עזרה לבריסטה טירון אך לא מתחיל.

lagrange

New member
עזרה לבריסטה טירון אך לא מתחיל.

שלום,
יש לי מכונת קפה גאגיה אספרסו פיור עם מטחנת GRAEF CM80 כבר יותר משנתיים.
אני מכין בעיקר קפוצ'ינו ועדיין לא למדתי את דקויות הכנת הקפה (התערובת המתאימה, דרגת הטחינה, דחיסה קצב הזרימה וכו') והוא יוצא לי כל פעם באיכות אחרת.
אם אפשר להפנות למדריכים רלוונטים למכונה שלי וטיפים נוספים.
ועוד שאלה קטנה בקשר למכונה. כשאני לוחץ על כפתור הרתחה להקצפה וידית החליטה עדיין בפנים אז המים רותחים וממשיכים לחמם את הקפה בפנים ולשרוף אותו. האם זאת בעיה במכונה או שפשוט הידית אמורה להיות בחוץ בזמן ההקצפה?

תודה.
 

oferlev9

New member
לגבי השאלה על ידי החליטה:

אם אתה קודם מכין קפה ואז מפעיל את כפתור ההרתחה להקצפה, הקפה בידית כבר משומש וצריך לזרוק אותו......

אם אתה עושה ההפך (פחות טוב לדעתי) אז תמלא קפה בידית רק לאחר ההקצפה וקרור המכונה לטמפרטורת הכנת קפה

לגבי הדרכה כללית - חפש סרטונים ב YOUTUBE
 

dudi4321

Active member
בהכנת הקפה

קנה תמיד פולי קפה טריים.
בדחיסה תמיד תלחץ עם הגוף בכל הכוח ובאותה מידה.
את התערובת על תשנה ונסה דרגות טחינה שונות אבל בין פעם לפעם רק STOP אחד בכל ניסיון.
 

lagrange

New member
תודה על התשובה

קראתי קצת על בחירת פולי קפה טריים ואופן שמירתם.
המקום שאני קונה בו שומר אותם בצנצות בלי ואקום ולך תדע מתי הביא אותם.
כנראה שצריך לקנות ישר מהמקום שקולים בו את הקפה (הרי הוא לא נשמר הרבה זמן) ומשלוחים לא עושים בשביל הכמות הקטנה שאני שותה.
האם אצטרך להסתפק בקפה מאיכות לא ידועה?
 
למעלה