עזרה כספית להשתתף בקונגרס הצעירים הקרוב IJK

DoronModan

New member
בוזוקיא, ראית את זה?

גם אם אתה מרגיש שמוקדם לך להגיש מועמדות, עדיין שווה לעיין בזה ולהתרשם.

בוזוקיא

New member
אכן ראיתי

מכיוון שאני עדיין טירון מוחלט בשפה אני עוד לא עומד בדרישות של המלגה...יום יבוא:)

אינך יותר טירון משהייתי ב- 2001

עת נסעתי לכנס בשטרסבורג, קפצתי למים של esperantujo ונדהמתי לגלות שעד סוף השבוע כבר דיברתי בשטף.

בוזוקיא

New member
לפני הכנס לא ידעת לדבר כלל?

אני כרגע לומד את השפה בערך חודשיים, מתחיל לקרוא יותר בשטף אך עדיין לא תרגלתי בכלל דיבור.

לא ידעתי לדבר כלל!

לפני הנסיעה יצא לי להגיע למועדון בתל אביב ל'ערב זמנהוף' של האגודה, ולהיאלם מול אנשים נחמדים שניסו לדבר אלי באספרנטו ולא הבנתי מה הם שואלים ובוודאי שלא ידעתי כיצד להשיב, עד שלא עברנו לעברית. אולי הגעתי למפגש נוסף של המועדון אבל שוב, ללא הצלחה יתרה. הרגשתי גם שלא יהיה לי קל להתחבר לקבוצת האנשים החדשה הזו, שרובם היו מבוגרים ממני בהרבה שנים. אבל מישהו מהצעירים יותר (דורון? אלדד? ערן?) סיפר לי על קונגרס הצעירים ונדלקתי, ואני מאוד שמח שהחלטתי לנסוע. יחד עם 400 חבר'ה צעירים מכל העולם (טוב, בעיקר מאירופה) מצאתי שפה משותפת, תרתי משמע, והיה כיף אמיתי מהמון בחינות. בין היתר הייתה התופעה המדהימה, שלא קרתה לי עם אף שפה אחרת שלמדתי (ולא יכולה לקרות), שתוך שבוע אני מדבר אפילו על עניינים ברומו של עולם בשפה שלפני כן הכרתי רק מקריאה של כמה שיעורים שהורדתי באינטרנט. חוויה מכוננת, מומלצת בחום!
אגב - כדי לחסוך בעלויות הבאתי איתי אוהל ושק"ש לשבוע של הקונגרס, וזה היה אחלה.
ועוד טיפ - אחרי הכנס נסעתי לחבר בשוויץ, אבל היה לילה אחד שלא היה לי איפה לישון ואחת הבחורות השוויצריות אירחה אותי בעיר ברן והראתה לי את הסביבה. מאז יצא לי להתארח אצל עוד כמה אספרנטיסטים וזו חוויית תיירות שהיא לא רק זולה יותר אלא עשירה ואמיתית יותר מכל אכסניה או בית מלון.

בוזוקיא

New member
נצרת?? לגרמניה כבר יותר קל לי להגיע

מה הם איבדו בנצרת?!
מקווה שאווירת הכנס לא פוליטית...כי בחירה בנצרת נשמעת לי קצת כמו הצהרה פוליטית....מקווה שאני טועה.
בכל מקרה, לברזיל כנראה אני לא אטוס, אבל שנה הבאה בגרמניה נשמע כבר מבטיח למדי:)

אל חשש

אווירת הכנס לא הייתה פוליטית במובן המקובל של ויכוחי ימין שמאל בארץ, למרות שלפי ההגדרה המעולה של ויסלבה שימבורסקה אין דבר שהוא לא פוליטי. הבחירה בנצרת הייתה שלנו - הצעירים הישראלים - והסיבה היחידה שבחרנו בנצרת הייתה כי שם מצאנו מקום זול ומתאים. היה IJK קטן יחסית אבל מקסים.
אגב, בקרב האספרנטיסטים הישראלים תמצא מגוון של בעלי דיעות מימין ומשמאל. זה שיש לנו שפה משותפת לא אומר שאנחנו מסכימים
.

בוזוקיא

New member
אוקיי:)

דרך אגב כשאתה אומר צעירים- לאיזה גילאים אתה מתכוון?
האם יש גם 20+? או שזה יותר לכיוון ה-30-40?
&nbsp

mucxjo

New member
אפרופו קשה להגיע ...

