עזרה לגבי הלוואת גישור

kobylevy77

New member
עזרה לגבי הלוואת גישור

היי,

ברשותינו דירה שעדיין לא פורסמה למכירה כאשר הצפי הוא למליון תשע מאות. על הדירה נשארה משכנתא בתנאים טובים (לא שווה לסגור) של 300 אלף ש"ח.
אנחנו מעוניינים לקנות דירה בעלות של 2.2 מליון. הקניה היא מהירה, תוך חודש. זה אומר שאני צריך סכום כזה תוך חודש. יש לנו חסכונות של בערך 300 אלף וזה יהיה התשלום הראשון. השאלה מה הדרך הנכונה להשלים את הקניה לפני שסיימנו עם המכירה?
קראתי על הלוואות גישור, אבל מדובר שם על סכומים קטנים ומה שהבנתי שאני אצטרך להגדיל משכנתא על הבית הנוכחי, ולקחת משכנתא על הדירה החדשה ואז במכירה של הדירה שלי, אני אתחיל עם סגירות של ההלואות.
אשמח אם תוכלו לעזור מה הדרך הנכונה כאן?
כמו כן, האם הלוואת גישור אני חייב לקחת בבנק שבו קיימת המשכנתא הנוכחית?

תודה, קובי

k-don

Well-known member
אכן, אתה צריך הלוואת גישור על הדירה הקיימת. מן הסתם

רק הבנק שנתן את המשכנתא על הדירה הקיימת יאפשר לך לקבל משכנתת גישור .
(בעיקר בתנאי התשלום המהירים האלה)
מהם תנאי התשלום של רכישת הדירה?
ייתכן שתחתמו ותשלמו 220,000 תשלום ראשון והיתרה רק בעוד מספר חודשים, או שמדובר על זה שתוך חודש אתם מקבלים את הדירה?

תלוי כמה המשכנתא של ה 300,000 יותר טובה וכמה זה יגרום לכם לקבל הלוואת גישור יותר גרועה, אבל פרעון המשכנתא והחלפת בנק עלול להפיל את כל העסקה(אם תהיה השתהות ארוכה מדי בתהליך)

kobylevy77

New member
תודה על תשובה מהירה.

תוך חודש הדירה מתפנה והמוכר ירצה לסיים את המכירה.
&nbsp
כרגע המשכנתא הנוכחית:
67K קלצ בריבית 1.8 (נותרה שנה וחצי לסילוק).
130K פריים מינוס 0.95 נותרו עוד 20 שנה
110K קבועה לא צמודה, נותרנו 20 שנה, כרגע ריבית של 1.25 אבל בדצמבר אמורה להשתנות (תחנה ראשונה של החמש שנים).
שאלה, אם יהיה שווה לי לבדוק אופציות בבנק אחר? או כמו שאתה אומר, זה רק יסרבל.
אולי הכי כדאי, ללכת עם הבנק שלי, לסיים את הקניה עם מה שיתנו, ואז אחרי שאסיים את המכירה של הדירה שלי אעשה חישוב מחדש של כל מה שנותר (300K משכנתא ישנה + 200K השלמה) ואז אבדוק אם שווה להעביר למקום אחר.
&nbsp
אשמח לעזרה.
&nbsp
קובי

k-don

Well-known member
תלוי בכמה שיהיה יותר יקר, ומהי תקופת הגישור.

בגדול לבנק מותר לתת 100% פריים לגישור אבל הוא לא ייתן (נוהלי הבנק?) ויספר לך שזו הנחיית בנק ישראל.
הלוואות גישור לא מוגבלות ב 1/3 פריים ושליש קבועה.

למעלה