עזרה לגבי ביטול מילואים או שינוי תפקיד במילואים

חגיכי

New member
עזרה לגבי ביטול מילואים או שינוי תפקיד במילואים

בשירות הסדיר שלי הוציאו אותי לקורס מחלץ לכודים אפילו שאין בינו לבין התפקיד שלי שום קשר. כדי להיות מחלץ לכודים צריך לפחות פרופיל 72 שזה גם הפרופיל שלי.
הבעיה היא שאני סובל מכאבי גב קשים ועל כן, עוד מתקופת שירותי הסדיר נאסר עליי להרים דברים כבדים כאשר הרופאים הזהירו אותי שכל הרמה כזו יכולה לגרום לי נזק בלתי הפיך.
חשוב לציין שהבעיה שלי לא מצדיקה הורדת פרופיל ע"פ הספרים של הרופאים ולכן לא יכלו לעשות דבר.

עכשיו, קיבלתי צו למילואים לעוד כמה חודשים ואני לא יודע מה לעשות!
עד היום אף אחד לא דיבר איתי וגם משרד הקישור בירושלים אף פעם לא עונים לי..

השאלה היא האם ומה אני יכול לעשות בטווח הקצר כדי לבטל את הזימון הספציפי הזה ומה אני יכול לעשות כדי להחליף תפקיד לטווח הארוך?
גם אם אני אאלץ להגיע לזימון אני לא רואה את עצמי משתתף בפעילויות הפיזיות שמן הסתם יתפסו חלק נכבד מהזמן והייתי רוצה להקדים תרופה למכה.

תודה!!

אושי231

New member
שלום לך, הנה כמה דברים שכדאי שתכיר:

קודם כל חוברת נהלי רפואה בשמ"פ:
http://www.tapuz.co.il//Forums2008/...68&MessageId=149436917&PageNumber=1&Archive=0
&nbsp
דבר שני, וחשוב ביותר- עליך ליצור קשר עם קצינת הקישור שהיא תכיר את המקרה. אם אתה לא מצליח להשיג אותה- תרים טלפון לקצין העיר שיסייעו לך בזה.
כדי לבטל את האימון הקרוב- אתה צריך לפנות לרופא יחידה. הנה התהליך: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=468&MessageId=149135355
&nbsp
כדי לטפל בזה לטווח הארוך, אתה צריך ועדה רפואית- גם כן דרך קצינת הקישור.
&nbsp
מציעה לך להתחיל לפעול מהר כי דברים בצה"ל עשויים לקחת זמן..
&nbsp

חגיכי

New member
תודה! רק עוד שאלה קטנה

בקשר לוועדה הרפואית: כבר עברתי כמה כאלה בסדיר ובכולן החליטו להשאיר את הפרופיל הקיים.
האם במילואים יש יותר גמישות? כי אם לא, אז אין לי ממש מה לעשות שם.

אושי231

New member
לא חושבת שיש יותר גמישות, אבל כן תהיה הבנה שאתה מילואימניק

guya72

New member
בנוסף למה שאושי הציעה

אני ממליץ לך לבקש מהאורטופד שטיפל בך ומכיר את הבעיה - המלצות רפואיות ןבעיקר מגבלות רפואיות.
עם אישור זה תפנה לרופא כאשר תתגייס שיתן לך פטור (בהתאם להמלצות האורטופד).
ושורה תחתונה - תפעיל את הראש. אם דורשים ממך לבצע פעולה שתסכן אותך בריאותית - אל תתבייש לסרב (אבל בצורה חכמה).

למעלה