה? אולי זה שיקול שלא נלקח בחשבון על ידי הרופאים שלך ? האם הרופאים שלך מתעסקים בבעיות שלך או בנושאי נשק (מדובר בפרופסור בקרדיולוגיה או פרופסור ברפואה צבאית או בתחום הנשק?...)? נראה לי שכדאי שתביני על מה ההחלטה באמת התקבלה ותגיבי בצורה פחות מתנשאת כשאין לך מושג מה הנימוק. אם הרופאים שלך סבורים אחרת שיסבירו זאת מבחינה רפואית. אני לא חושב שזה תפקיד של רופא אזרחי להגיד טיפשות על סוגיה שלא קשורה בשום צורה לעיסוק שלו כמו נשק. האם הרופא גם רוצה לחוות דעתו על איזה נשק תירי ומה כדורים ובאיזה סוג מטווח? אני בעד שכל אחד יתעסק בתחומו תוך תקשורת מתאימה. לא מכיר החלטות שלא ניתן לערער עליהן. אחרי כל זה בתור מישהו שסיים צבא זו נראית לי מלחמה מיותרת. הטירונות היא חלק שולי בשירות.

אופיר

anaellea

New member
/

מקסים בעיני שהסקת מסקנות ואז שאלת שאלות......
אז כתשובה- ברור ששאלתי את הרופא בצבא למה, הנימוק שלו היה בכדי שלא אקבל הדף כלשהו בחזה. זו הייתה השאלה גם שהפניתי למומחים בבעיה שלי- האם זה אפשרי על אף ההדף- כי לא אסכן את עצמי ולו במעט,בשביל טירונות.
באופן מקרי למדי, אותם רופאים שירתו ועדיין בצבא (מילואים), והחזיקו את אותו הנשק שיהיה עלי להחזיק. מלבד זה, אלו לא מסקנות שהם הניחו יש מאין אלא אחרי שמלבד להשערתם, הופניתי גם לבדיקות רבות. כמובן שהם הסבירו את זה מבחינה רפואית,יש לי מספיק מסמכים להמציא! הבעיה שלי היא שתא מתנדבים גורס שאי אפשר לערער על החלטה.
אה ועוד דבר,באירוניה מסוימת, מספר חיילים שאני מכירה מהמחלקה עם בעיה זהה לשלי (בוודאות) משרתים כמדריכי קליעה כך שנשק הוא שגרת יומם(לפי מה שהבנתי מהם).
אז בשום התנשאות או מה שתבחר להגיד, נפלתי על רופא שלא מבין דבר וחצי דבר בבעיה שלי ופשוט "העניק" לי את כל מה שראה לנכון.

hillator

New member
אבל האחראיות היא של אדם

לא של כל הגורמים שאמרת.
יודעת מה אני אספר לך סיפור.. אני סובלת ממחלה כולשהי(אני לא אציין פה אבל אני אם זה מעניין אותך שלחי לי מסר אני אגיד לך)
ובזמנו קבעו שאני עושה השלמת עתודאים רגילה. את יודעת איך המצב הרפואי שלי התדרדר שם? לקח כמעט שנתיים לצאת מהבלגן..

ofirbb2

New member
כמו שאמרתי והפעם בהרחבה:

התגובה שלך רק מוכיחה את מה שאמרתי.
הרופאים שלך שרתו במילואים.. ואני הייתי מתנדב במד"א, זה לא הופך אותי לרופא. מרבית האנשים שאני מכיר שרתו בצבא וזה לא הופך אותם לפחות או יותר חכמים מהרופאים שלך בהיבטים האלה (דווקא מישהו שהיה לוחם בסיירת מטכ"ל ולא רופא מבין יותר בעניין כזה מאשר הקרדיולוג שלך לדעתי).
אני מציע שהרופאים שלך יכתבו מכתב בו הם יתייחסו ספציפית לסוגיה שהעלה הרופא. כדאי גם שיצרפו הוכחות רפואיות לדברים שלהם (מה שאני בטוח שאין להם ולכן העמדה שלהם מגוחכת באותה מידע שהעמדה של הרופא בצבא מגוחכת). נשק גורם להדף/רתע ולכן אני דווקא מבין את ההגיון. האם הרופאים שלך מאשרים שאפשר שיהיו לך מכות בחזה ? אם כן, האם הדף של נשק זה מכה ? אם אני אתן לך אגרוף לחזה זה בסדר ? האם אגרוף זה יותר או פחות מההדף (הרופאים שלך בדקו את זה ?) ?? שאלת את עצמך את השאלות האלה ???

