עזרה לגבי בית אבות

mervi28

New member
עזרה לגבי בית אבות

אבא של חברה שלי אובחן לפני מספר שנים באלצהיימר. הוא צעיר, פחות מ- 60. ונמצא במצב שעדיין מזהה אנשים, מדבר לפעמים לעניין, מצד שני הוא לעיתים גונב דברים קטנים. לדעתי זו עדיין רק ההתחלה. הוא מטופל על ידי אמו הקשישה. היא לא יכולה לטפל בו יותר ואנחנו מחפשים מקום בשבילו. חשוב לנו שבמקום יהיו שטחים ירוקים, כי הוא מאוד אוהב לטייל ולא להיות סגור בבניין. כמו כן בגלל שהוא צעיר יחסית, חשוב לנו שזה לא יהיה מקום שכולם שם מאוד זקנים ולא יודעים מה קורה איתם. היינו בכמה מקומות ודי הזדעזענו. יש למישהו רעיון?? אנחנו די מיואשים... תודה רבה,

zs1957

New member
למציאת בית אבות תגובה ל-mervi28

לום רוב, ברוכה הבאה לפורום. אני מבינה שמדובר באדם בתחילת המחלה ,בגיל 60שעדיין יש לו תקשורת עם הסביבה . בכל בתי האבות יש קשישים בני 70 +שרובם במצב מתקדם, לדעתי מקומו לא שם.הייתי ממליצה על שיקומון לחצי יום ביד שרה, באיזור הקרוב למגוריו.שם זה מקום מתאים יותר בשבילו. מכמה היבטים : קבוצת גיל, דומה,אם הוא עדיין מתקשר ניתן לעבוד עמו בפעילויות שונות,יהיו לו חברים,יש הסעה הלוך וחזור מהבית, שתי ארוחות חמות בוקר וצהריים.השיקומון מטופח ונעים,מוות המתנדבים מקסים וכן הצוות המקצועי. במידה ואת מעונינת בפרטים נוספים אשמח לעזור. זהבה שחם/עמותת אלצהיימר

פנטזי1

New member
mervi28שלום!

לצערי,מנסיוני בשבועות האחרונים בחיפוש אחר מקום מתאים לאבי ,ראיתי כמה מקומות וגם אני הזדעזעתי.אבי אמנם בן 83 אבל הוא עדין במצב יחסית טוב,נייד,אוכל לבד ,מתרחץ לבד ולכן לא יכולתי להשלים עם הוצאתו מהבית.גם המקומות הטובים והיקרים ביותר נראים לי לא מתאימים עדין מכיוון שרוב החולים במצב הרבה יותר גרוע ממנו,לכן מה שעשינו השבוע התחלנו לקחת אותו למרכז יום .הוא יהיה שם מ 8.30 בבוקר עד 14.00 כולל ארוחת צהריים והסעות.אני מקוה שנוכל להסתדר עם הסידור הזהכמה שיותר זמן ובנוסף ניקח מטפל לימי שישי שהמרכז לא פועל ,שילך איתו לטייל .

ענתי44

New member
פנטזי 1 ../images/Emo24.gif

אני שולחת לך חיבוק חם ואוהב. אני מאמינה שעשיתם טוב. מרכז היום מספק לבאיו סדר יום קבוע, פעילות משמרת, תעסוקה , חברה, ארוחות וכן שירותים נלווים כמו מקלחת.ברוב המקומות הצוות חם ואיכפתי. וזה חשוב. זה גם יתן אוויר לנשימה לזוגתו. ואם תצליחו אז אולי אפילו לשכור מטפל לשעות אחר הצהריים המאוחרות והלילה. שיקח אותו לטייל וישב איתו. וככה יהיו פחות נקודות חיכוך. שיהיה בהצלחה!

