עזרה לגבי המסלול של נ. אלכסנדר

Mנטה

New member
עזרה לגבי המסלול של נ. אלכסנדר

אני כל כך מתחילה, שהטיול היחיד שעשיתי איי פעם היה המסלול של הירקון (ת-א עד עתידים) הבנתי שהמסלול של נחל אלכסנדר קל מאוד ומוצל, ואני רוצה לעשות אותו בשבת. מישהו יכול לתת לי פרטים ? האם מפת דרכים רגילה מספיקה ? האם צריך מפה ? האם היא חייבת להיות מפת ניווט ? האם באמת זהו מסלול מאוד קל ? האם יש בו חציית מים ? help
Mנטה.

בעיקרון המסלול פשוט מאוד... ../images/Emo163.gif

אני עשיתי אותו ביום שלישי פעם ראשונה ונתקעתי יחסית. את יכולה להתחיל מתחנת דלק אלון על כביש 4 ומשם לרכב לאורך הנחל עד לים (כלומר לכיוון מערב). יש שלב שבו צריך לחצות את פסי הרכבת (ליד כביש החוף) ואז ממשיכים על השביל אל עבר חוף הים (מחלף ינאי). אני הייתי מחנה את הרכב במחלף ינאי ואז יורד לשטח ורוכב לאורך הנחל (עובר את פסי הרכבת), ממשיך בדרך כורכר ימינה, עוקף את גן האירועים "לי הנחל" משמאל, וממשיך על דרך אספלט נחמדה הצמודה לנחל, שהיא חלק מהמסלול. וחוזר. בסוף אפשר לקפוץ לים להתרענן או סתם להביט בו. דבר נחמד נוסף שאפשר לעשות זה להמשיך צפונה על הצוק שנושק לים (מצפון למכמורת), ולרכב שם רכיבה טכנית קלה. ועוד מסלול שהייתי עושה בתחילת דרכי (בנוסף לירקון): איזור השרון. מרשפון לאורך מסילת הברזל עד פולג ובחזרה. אפשר לבקר בפארק יקום (יש שם מעט טכני נחמד). חזרה אפשר על הכביש המשני לכביש החוף, ולהכנס לרשפון ולכפר שמריהו ולהתסכל בבתים היפים של העשירים... :-> הנה התרשמות מהמסלול שעשינו

דפי מור

New member
ירון ../images/Emo70.gif איך זה שהמסלול פשוט אם

נתקעת בו??..השאלה
היא מה הבעיה - המסול או אתה
?? ס-ת-ם...
Mנטה : המסלול ה"פשוט" היה משעמם
והיה חלק טיפה חולי מידי
וזה מה שתקע אותנו.. לכי על המסלול צפונית למכמורת עד לפארק החשמל בחדרה..יש שם קטעים טכניים ממש קלים ומ-מ-ש כיפיים !! (אני גם רק מתחילה והכושר שלי הוא לא משהו ומאוד נהניתי).. לפרטים נוספים על המסלול - פני לירון (כי אני לא 100% בקיאה בדרכים - אפילו אלו שעשיתי..משום מה
)... בכל אופן תהני !! -דפי

Mנטה

New member
אבל אני צריכה פרטים........ ../images/Emo13.gif

צפונית למיכמורת כלומר לחנות במיכמורת ? לחנות בכפר ויתקין ? ואיך אני מוצאת את השביל ?

mtbRider

New member
את מוזמנת להרים טלפון ואני אלווה

אותך.... יותר מזה?!
איתי אמממ זה בתנאי ששבת אני אהיה בבית.............מדובר על אחה"צ או בוקר? תשלחי לי מסר במסרים ואני אענה בהמשך הערב, איתי

Mנטה

New member
תודה. שלחתי לך מסר ושאלה נוספת

מפת דרכים רגילה מספיקה ? או שצריך מפת ניווט ?

mtbRider

New member
מפת סמ"ש רגילה תספיק...

רק לעקוב אחרי סימוני קק"ל.....בעקרון זה במגמה של בכיוון פסי הרכבת... קראי מסר. איתי נ.ב. יש סיכוי שאני אוכל לבוא ולעזור...את מתכננת בוקר או צהריים?

למעלה