עזרה? כמה קטעים שמנסים להפוך לסיפור

עזרה? כמה קטעים שמנסים להפוך לסיפור

העוזרים יזכו לתהילת נצח (ואולי אפילו בהקדשה! או לפחות בסיפור קצרצר... או משו

המח שלי מת

כשלילו הייתה בת שנה, העיניים הכחולות שלה הפכו לחומות
כשלילו הייתה בת שנה, נולדה לה אחות קטנה
כשלילו הייתה בת שנתיים, היא הלכה לגן חדש עם הרבה ילדים אחרים
כשלילו הייתה בת שלוש, מישהו שהיא מעולם לא הכירה ראה אותה.
כשלילו הייתה בת חמש, היא הגיעה לארץ חדשה עם שפה חדשה והרבה דברים לא מוכרים
כשלילו הייתה בת שמונה, היא נפלה אל המבוך בפעם הראשונה
כשלילו הייתה בת שלוש עשרה, היא ביקשה ממני עזרה.
ואני הרגתי אותה.
כשהייתי בת עשרים ואחת, פגשתי את אבישי. ומשם הכל התחיל להשתבש.
"אני מתאמנת לאליפות העולם בקפיצה בגומי", אני עונה בפעם השביעית שמישהו שואל אותי מה אני עושה. למען האמת, לא באמת אכפת לי שהם שואלים, אבל בפעם השלישית ברצף זה נהיה מעצבן. וחוץ מזה, הם מבלבלים לי את הספירה וזה רע רע רע. אבל לפחות הם שואלים. הכי מעצבנים הם אלו שמסתכלים מרחוק ומתרחקים קצת, כאילו זו איזו מחלה מדבקת.
לפעמים אני אפילו לא זוכרת למה אני עושה את זה. אני רק עושה את זה. כי זה מה שצריך. לפעמים אני עובדת על עצמי שאני יכולה להפסיק. שאני לא צריכה לעשות את זה. אבל אז זה תופס אותי, ה... סיוט הזה. החרדה שאי אפשר לכמת במילים.
אני כבר מאחרת, אני יודעת, אז אפילו לא מנסה להתנגד לדחף ליישר את התמונות שמישהו תמיד מזיז בדרך. עדיף לתת לדחפים מה שהם רוצים ביום כזה, שאין כח לכלום ורק צריך לחכות שיעבור. אני נכנסת לכיתה באיחור נוראי, יותר מרבע שעה אקדמית, אבל זו כימיה אורגנית אז המרצה נותן לי להיכנס ומסמן לי וי ברשימת הנוכחות.
עשיתי מה שהייתי צריך. רק אחד מאיתנו היה יכול לצאת מהמבוך, והיא גם ככה גססה. אם הייתי חוזר אחורה, הייתי עושה הכל בדיוק אותו הדבר. זה היה הדבר הנכון לעשות. ועדיין, אני יודע שהאשמה לעולם לא תעזוב אותי. לא כל עוד אני יכול להרגיש את היד שלי מחליקה משלי. את הצרחות שלה כשזה התקרב אלינו. את התחינה בקולה כשביקשה שלא אעזוב אותה.
לעולם לא אוכל לשכוח את הטעם של השקר בפי, כשהבטחתי לה שאחזור.
זו הייתה הפנייה השלישית במחזור, מה שאומר שצריך לקפוץ חמש פעמים.והיא כל כך עייפה, אבל עם החוקים של המבוך אסור להתווכח. הזמן לא עובר פה, לא באמת. לא בדרך שהוא עובר בחוץ. היא יכולה לשבת לרגע אחרי כל סט שני, אבל לזמן שלא יעלה על הזמן שלוקח לה לעשות סט אחד. או ש...
עברו שלושים וארבע נשימות, מה שאומר שהיא צריכה לקום. זה לא משנה מה היא רוצה. היא צריכה לעשות מה שהמבוך רוצה, ואז המבוך ייתן לה מה שהיא רוצה. בסופו של דבר. היא רק עכבר שרץ בגלגל, אבל הגלגל הזה מייצר ניסים. זה גלגל שאסור לו לעצור אף פעם אף פעם. ועכשיו היא זו שמזיזה אותו. זה תפקיד מיוחד, כזה שרק היא יכולה לעשות, אבל לפעמים היא מקווה שעוד מישהו היה כאן איתה. מישהו שירוץ איתה במסדרונות החשוכים של המבוך, יעשה את הטקסים הישנים איתה. כי לבד זה קצת עצוב, אבל שניים זה תמיד ביחד. לפחות ככה הטלוויזיה אומרת.