האם הבדיקות שהפנו אותך אליהן כוללות בדיקת ההדף שהנשק מפעיל על בית החזה או ירי מדומה בנשק ? כי אם לא, לא ברור לי מה הטענה שלך או של הרופאים שלך. האם את מכירה אנשים אחרים בכוחות הביטחון או לא בצה"ל שיורים ברובים כל הזמן וראית את הרופא שנתן להם את האישור ?

לדעתי הדרך שבה את מציגה את הדברים שגויה והדרך שבה הרופאים שלך נוהגים כביכול נראית לי שגויה גם היא- אם הם רוצים להסביר את עצמם שיפנו לרופא: רופאים מדברים ביניהם בצורה פשוטה יותר.

מהניסיון שלי בצבא תמיד אפשר לערער פעם אחת על החלטה, פשוט אם תא מתנדבים לא נותן לך מענה תנסי להגיע לרופא ישירות. ממה שקראתי פה בפורום הוא לא נשמע מפלצת.

יכול להיות שהחברים שלך במחלקה קיבלו אישור ב"טעות" או לא מאותו רופא???? רופאים יכולים לחשוב אחרת. לי היה חבר שקיבל אישור מהרופא הצבאי לחמש שעות עבודה ביום. הוא הסתובב עם האישור הזה חצי שנה !! עד שזה הגיע למפקד היחידה שפנה לרופא שאחראי על הרופא והוא אמר שהאישור לא היה מוצדק !!!!

ואני מסכים עם הילה - האחריות היא של הרופא הצבאי. הקרדיולוגים שלך יכולים להגיד כל מה שהם רוצים. אם יקרה לך משהו זה אחריות של הצבא ב-100% ושלו כמי שאישר את זה.

דבר אחרון שאני חושב שצריך להגיד - השירות הצבאי זה לא תוכנית להגשמת חלומות. אני רציתי להיות טייס אבל לא ממש הצלחתי. אחרי זה רציתי לשרת כמדריך חובשים, נחשי מה - לא אשרו לי. היו עוד הרבה דברים שלא הצלחתי לעשות ?.. למרות זאת עשיתי שירות מעניין ותורם, לא התבכיינתי והבנתי שיש לכולם מגבלות - רפואיות, נפשיות, שכליות, אישיות. גם לך יש מגבלות כאלה, אחרת לא היית מקבלת פטור. את יכולה לבכות על כמה מפלים אותך או להבין שבכל מקרה את לא תהי לוחמת ולהתמקד בעיקר.

בכל מקרה אני לא אוהב את הגישה המזלזלת כלפי רופאים וכלפי קצינים בצה"ל של מי שעוד לא התגייס אפילו וכבר בא בטענות. אני הייתי חושב על הזכות שניתנה לי להתגייס ועל זה שהרופא נתן לי לשרת למרות שהצבא נתן לי פטור (אני מניח שעל זה אפילו לא אמרת תודה). את זה אני מניח שראית כחובה של הרופא וכמשהו מובן מאליו.

שיהיה לך בהצלחה.

hillator

New member
היי

דבר ראשון בוקר טוב ותירגעי
דבר שני אדם רופא תא מתנדבים הוא לא איזה גורו שמחלק פטורים בשביל הכיף, הוא סיים 7 שנים בבית ספר לרפואה ובנושא הזה חוות הדעת המקצועית שלו יותר טובה משלי ושלך.
כל הרופאים שהלכת מוכנים לקחת אחריות שעם מום בלב תעשי פעילות גופנית בטירונות 02? סבבה .. הם לא הגורם שיבואו עליו בטענות שיקרה משהו. בסופו של דבר זה אחראיות של אדם.
דבר שלישי, אני תמיד אומרת שהעיקר בצבא זה לא טירונות מטופשת של שבוע שבועים או חודש וזה ש"אני מחזיק נשק". רוצה להחזיק נשק? בית ברל כפר סבא יש שם יופי של פיטבול . העיקר זה שתתרמי לצבא . לכן לא ההיתי מתעסקת עם הפטור המטופש הזה או איזה טירונות מצחיקה. ההיתי מתעסקת יותר בתפקיד שאפשר לקבל כי בסופו של דבר מה שחשוב שבתפקיד תתרמי.
דבר רביעי, אני באמת מציעה לך שתתבגרי כל הגישה שלך כאן היא מאוד ילדותית ולא בוגרת. מתנדבים מקבלים פטורים לא כי בא להם.. זה לא שוק שאפשר לוותר על פטורים. ביטול פטור של מתנדב ברוב המקרים זה סכנת חיים.

hillator

New member
אם כתבת שיש לך כבר תפקיד איכותי במודיעין

מה זה רלוונטי לצורך התפקיד איזה טירונות תעשי?

anaellea

New member
היי

תגובה משותפת.....

