עזרה לבלוג חדש..

ranleonard

New member
עזרה לבלוג חדש..

אני מתכנן להתחיל בלוג חדש, בעברית. אני אקנה גם דומיין והכל, אבל קודם כל אני רוצה לבנות את עיצוב הבלוג. יש תכנות שאתם ממליצים להשתמש לבניית עיצוב מעניין? כל תכנה שבדרך כלל משתמשים כשמעצבים את הבלוג, אני אודה לכם! אני צריך גם סקריפטים, כי אין לי מושג איך להריץ את הבלוג. יש לי בלוג ב-LiveJournal, אבל שם אני לא צריך לדאוג לסקריפטים שמעלים את מה שאני כותב לאתר. כשקונים דומיין ומריצים בלוג לבד, צריכים לדאוג להכל, ולזה אני צריך עזרה. תודה!

Count Zero

New member
לפני שאתה מתחיל לעצב

תחשוב על מה אתה רוצה שיהיה באתר, ואז תנסה למצוא את הכלים הכי טובים עבורך (סקריפטים, כלי בלוג, בסיסי נתונים וכו´). רק אחרי זה תתחיל לחשוב על העטיפה.

ranleonard

New member
להחליט - כלומר

להחליט בין אם יהיה בלוג, יומן או סתם אתר?

Count Zero

New member
לא

להחליט אם האתר יהיה רק בלוג או שיהיו בו עוד חלקים. להחליט איזה סוג של בלוג אתה רוצה לבנות, ועל אופיו של האתר כמשתמע מכך. להחליט כמה כסף אתה יכול ומוכן להשקיע באתר (יותר כסף=יותר אפשרויות מבחינת כלים, שטח אחסון, רוחב פס) להחליט כמה זמן אתה יכול ומוכן להשקיע באתר, בין אם זה בשלב הבנייה ובין אם אח"כ, כשהאתר כבר קיים. להחליט באילו כלים (מנועים, בסיסי נתונים, שרתים) אתה רוצה להשתמש עבור הבלוג (ושאר האתר, במידה ותבחר להוסיף לו עוד חלקים). להחליט כמה כבד אתה רוצה שהאתר יהיה מבחינה ויזואלית (יותר כבד=טעינה יותר איטית). העיצוב צריך לבוא רק אחרי כל אלו, וכפועל יוצא מן ההחלטות שלך. תזכור שבלוג הוא בראש ובראשונה אתר תוכן, והעיצוב משחק בו תפקיד משני. כמובן שעיצוב טוב הוא חשוב, אבל אם הוא מתנגש עם התוכן (או גרוע מכך - מפריע לו), הוא רק גורע. ועוד שאלה - למה אתה מתכוון כשאתה שואל "יש תכנות שאתם ממליצים להשתמש לבניית עיצוב מעניין?" לאיזה אלמנט אתה מתכוון? לעיצוב הגרפיקה של האתר? לעיצוב אלמנטי ה-HTML על הדף? לעיצוב מבני של דפי האתר? כל התשובות נכונות? אין תוכנה אחת שעושה את הכל בצורה מושלמת (אבל אני מקווה מאוד שיש לך ידע מסויים ב-HTML ובעיצוב גרפי אם אתה מתכוון לעשות הכל לבד ולא להסתמך על תבניות מוכנות שיגיעו עם מנועי הבלוגים).

ranleonard

New member
הבעיה היא לא עם העיצוב,

הבעיה שלי היא איפה להריץ את הבלוג, מהיכן לעדכן אותו, את התוכן. למשל, הרבה אנשים משתמשים ב-http://www.blogger.com בשביל עדכון התוכן של הבלוג. זאת שאלתי, באיזה אתר להשתמש כדי לעדכן את הבלוג שלי, או יש סקריפטים עצמיים שאני אוכל להריץ על הסרבר שלי ולעדכן את זה דרך הסרבר שלי ולא להיות תלוי באתר אחר כמו בלוגר. מבין? ואגב, כנראה שאני אקנה דומיין ב-http://www.cyberpixels.com, את החבילה הכי פשוטה, למרות שהיא ענקית.

ohad m

New member
תשובות ../images/Emo26.gif

אהלן רן. תשמע - בקשר לסייברפיקסלס - גם אני התרשמתי מחבילת האיחסון שלהם, אבל האתר שלהם כנראה לא מתפקד - הם לא ענו לשלושה מיילים ששלחתי להם וגם שמעתי עליהם עוד כמה דברים לא טובים. הייתי ממליץ לך על aleita בתור הוסט זול וטוב, למרות שאני בכלל משתמש ב-hostrocket. בקשר לסקריפטים, יש שלושה סקריפטים מומלצים בעיני - blogger, movable type ו- b2. לכל אחד מהם יש דרישות שונות ויתרונות וחסרונות. אם אתה רוצה לדעת יותר אחרי שביקרת באתרי הבית שלהם וקראת את ה-FAQ´s שלהם, פשוט תשאל. אוהד.

ranleonard

New member
תודה רבה אוהד!