נשמע בעל פוטנציאל

הפסקה הראשונה קצת חופרת. הייתי ממליצה לך להוציא ממנה את כל הדברים השגרתיים שלילו עושה. העיניים שלה שהתחלפו מכחולות לחומות (אם אני זוכרת נכון מאחותי הקטנה, זה קורה בגיל 3 חודשים, לא שנה. אם לא התכוונת לתהליך הטבעי אלא למשהו אחר תשתמשי בצבעים אחרים), זה שהיא הולכת לגן ונולדת לה אחות קטנה ובלה-בלה. זה משעמם את הביצה, ואסור לשעמם את הביצה כבר על הפסקה הראשונה!
כשלילו הייתה בת שלוש עשרה, היא ביקשה ממני עזרה.
ואני הרגתי אותה.

אווו. משתפר!
את הצרחות שלה כשזה התקרב אלינו. ה"זה" נשמע לי כמו משהו שהוכנס במכוון כדי לא לקרוא לדבר בשמו ולא לחשוף את כל הקלפים על ההתחלה. אבל אנשים אמיתיים לא מדברים ככה (חוץ מה"פ וזה-שאין-לנקוב-בשמו...שאם חושבים על זה לעומק, גם הוא טריק די מלוכלך). בכל אופן, בנאדם אמיתי יאמר משהו כמו "לעולם לא אשכח את הצרחות שלה כשהחתול אוכל האדם התקרב אלינו". או החרגול. או המבחן. כל אחד ומה שגורם לו לצרוח

כל השאר מושלם למדי. תוך הודעת תפוז אחת יש לך 3 דמויות שונות ומעניינות ומבוך מגניב ומתח. זה ממש אחלה. (אה, יש לך שם גם "שלי" אחד שצריך להיות "שלה". בקטנה).

תודה!!

יש סיבה לכל דבר שם... אין לך מושג כמה עבדתי כדי למצוא דברים שיהיו קשוררים לסיפור ולסדר לפי המספרים *אנחה*
יש סיבה שלזה קוראים זה
וייט אנד סי...
&nbsp
יאיי! תודה

איפה?

בסדר, מה הסיבה לכל דבר שם?

האם חייבים שכל המספרים יהיו שם או שאפשר לקצר? האם לאירועים המשמימים יש משמעות גם או שאת יכולה להפוך אותם לפחות משמימים? כשאני חושבת על זה, הפתיחה הזאת מזכירה קצת את הפתיחה של הספר 19 דקות. קראת? כי הסגנון דומה: ב-19 דקות אפשר לעשות בלה בלה בלה. אפשר לעשות גם בלה בלה בלה בלה. ואפשר גם לבצע רצח המוני. מוהאהא. רק ששם זה היה פחות משעמם, כי חצי ממני היה כזה, באמת, אפשר לקפל כביסה של משפחה בת 5 נפשות ב-19 דקות? ומישהו אשכרה ישב ומדד את זה עם סטופר? ועדיין החצי השני שלי היה כזה, נו, תגיעי כבר לפואנטה.
"יש סיבה שלזה קוראים זה וייט אנד סי..." אני חושבת שאת צריכה לשנות את סדר המילים במשפט הזה כי, אממ, מה?
אבל, מה שלא יהיה שהתכוונת להביע שם - לעולם אל תשתמשי בביטוי "לבן וים" כתירוץ (וייט אנד סי, הבנת? סטגדיש
). אם הקורא שלך ישתעמם, הוא לא יעשה לא את זה ולא את זה, הוא ילך.
בחלק של אבישי. "היד שלי מחליקה משלי".

