עזרה לבן

KAYYN

New member
עזרה לבן

צהריים טובים
צריכה את עזרתכם בבקשה, מקווה שאני במקום הנכון

הבן שלי בן 11 ונמצא בתקופה מאוד בעייתית.
הוא כבר כמה חודשים מתקשה להירדם, וכמעט כל ערב כשמגיע הזמן ללכת לישון הוא בוכה. אומר שיש לו תחושות שהוא לא יודע להסביר, אבל משהו לא טוב לו.
פעם חלם חלום, ומפחד לחלום שוב (זה מה שאמר).
במהלך היום (רוב הזמן) הכל בסדר, למרות שגם שם לפעמים זה מתשנה, כי אני רואה אותו עצוב וכששואלת מה קרה, הוא לא יודע להגיד לי..
הוא ילד חברותי מאוד, ויש לו הרבה חברים. הוא לא מצא את ה-אחד שיהיה החבר הכי טוב שלו. הוא ואהב מאוד לשחק במחשב, והרבה.
יש לו קושי בלימודים, בשפה, יש לו מורה פרטית (הוא בכיתה ה')
הבעיה מתחילה לרוב בשעות הערב.
בעלי ואני חלוקים בדעותינו על הבעיה.
לדעתו הילד לא מספיק עייף ומתבאס על הקשיים שיש לו בלימודים וזה שצריך ללמוד.
מה צריך לעשות? פסיכולוג? פסיכיאטר? אולי רק רופא משפחה בינתיים?
אני מבולבלת. וכ"כ רוצה לעזור לילד אבל מרגישה חסרת אונים.
תדוה

supersonic777

New member
הי,מה לגבי חוגים?כיתה ה' כבר יש תנועת נוער...

וכן,אולי יש כאן מקום לדבר עם גורם מקצועי לילדים.אולי לשקול אפשרות לדבר עם יועצת השכבה קודם.
&nbsp

אופירA

New member
מנהל
לדעתי אין שאלה שחובה בייעוץ מקצועי

ורופא המשפחה ממש אינו ייעוץ מקצועי.
אם בעלך מאמין ש"אין בעיה", שלא יטפל בה. מספיק שאת תטפלי. אבל עם כל הכבוד, כשילד בן 11 בוכה חודשים בגלל תחושות שאינו יודע להסביר, אי אפשר לעצום עיניים ולהגיד שהוא מפחד מהלימודים ולא מספיק עייף...

לדעתי, צריך כמה צעדים ברגע זה - האחד, לעשות בדיקות דם אצל רופא המשפחה, כולל ויטמינים (D, C, B12), בלוטת התריס ומדד CRP (דלקת כללית). צריך לדרוש את כל המשתנים הללו, כי הם לא כלולים בבדיקות הרגילות, ולא ברור מה התחושות שמרגיש הילד.
במקביל, ללכת את והילד לטיול ביחד, לשבת כמה שעות בפארק ולנסות להבין את התחושות בשיחה בין שניכם.

אם הבדיקות תקינות כולן, ולא הצלחתם להבין את התחושות לאשורן - קחי אותו לגרפולוג טוב, או שתגשו יחד לפסיכולוג ילדים. תנסו בעזרת גורם מקצועי כנ"ל לעלות קודם כל על הבעיה.

שלום לך,

הגעת למקום הנכון, אבל לא כל כך בזמן הנכון
הפורום הזה מוגדר כפורום מקצועי אבל כרגע אינו מנוהל מקצועית ולכן לא תוכלי לקבל כאן ייעוץ של פסיכולוג/תרפיסט אלא רק הקשבה ומחשבות של אנשים מן השורה בעלי הגיון בריא (רוב הזמן
)

גם ההגיון הבריא שלי, כמו של אופירה מעלי, אומר שמספר חודשים של הבעת מצוקה לפני השינה זה דבר שלא ניתן לפתור בלא כלום. אני שותפה לתסכול שלך, מאד קשה לירות באוויר כשאינכם יודעים מה הבעיה ועד כמה היא חמורה, אבל די ברור שיש בעיה.