בדיוק זה מה שחיפשתי. קראתי עכשיו את התגובה של אילנה, והיא אמרה שיש בעיה עם ההתקנה שלהם לשימוש בעברית.. אני מתכנן שיהיה לי שני בלוגים באתר - אחד אנגלי ואחד עברי. תהיה לי בעיה להתקין את הסקריפטים בדומיין?

לי יש דעה מאוד צרת אופק..

היה יום מסוים שנמאס לי מלראות עיצוב כל הזמן, רציתי לראות תוכן, רק לקרוא..לדעתי זאת המשמעות הכי חשובה בבלוג [אתה יכול לראות את העיצוב המוזנח שלי בבלוג שלי ושמתי דגש יותר על הטקסט] בכל אופן - עיצוב מסוים ואסטטי חייב להיות. אז, לדעתי אתה צריך לעשות משהו יפה, נוח ופשוט. כמובן שאתה לא חייב, אתה יכול לעשות עיצוב מדהים ומורכב אבל..זאת דעתי, בכל אופן התוכנה שאני אישית משתמש בה היא Paint shop pro, היא לא טובה, היא לא גרועה..היא מסתפקת-לפחות אותי.. לא כדאי להשתמש יותר מידי בסקריפטים כי זה יוצר בעיות לדעתי ובקיצור אני חושב שהבנת את דעתי בקשר לבלוגים, עיצוב ובכלל אתרים..בלי יותר מידי הגזמה..שיהיה לך בהצלחה!

לדעתי..

גם מבחינה עיצובית זה לא נוח ויפה לראות סקריפטים בכל מקום, מלבד זה עומס סקריפטים מאט מאוד את האתר [מנסיון אישי] ובכלל, זה יוצר error בכל פינה אם הקוד לא נכון וזה סיבוכים לא רצויים..לדעתי..

Count Zero

New member
*אהם* (אור מכחכח בגרונו)

לא דיברנו על סקריפטים של DHTML שאנשים מוסיפים לאתר רק כדי להראות "איזה סקריפט כתבתי" (או בעצם, "איזה סקריפט יפה הורדתי מהרשת"), אלא סקריפטים שמוסיפים לאתר, כמו מנועי בלוגים, מנגנוני תגובות וכו´. אגב - קוד לא נכון תמיד אפשר לתקן, אם יש לך מספיק ידע (וזמן).

akravit

New member
היי רן...

לפי מה שאני מבינה מדבריך אתה רוצה להיפרד מ-LiveJournal ולהפעיל בלוג באופן עצמאי ומה שאתה שואל מה עושים ואיך מתחילים. האם זה נכון? אני יכולה להגיד לך רק מה שאני עושה. אני יודעת שהשיטה לא נחשבת טובה במיוחד אבל זו השיטה שאיפשרה לי לעשות את הכל פחות או יותר לבד ואולי זה יכול להיות מקום טוב להתחיל. 1. תכין את הבלוג שלך לפני שאתה קונה דומיין. אתה תמיד יכול לראות איך הוא יראה גם במקומות איחסון שלא עולים כסף כמו: fateback.com למשל. תקופה די ארוכה הבלוג שלי היתה מאוחסן ב-dreamwater.com שהוא דווקא מקום מצויין וחינם עם פרסומת צנועה וקבועה למעלה בלי כל מיני קופצים מכל מקום! 2. אני לא מומחית גדולה ומה שעשיתי זה - התחלתי לשחק עם פרונטפייג´, הסתובבתי בהמון בלוגים ולמדתי אותם מבחינה ויזואלית ואח"כ בניתי לי בלוג שהוא ממש פשוט. יש המון מקומות (תוכל לראות בדף הקישורים אצלי) שמהם אפשר פשוט להוריד layout של בלוג בקלות ובחינם ולהתחיל לכתוב. ואת מערכת התגובות תוכל גם בקלות להוריד מ-Yaccs שזו מערכת מצויינת שהותאמה (בזכות הבקשה של חמדה בזמנו) לעברית. 3. לא ציינת אם אתה מתכוון לכתוב את הבלוג בעברית או באנגלית. באנגלית השירותים שניתנים למפעילי בלוגים (כאלה שצויינו כאן כבר קודם כמו בלוגר) אין בעיה להרשם ולהפעיל. בעברית - למי שלא בקיא - כמוני/כמוך יש צורך לבקש עזרה בהתקנה הטכנית של מערכות הפעלה בעברית ממי שיותר מתמצא בעניינים האלה. בינתיים אני משתמשת בפרונטפייג´ (אני פרימיטיבית - מה לעשות) ומעבירה את הקבצים באמצעות FTP לשרת שלי. 4. לגבי השרת - אני מאוחסנת ב-Altia שעבר לפני כמה שבועות לבעלות חדשה. היו אולי יומיים במשך שנה החולפת שהאתר לא עלה לרשת ואנשים התלוננו אבל, בהתחשב במחיר ובאפשרויות שהם מספקים (לא שאני משתמשת בהם כל כך) אני כנראה אמשיך להחזיק את האתר שם, מה גם שאמרו לי שאתר עולה די מהר בהתחשב בכל הקישקושים שיש לי שם. אני לא יודעת אם זה קשור לעניין אבל... זהו התרגלתי שם. שיהיה לך בהצלחה רן - להגיד לך את האמת - אני ממש לא אוהבת איך שהיומנים נראים ב-LiveJournal ולדעתי אתה עושה צעד טוב שאתה יוצא משם.

