עזרה....ילדה בת 3 שלא ישנה לילה רצוף...

עזרה....ילדה בת 3 שלא ישנה לילה רצוף...

עינת בוקר טוב, הילדה שלי בת 3היתה ישנה איתנו במיטה. במהלך החודשיים האחרונים העברנו אותה לחדר השינה שלה ועל פי החוקים המומלצים על ידכם ישנו איתה כל לילה על פי תור במשך כל הלילה עד שהיא התרגלה(בערך שבועיים) וישנה לילה רצוף (מידי פעם היא מתעוררת כי המוצץ נופל לה). מאז כל ערב לפני השינה אנחנו מקריאים לה סיפור נשארים לידה בערך 10 דק' עד שהיא נרדמת . אבל לאחרונה היא פשוט מתעוררת לפחות 5 פעמים במהלך הלילה ומשתעלת (בכאילו) וממש עושה קולות כאילו היא נחנקת כדי שנבוא מהר ניתן לה מוצץ ונהיה לידה כמה דק' עד שהיא שוב תירדם. התופעה הזו היא יחסית חדשה , עשיתי לה המון שיחות שאמא ואבא תמיד בבית ותמיד איתה ושומרים עליה ושלכל אחד יש את המיטה שלו , אבל זה לא עוזר. אנחנו עייפים ונואשים ומאוד זקוקים לעצה. תודה מראש , שרון
 
שמחה לשמוע ממך שוב...

שלום רב שרון, שמחה לשמוע ממך שוב. כל הכבוד על כניסה לתהליך. מה אני מציעה כעת? א. להפסיק לעשות לה שיחות בנושא - הן לא מניבות את התוצאות הרצויות. מה כן? ב. ארגנו שתיים- שלוש שקיות עם מוצצים. קשרו אותם למיטה ואמרו לה שהיא ילדה גדולה ועצמאית ולכן, כאשר היא מתעוררת בלילה ורוצה מוצץ שתיקח. ג. בפועל הילדה מבקשת להפעיל אתכם בשעה לא מתאימה. מה עושים? ד. תנו לה תשומת לב יזומה, נדיבה וחמה ביוזמתכם (לוא דווקא כשהיא תובעת) במהלך היום. יש סיכוי שגישה עקבית כזו תספק את הצורך שלה להיות ניראית ומורגשתביום ותצמצם את הצורך שלה לתבוע בלילה . מה דעתך? המשיכי לעדכן, בהצלחה עינת גבע.
 
היי עינת

תודה רבה , מצטערת שקצת לחצתי אנחנו פשוט מאוד מותשים, לגבי עצתך אהבתי מאוד את רעיון המוצצים אך לדעתי הסיבה שהיא מתעוררת זה לוודא שאנחנו איתה. ולגבי התשומת לב היא מקבלת לדעתי מעבר לרגיל , אחה"צ אנחנו רק איתה וסביבה, משחקים איתה , מטיילים איתה אני חושבת שהיא פשוט מפחדת שהיא תתעורר ולא תמצא אותנו ואני לא מבינה מה הסיבה כי ביטחון אנחנו מעניקים לה. מה את חושבת?
 
את צודקת...

שרון יקרה, את צודקת. הילדה מתעוררת כדי לקבל מיכם עוד תשומת לב. תשומת לב זה דבר נפלא. כל ילד וכל אדם זקוק לו. בבתים מטפחים, כמו שלכם ילדים מקבלים תשומת לב רבה. הילדה שלך פתחה הנחה לא מודעת שאומרת:"רק אם יתיחסו אלי כל הזמן אני קיימת" ברגע שלא מתיחסים אלי, אינני. איך זה קורה ? כאשר ילד מקבל עודף תשומת לב. לכן תפקידך להמשיך לתת תשומת לב יזום ונדיב בזמן ובמקום המתאים. ולהציג לעצמך תמרור עצור ולא לתת תשוומת לב מיותרת. האם אני מובנת? עינת גבע.
 
המפתח עקביות

שרון זכרי המפתח הוא נחישות ועקביות. חשוב שפעולותייך יעשו בתקיפות אדיבה. עדכני אותי... עינת גבע.
 
למעלה