עזרה לאנשים ברחוב והתנדבות.

תומרARCH

New member
עזרה לאנשים ברחוב והתנדבות.

שלום, שמי תומר, חייל.

בזמני הפנוי אני מחפש מקומות להתנדבות.
לא כל כך קל למצוא, במיוחד כשחיפשתי עמותות לניצולי שואה שרוצות התחייבות, ואני לא יודע בדיוק כמה אני סוגר שבתות, אז הביקורים בהתנדבות לא מתקבלים.
מישהו מכיר מקום כזה? בחיפה? או בכללי מקומות להתנדב בהם בסופי שבוע? אני מחפש כעת, ואשמח לעצתכם.

דבר נוסף. לפעמים אני רואה אנשים שמחטטים בפחים. איך ניגשים אליהם ומנסים לעזור להם?
פעם שמתי לאיזה אחד מטבע קטן, על מגש פיצה ליד איזה פח. אבל בד"כ... אתה מרגיש ממממש כאילו אתה תפגע בהם אם תבוא ותציע להם שקל או משהו... אפשר אולי לקחת באופן קבוע קופסת שימורים בתיק... אבל זה גם נראה מוזר P:
תן לאדם דג והוא יכול ליום למד אותו לדוג והוא יכול תמיד. מכירים? איך עוזרים לאנשים כאלה, בלי לפגוע בהם?

חח זה היה דיי מבולגן השאלות וזה, אבל מקווה לקבל כמה עצות שימושיות

סופי65

New member
תומר יקר

מרגש לקרוא את דבריך (במיוחד אחרי מישהו שכתב על שירות צבאי כסוג של "פריירים".)

לא מכירה את חיפה או מקומות להתנדבות, אבל לגבי גישה לאדם שאתה רואה- אם אתה בלבך מתיחס אליו כאל מסכן, זה בהחלט מעליב... נסה להתיחס לענין כמו חלוקה מחדש של משאבים/מזון.
יש מספיק מזון ומשאבים בעולם כדי לקיים את כולנו ברווחה. רק שהמבנה החברתי שלנו גורם שלאחד יש הרבה מעבר לצרכיו ולשני חסר- אתה בסך הכל מעביר הלאה עודפים שאתה לא ממש צריך...
עם גישה כזו , אמיתי מהלב, אין סיבה שייפגע

תומרARCH

New member
תודה על העצה..

אי אפשר לנתק את ההרגשה שלך כשאתה רואה אדם שאשכרה הולך ובודק אוכל בפח זבל.
הקושי הוא לא לגרום לאותו אדם לחוש מבוכה כשאתה, שמכל הבחינות אני לא רואה את עצמי מעליו משום בחינה, פשוט היה לי טיפה יותר מזל עד כה בחיי.
אבל איך אתה אשכרה הולך ומגיש לו את העזרה, ואם כן, האם פחית שימורים זו משהו שאפשר להגיש?

תומרARCH

New member
אתה רואה אישה מחטטת בפח,

שלבושה לא הכי משהו, ומוציאה משם דברים... אז לא יודע אם הייתה רוצה מתוך כבודה שיכנו אותה מסכנה, אבל לא קל לה, זה בטוח.

מתכNET

New member
אני לא אומר שזה קל אני רק שואל מאיפה

אתה יודע שזה לא קל? שאלת אותה? אני שואל
כי יש לי מטרה לא סתם להקשות עלייך

מתכNET

New member
אבל מאיפה אתה יודע מה היא מרגישה

אולי אתה משליך עליה את הרגשות שלך?

יכול להיות שהיא זרקה בטעות מיליון דולר לפח והיא מחפשת אותם?

למעלה