אני הייתי פונה לפסיכולוג ילדים. ייתכן מאד שבדרכים עקיפות כמו טיפול באמנות או דרך סיפורים ומשחקים ניתן יהיה לשפוך אור על מקור המצוקה שלו. רופא הילדים יוכל לאתר או לשלול סיבות רפואיות (כמו למשל כאב שמתתגבר ומורגש יותר כאשר רמת הפעילות יורדת) וכן לתת הפניה לפסיכולוג דרך התפתחות הילד.

מאחלת לכולכם בריאות ורגיעה

KAYYN

New member
עוד תובנות

תודה על התשובות.
אתמול דיברתי עם המחכנת. והיא הסכימה איתי שמהלך היום הילד שמח ולא מראה שום סימנים שמשהו לא תקין. מוקף בחברים וכו'.
היא גם תנסה לדבר איתו וביחד נחזיר לו את הבטחון בעצמו.
בתקווה שיהיה בסדר.
לגבי השינה- אתמול היה ממש טוב. לא הגבלנו אותו מתי ללכת לישון. צחקנו בערב/לילה עד שהוא הרגיש עייף.
ואז אמר "ואם אני לא אצליח לישון" הוא מקובע על זה שהוא לא יצליח לישון.
הבטחתי לו שינסה קצת. בשקט. כשחושך ושקט ואני אבוא אחרי חצי שעה לראות מה איתו. הילד נרדם אחרי 7 דקות.
ככל שאני ממשיכה לחשוב על זה, הילד צריך הגדרת מסגרת בהרבה דברים.. אולי גם כאן עד שישתחרר ?

ga26

Member
הי, כמה מחשבות שלי

- אם יש משהו שעובד, חזרו עליו שוב. כלומר אם הלילה היה מוצלח תנסו לשחזר את מה שעשיתם הלילה בכל לילה.
- לפעמים פחדים הם מעגל שמזין את עצמו. את לא נרדמת פעם אחת ואז למחרת פוחדת לא להרדם שוב ואז מהפחד את לא נרדמת וחוזר חלילה. אולי אם תסיטו את המחשבה מהנושא. תתעסקו בדברים אחרים ויחד עם זאת לפני שהוא הולך לישון תתנו לו את הביטחון שגם אם הוא לא ירדם אתם כאן בשבילו ושומרים עליו ודואגים לו, אז זה יחלוף.
- אולי הוא לא מוציא מספיק אנרגיה? האם הוא עושה ספורט? משחק כדורגל/סל פעיל פיזית בשעות הערב? בריאות נפשית חשובה פי כמה מעוד ציון בבית הספר. שיצא ויהנה ויוציא אנרגיה בשעות הערב. אם אין לו מי להתחבר אליו תנסי "לשדך" דרך המורה ילד או שניים שהם יוכלו להתרועע יחד בשעות הפנאי. גם אם זה על חשבון עוד ציון בבית הספר.

כמו שנאמר פה - אף אחד מאיתנו לא בעל מקצוע ולכן קחי את ההמלצות בערבון מוגבל.

KAYYN

New member
ללא ספק

אעשה את מה שעשיתי אתמול- כי זה עבד...
ללא ספק הוא צריך להוציא יותר אנרגיות.. אבל זה לא קל להוציא אותו מהמחשב, אנו מגבילים זאת קצת כדי שיעשה דברים אחרים.
הוא התחיל שבוע שעבר חוג רכיבה על אופניים, עם עוד כמה ילדים מהכיתה, אבל זה רק פעם בשבוע.
כשהוא נפגש עם חברים זה בד"כ סובב סביב מחשב/פלייסטשין...
יש לו הרבה חברים (לא המורה רואה זאת), אבל אין את האחד הזה שהוא "חבר נפש".. אולי זה מוקדם מדי לזה? למרות שאני כן חושבת שזה משהו טוב גם בגיל הזה...

למעלה