עזרה לאח שלי

יעלי811

New member
עזרה לאח שלי

אח שלי בן 23 והוא תמיד עושה שטויות ונדפק מזה בסוף. לפני שנה הוא יצא עם מישהי, הכניס אותהלהריון ועכשיו הוא נשוי עם ילד ובלי כסף. ההורים שלנו עוזרים אבל זה קשה. אני מנסה להכווין אותו ולהראות לו את הדרך לצאת מהברוח. אני רוצה שהוא ילך ללמוד משהו ויעשה עם עצמו משהו ולא יתקע עכשיו במקום. מה כדאי להמליץ לו ללמוד? הנדסה? מחשבים???

שניהם מקצועות מעולים

הקטע הוא שמחשבים זה תואר קשה של 3 שנים והנדסה זה תואר קשה של 4 שנים. לדעתי הנדסה יותר טוב אבל שניהם מקצועות שהשכר הממוצע הוא מעל 12 אלף שקל בחודש. חוץ מזה שגם מקום הלימודים חשוב מאוד, אני מאוד ממליץ ללכת ללמוד במקום טוב כי זה מאוד חשוב. תואר ממקום לא נחשב זה כאילו לא עשית כלום. לדעתי גם בהנדסה וגם במחשבים כדאי לשקול ללמוד ב-HIT

shoom12

New member
אח קטן גדול

היי יעלי, איזה כיף שאת דואגת ככה לאחיך. רק חשוב לי להגיד כמאמן אישי שאני ממליץ שאחיך הוא זה שיבחר לעצמו נתיב. הוא צריך לחשוב מה טוב לו, נכון לו, ואיפה ובאיזה תפקיד הוא יוכל למצות את עצמו ולהגשים עצמו באופן המתאים לפוטנציאל שלו. אני כן יכול להמליץ לך אם את רוצה לתת לאחיך מתנה, אולי תפגישי אותו עם מאמן אישי לשיחת התנסות ותני לו לראות מה מתאים לו. רוב המאמנים היום לא לוקחים כסף על פגישה ראשונה. בהצלחה ותמשיכי להיות אחות אוהבת ודואגת. יוסי מלמד.

../images/Emo45.gifהרעיון הכי מוצלח!

שאת וההורים תתנו לו מתנה אימון אישי : עדיף ללמד אותו לדוג מאשר להמשיך להביא לו דגים כל החיים! (ועוד משהו קטן ואישי, דברי עם גיסתך ואם צריך תקחי אותה יד ביד לרופא נשים ותדאגי שלא תיכנס שוב להריון עד שהם מתארגנים על עצמם- כלומר כמה שנים טובות)

jol8

New member
הלימודים קשים ולא זולים

אם הולכים לתחום הזה, אז אסור להתפשר על תואר בינוני. צריך לעשות הכל בשביל ללמוד באחת האוניברסיטאות (טכניון, בן גוריון, ת"א, העברית או בר אילן). בהייטק העבודה נחמדה ומוערכת וגם משלמים יפה. אבל לא כל אחד מתאים. החל מהלימודים הקשים ועד התחרות הגדולה במציאת עבודה. ואחרי שכבר מוצאים, לא מדובר בעבודה משרדית רגילה, אלא עבודה עם המון שעות ולחץ. בחור צעיר עם אשה ילד ובלי כסף, עלול למצוא את עצמו במצב של התפשרות תמידית, כמו למשל במקום תואר במדעי המחשב, להסתפק בקורס מקצועי סטייל ג'ון ברייס. צריך להיות רק מוכן לזה, שהכסף שמשלמים על הקורס הוא גדול, והתמורה לא כל כך. בהצלחה

shoom12

New member
עוד נקודה למחשבה..

חשבתי על זה יעלי (כמו שאת שמה לב זה הטריד אותי קצת :) ) יש המון המון עשירים שהם לא אנשי מחשבים, רופאים או עו"ד.. אולי מתאים לו לעשות משהו עצמאי או למצוא תחום עיסוק שיכניס לו כסף. בהצלחה יוסי

למעלה