zs1957

New member
נושאים לדיון במפגש צוות ההסברה

היי ענתי! מה נשמע? מה שלום אמא? האם קבלת תשובה מהמקומות שהיית בהם הראיון עבודה?העלתי מספר נושאים שרצוי מאד לדון בהם במפגש צוות הסברה. 1.התעללות של עובד זר בקשישים חסרי ישע, השוהים בביתם. 2.מהו תפקידה של חברת כח אדם האחראית על העובד הזר? 3.אפווטרופסות- הגדרת התפקיד,מתי יש לקבל , מהו התהליך? 4.הכנסת תרופות לחלוי אלצהיימר לסל התרופות. 5.הקשיים של המשפחה בהתמודדות עם החולה, עם הרשויות. 6.פרסום בתקשורת על המחלה. 7.פרסום בתקשורת על גופים המסייעים לבני המשפחה. 8.הסברה בקרב רופאי המשפחה בנושא המחלה. 9.גורמי סיכון מודעות, ביצוע בדיקות מוקדמות. 10.שיתוף פעולה עם עו"ס בעיריות עם אחיות ורופאים בקופ"ח. אם עולים לך רעיונות נוספים אנא הוסיפי. אשמח לשמוע את תגובתך. ד"ש חם לאמא, חיבוק ונשיקה. זהבה שחם.

ענתי44

New member
תגובה על הנושאים

אמא ואני בסדר. אני חייכתי כי רשמתי לעצמי נושאים דומים. 1. פתיחת מרכזי יום המתמחים בדמנציה.הארכת שעות הפעילות של מרכזי היום עש לשעות אחר הצהריים, ובימי שישי. 2.חוק הסיעוד. להוסיף בו שעות לחולי דימנציה ( 15 שעות שבועיות זה לעג לרש) וכן איסור הפחתת השעות הנ"ל בגין פנסיה. שינוי הבדיקה המשפילה מטעם נציגת הביטוח הלאומי. 3.חקיקת ביטוח לאומי חדש סיעודי. כל אזרח ישלם עבור סיעוד מיוחד. ואז יהיה מקורות מימון למי שחלה. ואיסור הגבלת זמן הזכאות לסיעוד. כי בקופת חולים זה רק עד 3 שנים. אלו הסעיפים הנוספים שהיו לי.

zs1957

New member
המשך תגובה על הנושאים

היי ענתי, מקבלת את הנקודות שהוספת. יחד יש לנו 13 סעיפים מכובד למדי. במידה ויש לשאר אנשי צוות ההסברה להוסיף דברים. אנא כתבו בפורום!!! זהבה שחם /עמותתאלצהיימר

לצווה ההסברה - תוספת

לזהבה, ענתי , גרשון וכולם, קראתי את מה שרשמתן ובאמת כל הכבוד. חשבתי על עוד כמה נושאים וכדאי לבקש מכל מי שנכנס לפרורום שיציע גם הוא נושאים נוספים הנראים לו חשובים שלא נגענו בהם.הנושאים שעלו אצלי הם: 1. חולים צעירים – קבוצות תמיכה להם ולבני המשפחה החיים איתם יחד 2. חולים צעירים – שעדיין עובדים – ייעוץ בהפנייה לרופא תעסוקתי , תמיכה במקום העבודה 3. הסברה בנושא התמיכה החשובה מצד משפחה וחברים. כל מה שעולה בפורום – הבדידות , המחלה לא מדבקת. 4. הסברה על שלבי המחלה, הערכות המשפחה לשלבים השונים ולפרקי הזמן ביניהם 5. סל עצות לבני משפחה – איך להיערך לתפקוד יומיומי בבית , עזרים , אביזרים – עצות להתייחסות לחולה , לרצונותיו, בעיות התנהגות – כל מה שאנו חווים בפורום. יום טוב לכולם.

zs1957

New member
תוספת חשובה תגובה לליאורלילי

שלום טובה ! הדברים שכתבת חשובים מאד . צרפנו אותם לכלל הנושאים. וכשם שציינת כל מי שיש לו נושאים נוספים הנראים לו חשובים שטרם הועלו, אנא כתבותלנו תודה טובה על התוספת. זהבה שחם /עמותת אלצהיימר.