ביום הפתיחה של הקונגרס ( אבל לפני ) חושך ליום שני ( עוד לא היה אור ) ב 01:25 , נחת אצלי sms שבו סיפרו לי
שני משתתפים (סאבי מהונגריה ודורותה מפולין) שהם בדרך לנצרת ושאלו אם הקונגרסאיו ( שזה המקום של הקונגרס - קונגרס+איו ) פתוח ומאוייש.
הם הצליחו להגיע משדה התעופה לחיפה ולמצוא אוטובוס לנצרת לא ברור לי איך - אני השתתפתי בכתיבה של הוראות ההגעה ולא היה לי
מושג שיש כזה מסלול.
וא-פרופו גרמניה , הכנס המגניב הקרוב יתקיים בסוף השנה ( מעין חגיגה של סוף ותחילת השנה ) בגרמניה - שזה יהיה לך בטח יותר פשוט להגיע
בדוק בכתובת : [URL]http://jes.pej.pl/[/URL]
זהו הכנס השישי בסדרה הזאת והוא מאוחד לצעירי פולין וגרמניה -הרבה מוזיקה טובה , בירה ומצב רוח ואהה - גם תוכנית יום. לפחות בשנתיים האחרונות
חבר הפורום בעל הכינוי interdisto משתתף באופן קבוע ואף עוזר באירגון ...
אם אתה רוצה ללמוד אספרנטו באופן אינטנסיבי ( ואת זה אני עוד צריך לוודא) יש מסגרת בסין שבה נאספים תלמידים לאי האספרנטו - בשנתיים האחרונות
זה אורגן בפברואר . חודש שלם של לימודים - 8 שעות ביום . בסוף הכנס יש סמינר ברמה אקדמית ( באספרנטו כמובן ) שרוב הלומדם מצליחים להבין יותר מ 60% מתוכן ההרצאות ( ביננו יש אצלנו דוברי עברית מלידה שמגיעים לאוניברסיטה ולא מגיעים לאחוז הבנה כזה ... )

mucxjo

New member
רגע של עברית: על כנס שמתוכנן לאוגוסט ...

לא כותבים באוקטובר שהוא "יתקיים"
- הכנס בפורטלזה הוא כבר זיכרון מתוק ובלתי נשכח עבור משתתפיו ...
הכנס הבא יתחיל בויסבאדן ב2/8 שזה בדיוק אחרי הכנס העולמי ה 100 שיתקיים בליל שבצרפת ( קצת פחות נסיעה לעומת
פורטלזה ובואונס איירס או נצרת ורייקיאויק ... )
מה שכן יכול להיות רלוונטי לבוזוקיא זה כנס JES שמתקיים בשבוע האחרון של כל שנה - השנה בגרמניה ( קרוב לגבול הצ'כי) כך
שזה יכול להיות יותר פשוט לך ... זהו כנס כפי של צעירים לקבל את השנה החדשה - שיתוף פעולה בין צעירי גרמניה ופולין ( כל שנה
במדינה אחרת אי שם על הגבול ) .

DoronModan

New member
אני יכול להעיד על זה

הייתי באותו כנס בשטרסבורג. אז פגשתי, כמדומני, פעם ראשונה את האזרח. עמדנו בתור להרשם וקבלת תיק הקונגרס. איכשהו נודע לו, או לי, ששנינו ישראלים והוא שאל אותי כל מיני דבר בסיסיים מאוד שהוא לא הבין באספרנטו, שקשורים לעניין הרישום. וראיתי שהוא לא מדבר כמעט מילה, ואפילו קצת חששתי - מה הבחור הזה עושה כאן? כמה ימים אחרי זה ישבתי בהרצאה בחדר גדול שהקירות שלו מזכוכית, ופונה לרחבת דשא. דרך קיר הזכוכית אני רואה את אזרח (לא שומע, כמובן) יושב על הדשא, ומסביבו חבורה של אולי שמונה חבר'ה צעירים מקשיבים. הוא מדבר במה שנראה כשטף, ואני לא מצליח לשמוע את הפלא, וכולם ומקשיבים עם פנים מעוניינים. זה עשה עלי רושם חזק מאוד.
רק כמה שנים אחרי זה שאלתי אותו 'על מה דיברתם שם', והתשובה היתה 'על איכות הסביבה'. נכון הסיפור, מהצד שלך?

אמת ויציב.

אבל כנראה דיברתי על פדרליזם עולמי, לפני שידעתי שזה השם שלו

וכן - כנראה שהנוכחות שלך עזרה לי להחליק למים יותר בקלות. נראה לי, אגב, שאתה המלצת לי לבוא להרצאה שקלוד פירון נתן בכנס. בזמנו לא הבנתי ממנה כלום, אבל מאז שהתוודעתי יותר למי קלוד היה, ובמיוחד מאז שקראתי את טקסט ההרצאה ההיא, אני עדיין מתרגש שזכיתי לשמוע אותו מרצה שם.

DoronModan

New member
זו אכן היתה חוויה מיוחדת

נכו,ן עכשיו אני נזכר שהמלצתי לך לבוא לזה. למי שלא יודע, בכל כנס, יש כמה עניינים בו-זמנית, ובכל זאת האולם היה מלא ולכן (לפחות אני) ישבנו על השולחנות שאחרי שורות הכיסאות.

אכן

אחד הדברים שהקשו עלי את הבנת הנאמר הייתה שגם אני ישבתי בפאתי האולם המפוצץ ובקושי ראיתי את קלוד.

DoronModan

New member
אז עכשיו תעביר במועדון קריאה מודרכת של המאמר?

זו תהיה סגירת מעגל. יפה מאוד.

למעלה