עזרה לאמא (ארוך)

רומנסה

New member
עזרה לאמא (ארוך)

שלום לכם, גיליתי את הפורום הזה באמצעות הודעה המתפרסמת היום בשער של תפוז. אולי אתם תוכלו לעזור. אמי, בתחילת שנות השישים, סובלת מזה שלושה חודשים מתשישות. בדיקות מקיפות העלו שלחץ הדם שלה גבוה, ולכן היא נוטלת תרופות שעוזרות לזה. העניין הוא, שלמרות שבעיה יחידה (ככל הנראה עד עתה) זו מטופלת בהצלחה, היא חלשה מאוד וסובלת מדיכאון וכן מחוסר תיאבון ומעצירות קשה. את הבעיה האחרונה היא פותרת בעזרת תה משלשל, אך זה מדאיג, מה גם שכבר חודשים היא סובלת משיעול מוזר התוקף אותה פתאום בשעת שיחה ללא סיבה נראית לעין. היא אינה סובלת מבעיות נשימה, והשיעול החל לאחר שבחורף האחרון היו לה הצטננויות חוזרות ונשנות, שחלפו כבר. מה שמטריד במיוחד הוא הדיכאון שבו היא שקועה. היא ממעטת מאוד לצאת מהבית, ואינה מוצאת טעם בחיים. רוב שעות היום היא שוכבת במיטה. השינוי בולט מאוד, מאחר שהיא אדם פעיל מטבעו. אני מודעת לכך, שבנוסף לבעיה הפיזית של יתר לחץ הדם, היא נקלעה למשבר אחרי שגיסה נפטר, ובעקבות יציאתה מהבית של האחות הצעירה. מאז שנישאה היא מעולם לא עבדה מחוץ לבית, ואת כל מרצה וזמנה הקדישה למשק הבית ולילדים. לכן היא מתוסכלת, וטוענת שזו שגיאה. גם יחסיה עם אבי עד לאחרונה, היו מתוחים , אם כי מאז שהחלו הבעיות הבריאותיות הוא נוהג בה בהתחשבות ומשתדל לעודד אותה. כעת היא אומרת שהכל נמאס עליה. אני מסבירה לה שהיא צריכה למצוא תחביב כלשהו, תחום עניין שיעורר וישמח אותה. היא מסכימה עמי תאורטית, אך אינה מוכנה לעשות לשם כך, ואף מסרבת לצאת לבילוי או אף סתם לטיול בשכונה. אני משתדלת לשוחח אתה מדי יום, ולבקר אותה לעתים קרובות. מה עוד אפשר לעשות? סליחה על האורך, ותודה רבה!

דווקא לא ארוך ../images/Emo8.gif

דבר ראשון זה איבחון כולל. המלצה ראשונה: מטפל הוליסטי או תזונאי כדי להתאים תזונה במקביל - בדיקה אצל קרדיולוג (רופא לב) אם הכל תקין - בדיקה אצל רופא ריאות. הרפואה המשלימה יכולה לתת מענה בכמה רמות: כאמור, קודם כל להתאים לה תזונה כדי להזרים את פעילות המעיים ללא משלשלים. אח"כ זה בכמה מישורים: 1. תשומת לב 2. איתור הסיבה לדיכאון וטיפול בה - יכול להיות תזונתי, במגע, בשיחות וכדומה. יכול להיות הומיאופתיה, פרחי באך או דיקור. 3. איזון כללי, שיפור מערכת העיכול, חיזוק כבד וחיסון ובכלל. ברמה המשפחתית זה הכי קשה. אי אפשר להכריח אדם להיות שמח, מאושר או מרוצה מחייו. זהו משהו פנימי שהוא שלה, ושלה בלבד. מה כן אפשר לעשות? פשוט להיות שם בשבילה. להיות יותר זמינים, יותר קשובים, ובעיקר להכיל אותה במצבה. אם היא מוכנה לשתף פעולה בהליכה לחוג - לכי איתה. סביר להניח שלבד היא לא תלך בשלב זה, ואיתך, אם תאספי אותה - כן. איזה חוג? - פלדנקרייז יכול להתאים, אולי טאי צ'י (אם אין לה קושי לעמוד). את הטיפול - השאירי לאנשי המקצוע - הרפוטאיים, וההוליסטיים. בהצלחה!!

רומנסה

New member
תודה, נאוה../images/Emo45.gif

על התשובה המהירה והמקיפה. לגבי אבחון רפואי, לצערה ולצערנו, אמי עברה כבר כמעט את כל הבדיקות האפשריות. נותר לה רק צילום גסטרו, ובדיקה דומה נוספת. אני מסכימה בנוגע לחשיבות התזונה. אני מקווה שהיא תסכים להיפגש עם דיאטן/ית או עם מטפל/ת הוליסטי/ת, אם כי אני בספק. הצעתי לה גם להיעזר בפסיכולוג/ית או בעובד/ת סוציאלי/ית אך היא סירבה. אני משתדלת להקדיש לה זמן ותשומת לב. ניסיתי לשכנע אותה ללכת לחוג, אבל היא אינה מוכנה. גם לבילוי היא מסרבת לצאת, למרות שאני מתכוונת לצאת אתה. אני מקווה מאוד שיחול שיפור בקרוב. האם נתקלת כבר באנשים שסבלו מבעיות פיזיות ונפשיות דומות?

אלינב

New member
האם עשתה מיפוי לב ?

זה נשמע כמו סתימות בעורקי הלב. אקג ,אקודופלר ויתר הבדיקות השגרתיות לא מגלות את זה אצל נשים. רק מיפוי לב או צינתור יכולים לאתר את הסתימות.

רומנסה

New member
לא,

היא לא עשתה את הבדיקה הזאת. למה נראה לך שהבעיה היא כזו? מדוע דווקא אצל נשים הבדיקות השגרתיות אינן מגלות זאת?

אלינב

New member
תכנסי לפורומים של קרדיולוגיה

בעיות לב אצל נשים מופיעות בצורה אחרת מאשר אצל גברים. הבעיות שתארת אופיניות לחסימה בעורקים + לחץ דם גבוה. גם דכאון וחרדות זה אחד המאפינים. הכי חשוב זה לעשות בדיקת מיפוי לב. נכון שזו בדיקה יקרה יחסית וקופות החולים לא אוהבות לשלוח אז צריך להתעקש.

רומנסה

New member
נברר את זה,

אבל אני מאמינה שהרופאים מתמצאים מספיק, ואם היה צורך בכך היו מפנים אותה.

אל תאמיני - מחקרים מראים שתמותת

נשים מבעיות לה גדולה יותר מזו של הגברים כי הן מתלוננות על לב מאוחר יותר (אין להן זמן להתפנק) וכי הרופאים אינם מתייחסים לתלונותיהן ברצינות הראויה. שימי לב לתגובתי הראושונה אליך, ההמלצה שלי היא להתחיל במקביל עם תזונה וקרדיולוג. התמונה שאת מתארת היא מאוד לבבית (של בעיית לב) טיפול נאות בלב - ואימא שלך תחזור לעצמה.

רומנסה

New member
תודה, נאוה,

בנוגע לחשד שאלה בעיות לב, לא נראה לי שהוא מוצדק לאור הבדיקות התקינות. שוב, אני מאמינה שהרופאים יודעים את אשר הם עושים. אמסור לה את הצעתך, ואם תסכים, ניצור קשר. ממש תודה על האכפתיות.

למעלה