איה@

New member
אילנה - את לא פרימיטיבית../images/Emo70.gif ../images/Emo98.gif

גם אני בניתי לבד את האתר שלי ומעדכנת אותו ידנית - בתוכנת ה- 1st page - תוכנה חינמית נהדרת. ואני מוצאת הנאה גדולה בבניה הידנית, בהתמודדות עם קודים, ובעיקר בזה שיש לי שליטה מלאה על האתר שלי. אני לא הייתי קוראת לזה פרימיטביות - אלא יצירתיות!
איה.

ranleonard

New member
היי אילנה ../images/Emo41.gif

אני מתכוון לפתוח בלוג חדש לגמרי, עברי ואנגלי. אך בכל זאת אני לא אסגור את הבלוג שלי ב-LiveJournal, אני פשוט קשור אליו, שנים אני כתבתי שם. יהיה לי קשה להיפרד ממנו, למרות שזאת לא תהיה פרידה מוחלטת. בדיוק זה מה שאני מתכוון לעשות, להכין את העיצוב של האתר (העיצב הראשון בטח יהיה זמני), להריץ את כל הסקריפטים הדרושים ולראות כיצד הוא פועל על אתר של חבר שיכול לאחסן לי את האתר זמנית. אני אנסה בהתחלה הכל, ואם הכל עובד כראוי, אוכל לדעת שאני מוכן לקנות את הדומיין. אני אאחסן את האתר ב-Aletia או ב-hostrocket. הם נראים לי הכי טובים במחירים הכי נוחים! דווקא אין לי בעיה עם העיצוב של LiveJournal. יש לי שם מנוי Early Adopter כיוון שנרשמתי ממש בהתחלה, וזה נותן לי אפשרות לעצב את היומן כפי שאני רוצה, אבל העניין הוא שנמאס לי להיות תלוי בהם. לפעמים יש להם בעיות, ואז גם האתר שלי נופל למספר דקות\שעות. העניין הוא שאני רוצה להיות עצמאי, ללמוד יותר על בניית אתרים ולעשות את הכל בכוחות עצמי. LiveJournal יותר נוח לשימוש מבחינת כל החברים וה"קבועים" כמו בישראבלוג, אבל אני מעדיף להיות עצמאי. נמאס :) תודה אילנה!

freedom rider

New member
בעניין live journal

הגעתי לשם בלי כוונה מיוחדת מה שטוב לי שם, ולכן כנראה אשאר שם, זה כל עניין החברים והקהילות, וחוץ מזה גם אספתי לי שם בינתיים קהל די גדול של קוראים קבועים (יותר מ-30), שחלקם גם הפכו להיות חברים טובים - אז ממש חבל לי לוותר. בעניין העיצוב - נכון שהאפשרויות די מוגבלות לבעלי יומן חינמי, אבל הם עדיין נותנים הרבה יותר ממה שישראבלוג נותן, למשל. והם גם תומכים בעברית, כולל ממשק משתמש למי שמעוניין. אני גם רכשתי מנוי בכסף מלא - מה שנותן לי יותר אפשרויות עיצוב (למעשה, אני יכול לעצב את היומן שלי כרצוני, רק שאני לא ממש מנצל את האפשרויות האלה) ושימוש בשרתים יותר אמינים ומהירים מאלה שמשתמשי החינם נהנים מהם, ועוד כמה פריבילגיות (חיפוש בדטהבייס, למשל). זה שווה לי 20 דולר לשנה. The Freedom Rider

למעלה