רגינה9

New member
תוספת לנושאים-צוות ההסברה

שלום לכולם. קראתי את מה שכתבתם ונראה לי שהנושאים שהועלו מכסים כמעט את כל הנקודות. רציתי רק להוסיף לנושא ההסברה. עם הסברה טובה ניתן להגיע גם לציבור הרחב וגם לגורמים המטפלים בחולים ומשפחתם. וכדאי אולי לחשוב על דרך להגיע לתוכנית טלויזיה פופולרית, שדרכה ניתן ליצור מודעות בציבור לנושא. בתוכנית לשלב ראיון עם משפחת חולה אלצהיימר עם סרטון קצר המתאר יום בחיי חולה ומשפחתו (זהבה - אולי בעמותה קיים כבר סרטון בנושא?). סרט אחד קצר יכול להסביר יותר מאלף מילים וגם לגעת באנשים. התחושה שלי היא שאצל חלק גדול מהציבור, השכחה במחלת האלצהיימר, מתבטאת בעובדה שהוא "משוטט והולך לאיבוד" והם אינם מודעים לכל שאר ההיבטים של המחלה, למהלך ההידרדרות ומה זה גורם לחולה ולמשפחתו. בברכה לכולם. טובה (כן עוד טובה בפורום).

ענתי44

New member
כן ייאבו הטובות בפורום../images/Emo24.gif

רעיון מצויין. את יכולה להצטרף לצוות?

zs1957

New member
סרטון על חולה אלצהיימר והתמודדות

היי טובה, סרט על החולה והתמודדות בני המפחה נראה מצויין. האם את מכיר משפחה המוכנה להיחשף ולספר את סיפורה האישי. אם כן כתבי לי. ברוב המקרים המשפחות סירבו להיחשף. ישנה כתבת ועורכת בטלויזיה בערוץ1 ששמה טובה קורצ'ין. היא תשמח מאד לעשות כתבה כזאת.מה גם, שבעלה הוא פרופ' עמוס קורצ'ין מומחה לאלצהיימר והיועץ הרפואי של העמותה. זהבה שחם/עמותת אלצהיימר

רגינה9

New member
לענתי וזהבה

ענתי-אני כבר הצטרפתי לצוות ההסברה (רגינה9). לגבי היכרות עם משפחת חולה שמוכנה להיחשף-אני עדיין חדשה בנושא ולא מכירה משפחות חולים (מלבד חברי הפורום, אני מבינה את הקושי של משפחות להחשף, אולי נשאל את משתתפי הפורום על נכונותם להחשף?). אימי עדיין בשלב מוקדם של המחלה (הכל יחסי) ונקבע לנו תור, לעוד 10 ימים, במרפאה הגריאטרית-ת"א של קופ"ח "מכבי". התייעצתי איתכם בעבר לגבי השפעת התרופות השונות על התדרדרות המחלה. ומכן אני לומדת,לצער כולנו, על השלבים הקשים שעוד מחכים לנו. רק בשמחות, טובה.

טיקו1

New member
סרטוני הסברה

כבר היו מספר התייחסויות בטלביזיה אודותינו במשך השנים האחרונות,אך לא משהו שהשאיר ממש רושם. הם רוצים חשיפה של משפחות ואין לנו אנשים שיסכימו להיחשף ובצורה מכובדת. כמו שאמרה זהבה מי שמכיר - שיודיע.בתוכניות רדיו יש יותר חשיפה לבעיות שלנו ולפעולות העמותה.החודש הייתה תוכנית עם עופרה שגב מנחת הקבוצה של החולים. אגב פרופ' קורצין הוא יו"ר המועצה המדעית של העמותה.

פנטזי1

New member
תודה ענתי

כשהכנסנו אותו לשם הרגשתי הקלה ,קיבלו אותו יפה הוא שיתף פעולה ,אני מקוה שזה יחזיק מעמד ולא תהיה נסיגה,גם בת זוגו ראתה שזה פתרון די טוב והסכימה לנסות,הוא חוזר הביתה יותר רגוע ,מתקלח בלי ויכוחים והולך לנוח .ניקח גם מטפל לימי שישי ולאחר הצהרים שירד איתו קצת לטייל.אני מקוה מאוד שזה יצליח.

למעלה