אני באמת לא מבינה את התגובות שלכם. לא אמרתי שאני אכריח את הרופא, לא אמרתי שהמילה של הקדיולוגים היא זו שתקבע אלא שאלתי איך אני יכולה לערער על החלטה, איך אני יכולה ליצור תקשורת כלשהי עם הרופא. דבר שכרגע אני לא מצליחה לעשות.
ותסלחו לי אבל אני חס וחלילה לא מזלזלת בשום קצין ובשום בעל תפקיד בצבא, אני מעריכה ומעריצה אנשים כאלה. זו אחת הסיבות שחשוב לי גם לוותר על הפטור בגלל שהבנתי שהייתי בפגישה בצבא שעם הפטור לא אוכל להיות בבה"ד 1 אלא בבה"ד 12.
עוד כמה דברים...
הילה,-אני לא סובלת ממחלה, יש לי מום בלב שלא יכול להחמיר ומלבד קושי במאמץ גופני לא מצריך ממני שום התייחסות מיוחדת. נכון שהרופא למד 7 שנים או יותר אבל אין לו התמחות בבעיה שלי יש אז הוא מבין פחות בעניין מרופאים שאת כל ההתמחות שלהם עשו בנושא הזה. מלבד זאת כבר כתבתי קודם... אני לא אסכן את עצמי אפילו טיפה בשביל החזקת הנשק הטירונות או קורס הקיצונים אם יהיה, בגלל זה כיבדתי את הרופא הצבאי ואבחנותיו כשהייתי אצלו ובגלל זה אחרי זה הלכתי לבדוק כדי שאם תהיה לי אפשרות כזו אני אוכל להציג אותה בפני הרופא ולבקש את דעתו.

אופיר- אחד מהרופאים שהייתי היה רופא בצבא(ואולי עדיין במילואים אני לא יודעת) וזו חוות הדעת שהוא נתן לי מנסיונו...
ולמרות שהעניין של ההדף נראה הגיוני(גם אני חשבתי ככה) בבעיה שלי ספציפית ההדף או האגרוף בחזה לא יפגע בי יותר משהוא יפגע באדם עם לב ללא מום. הבעיה שרופאים רבים לא מכירים רבים בני גילי עם המום הזה אז זה קצת מרתיע, אפילו הרופא הצבאי אמר שהוא בקושי ראה נערים בגילי עם אותה הבעיה. ברור לי שלכולם יש בעיות, לא מפריע לי כלל וכלל ה"פגם" שיש לי.
דבר נוסף, זה קצת מוזר לי מה שאתה אומר. כשאתה התגייסת לצבא ואמרו לך "כל הכבוד,זה לא מובן מאליו..."השבת שזה כן ושזוהי חובתך נכון? לפחות זה מה שאני עושה. כמו שכשאומרים לי דברים מהסוג הזה אני לא אומרת יואו איזו קסומה אני שאני מתגייסת לצבא וככה וככה וככה, כי אני מבינה שאני מחויבת לעשות את זה, כאזרחית במדינה שלי אז ככה גם להפך. למה שאודה לצבא שאני מתגייסת? אתה רואה מישהו מסביבך שמודה? לא מחלקים לי שם ממתקים ולא עונדים כתר לראשי בגלל שאני כיתר כל בני גילי-זו החובה שלי. זה שהצבא פטר אותי לא אומר שאני צריכה להודות לו שהוא לוקח אותי לשורותיו,אני גם כמו כולכם התאמצתי בשביל זה. אני לא צריכה להודות "לו" שנכנסתי לתפקיד שלי כי אני כמו רבים עברתי מיונים וראיונות והצלחתי. אף אחד לא צריך להודות לאף אחד.

תודה על ההיענות ושבת שלום...

hillator

New member
תגובה

תראי בסו]ו של דבר זה אחראיות של אדם.. אני חותמת לך מעכשיו איזה קקצ תעשי לא תלוי בסוג הטירונות.
בהד 12 או בהד 1 זה תלוי במידת הבעיה הרפואית של הבן אדם ולא בסוג הטירונות.
עם חברה טובה שלי בקקצ היה מתנדב בלי אצבע בבהד 1 כרגיל, הוא פשוט לא ירה בנשק.
בהד 12 זה למקרים בהם מסוכן שהבן אדם יהיה בבהד 1 , יכול להיות שבגלל המום בלב אדם יקבע שעד קשירה לבהד 12 רק אבל זה כבר עניין אחר. במיוחד שעוד לא ההית יומים בצבא אז קקצ זה רחוק.
אני במקומך לא ההיתי מתעסקת בזה. כי זה באמת לא ישנה כלום בשירות שלך.

למעלה