ויימס

New member
אני צריכה לדעת עוד. מי הנפשות הפועלות?

יש את לילו, אבישי והמספרת. הם כלואים במבוך? והמספרת לא הצליחה להציל את לילו במבוך? או שזה אבישי שלא הצליח?
מה את יודעת שקורה/ צריך לקרות?

ששש
זה הפתעה! *אזהרת
ענקית!!*

אממ.... זה סיפור ארוך.
&nbsp
נקודות:
(לילו היא סוג-של ייצוג\גלגול של מלכת השדים? זה קורה אחרי הריצה במבוך?)
לילו נפלה אל המבוך ב(חיפה?)
המלך הריץ אותה במבוך. הדרך שהיא עשתה דברים הקסימה אות? אחרי שאתה מבלה כל כך הרבה זמן עם אדם אתה מחבב אותו?
המבוך והמלך אהבו את לילו.
מפגישים אותה עם אבישי. שרץ\הפך לייצוג של המלך עצמו.
רוצים לצאת.
לילו עוזרת לו לצאת. הוא מבטיח שיחזור בשבילה.
פוגשת את מלכת השדים\ייצוג שלה. שמבטיחה שתעזור, אבל משו במעבר חזרה-שלא היה נכון, (מכלה?) את לילו. הופכות למן ערבוב?
לומדת בטכנין :)
נתקלת באבישי-אותה צורה כמו בפעם הראשונה
לא יודעת בהתחלה שזה הוא?הוא לא מזהה אותה בהתחלה?
&nbsp
"מעולם לא באמת יצאנו משם".
&nbsp

ויימס

New member
אוקיי,

המלך ומלכת השדים הם זוג, כאילו?

לדעתי את צריכה כמה סצנות, בסדר כלשהו:
1. סצנה שבה מלך ומלכת השדים עוסקים בענייניהם בעולם שלהם, ובה את מראה את מערכת היחסים שלהם ואת העולם בו הם חיים.
2. סצנה ובה את מציגה את לילו ואבישי בעולם שלנו בתור סטודנטים בטכניון או מה שזה לא יהיה שהם אמורים להיות.
3. לילו ואבישי מגלים את המבוך ביחד או לחוד.
4. לילו ואבישי במבוך, בורחים ממפלצות וwhat not.
5. לילו ואבישי אחרי המבוך: שרדו או לא שרדו, סיכומים ועניינים.

בלגונה

New member
הפסקה הראשונה אדירה:- D

באמת שאני לא מבינה את החתול. אני קראתי את זה ואני כזה- Whaaaaaaaat ? - אבל בקטע טוב, כן?
אני ממש מתה על הרעיון של רשימת הקניות הזאת: אתמול עשיתי כביסה, עשיתי קניות, ניקיתי את השירותים, רצחתי את אמא, אכלתי תפוז... -פשוט ענק
.
זה קטע שפשוט עומד בפני עצמו בתור קטע קצרצר- ולא הייתי משנה אותו.

לגבי שאר הקטעים: את רוצה ביקורת? לא הבנתי. פשוט אין כאן מספיק בשביל לתת ביקורת. אם יש לך רעיון לסיפור בראש אז תכתבי אותו, ואז תעלי ונוכל לתת לך ביקורת. פשוט זה עדיין לא סיפור.

יווו תודההה!! (הצילו. אני הופכת לפקא3ה!!)

אממ...
אני מנסה להפוך אותו לסיפור. יש לי כמה קטים והם.פשוט.לא. מתספרים.אחד.עם.השני.

למעלה