עזרה יצירתית...

כמעט שם8

New member
עזרה יצירתית...

שלום לכולן ..
בעבר העלאתי תמונה של כל הבדים שבחרתי לשמיכת הטלאים .. וכעת התחלתי לתפור (בשלבים איטיים מאוד אבל בכל זאת כל פעם מתקדם קצת)..
חיתוך הבדים לא היה מספיק מדוייק כנראה ועכשיו לאחר תפירת השורות- חיבור השורות מתבצע ממש עקום ...
זו שמיכה ראשונה שלי שמאוד חשוב לי שתצא יפה כדי שאוכל להראות אותה היא מיועדת לבת ..
זו פעם ראשונה שאני משתמשת בסרגל וגלגלת אבל למרות השימוש יצאו לי שורות עקומות לגמרי .
לאחר שהבנתי שיש בעיה חשבתי אולי למצוא פיתרון יצירתי ולהוסיף בד לבן בין השורות אבל הבד שיש לי שקוף מידי (מצורפת תמונה ) ואני מפחדת שלאחר התפירה הבד לא יחזיק את המילוי טוב ...
העלאתי תמונה של חיבור שתי השורות וגם את החיבור עם הבד הלבן (כל צד משהו אחר )...
ואני מבקשת את דעתכן המלומדת .. מה לעשות ? האם לנסות ליישר כל שורה בנפרד ואז השמיכה תצא קטנה יותר אבל עדיין הריבועים לא יהיו שווים ?
האם להשאיר כמו שהיא ופשוט לתפור ולראות מה קורה ?
רוב הבדים הם שאריות שאין לי עוד ולא בא לי לפרום את השורות כי אני בטוח לא אספיק לתפור את הכל עד הלידה ...
תודה

חני

האם גיהצת את התפרים שבין כל הריבועים,של כל

שורה ושורה,
מבפנים ומבחוץ, לפני חיבור השורות???

תמר400

New member
עזרה

אם הריבועים חתוכים עקום זה יהיה קשה עד בלתי אפשרי לתפור אותם ישרים באותו גודל.
ובאמת לוקח זמן ללמוד לחתוך בצורה מדוייקת.
אז קודם כל תבדקי אותם ותראי אם הם אכן עקומים דבר שני תשימי לב שאת תופרת במרחק שווה מהקצה תמיד.
ואחרי שאמרתי את כל זה אני חושבת שאם אין לך כוח וזמן כרגע להתעסק עם כל הישורים וההתאמות הפתרון של להוסיף בד חלק הוא פתרון מצויין.
רק תוסיפי בד אכותי כי חבל. אם קשה לך להגיע לחנות בדים אפשר לקנות סדין.
יש אפילו דוגמא רישמית כזאת קוראים לזה coin quilt והיא מאוד מקובלת כשמיכת תינוק.
שיהיה בהצלחה ואני ממליצה בחום לסיים לפני הלידה. יש לי נסיון לא טוב עם שמיכות שלא מספיקים.
(לקח לי 15 שנים לסיים שמיכה שתפרתי לבן שלי לפני הלידה- מיותר לציין שמהשמיכה נהנה בסוף ילד אחר)

בתמונה ניתן לראות בעין בלתי מזויינת שהרבועים

אינם שווים בגודלם. חבל שתמשיכי כך.

אל תתייאשי. אני מציעה שתכיני לך שבלונה מקרטון קשיח ובעזרת טוש מחיק או אפילו עפרון בצורה חלשה, סמני סביב לשבלונה (השבלונה כוללת כבר 1/2 ס"מ של השוליים).

וכך גזרי במדוייק יותר שכל הרבועים יהיו כמעט זהים זה לזה.

אל תמהרי, עבדי לאט אבל בטוח.

בהצלחה!

אריאלה

אני הייתי פורמת ומודדת כל רבוע ומתקנת אותו

האם את עובדת עם משטח מתרפא מתחת ?
והסרגל שלך פלסטיק קשיח מותאם לחיתוך גלגלת ומשורטטים עליו סימנים סנטימטריים\אינטשיים ?

יכול להיות שאת חותכת בצורה לא נכונה? וכדאי שמישהי תראה לך כיצד לעשות זאת.

לדעתי לא צריכה להיות בעיה בחיתוך כשעובדים עם כלים נכונים ואיכותיים.

יכול להיות שלעבודה ראשונה עדיף לגזור במספריים.

אריאלה

למעלה