עזרה לגבי התאמת מקצוע מה-NOC

Optimistic one

New member
עזרה לגבי התאמת מקצוע מה-NOC

סיימתי תואר בהנדסת תעשיה וניהול ואני עובדת בתחום השיווק. לפי הרשימה של NOC ב - Industrial Engineering יש רק מקצועות שקשורים לייצור ואני לא עוסקת בפועל בתחום זה. לפי תאור של ה- Main duties מתאימים לי יותר מקצועות של שיווק (קבוצת 0611) אך התואר שלי לא מתאים "רשמית" לה שכתוב ב- Employment requirements אני מעריכה שעלי ללכת לפי מה שכתוב בתאור התפקיד אך האם לא תהיה לי בעיה שהתואר שלי לא יתאים לה שכתוב ב-Employment requirements? למרות שבישראל זה כן מתאים... מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי, תודה!

Optimistic one

New member
שאלות נוספות

יש לי עוד מספר שאלות... 1. לגבי הפירוט של שנות נסיון ב-10 שנים אחרונות: האם מספיק לכתוב רק את העבודה הנוכחית שלי, שבה אני עובדת 2.5 שנים, כל שאר העבודות היו עבודות סטודנטים במשרות זמניות וחלקיות ביותר. בהנחה שמבחינת ניקוד זה מספיק לי, זה בסדר אם אני לא מפרטת יותר בסעיף זה? 2. כמה נקודות "שווה" תואר BSc , האם הוא שווה 20 או 22 נקודות? לא כל כך הבנתי לאיזה תאור יש להתאים אותו? 3. אם את כל המסמכים התומכים אני מגישה רק בעוד שנתיים +-, שבהן אני אצבור יותר נסיון ואולי גם השכלה, האם אז למעשה מחשבים את הניקוד מחדש, ובסעיף של הנסיון אני אוכל לקבל את הניקוד המלא? תודה מראש!

כרגע את צריכה לרשום את מה שיש לך

כולל עבודות סטודנטים אם נמשכו יותר מכמה חודשים והיו ב NOC מזכה. אם לא את רושמת ר מה שיש ב NOC מזכה בלבד. במידה וכרגע יחד עם ציון מקסימלי באנגלית יש לך 67 נקודות את מגישה ככה, אחר כך בהגשה הסופית את מעדכנת את הניסיון, ואז או שיהיו לך יותר נקודות ממה שצריך, או שתוכלי להרשות לעצמך להשקיע פחות בהכנות לבחינה באנגלית...... BSC הוא תואר ראשון של 14 שנות לימוד גם אם יש לך 15 או 16 שנות לימוד אלא אם כן יש לך שני תארי BA נפרדים. (דו חוגי לא נחשב)

0611 היא מקצוע ניהולי. כל השכלה אקדמית בתחום

משיק תתאים באופן מלא. שימי לב למינוח שהם מבקשים לגבי השכלה: "...או בתחום קשור עם התמחות בשיווק או מכירות...." כמומחה בתחום אני יכול לומר לך שכל מהנדס תעשייה וניהול עונה לעניין מכיון שכל נושא תחזיות מכירה למשל הוא בתחום שלכם, כמו גם שורה ארוכה של נושאים בסילבוס שלכם שקשורים ישירות לצדדים החישוביים של תחום השיווק. (לא למדתם קצת על חישובי ריווחיות , נקודת איזון, תזרימי מזומנים סקרי שוק ושאר ירקות מתחומי מבוא למנהל עסקים?) A university degree or college diploma in business administration or in a related field with a specialization in sales or marketing and Several years of experience as a sales or marketing representative or in a related occupation are required.

Optimistic one

New member
תודהרבה על התגובה - שאלה נוספת

האם "מקצוע ניהולי" פירושו שאני חייבת שיהיה לי נסיון בניהול אנשים פרופר? לפי ההגדרה של קבוצת מקצועות זו באתר לא ראיתי דרישה כזו, אני טועה? לי יש נסיון בניהול תחום שיווקי אבל פחות בניהול אנשים תחתי, זה עקרוני או שאני יכולה לרשום את המקצוע הזה? תודה רבה!

לא כל ניהול הוא ניהול אנשים, לפעמים זה תיאום

של פעילויות כמו הפצה או ניהול מוצר שמחייב תיאומים ברמה ניהולית בלי עובדים כפיפים. יש לך BA במנהל עסקים? לא למדתם התנהגות ארגונית 101 ?

Optimistic one

New member
תודה על ההסבר

אני מסכיה איתך ב-100% ובהחלט מודעת לכך שלא כל ניהול הוא ניהול של אנשים...גם למדתי על זה בלא מעט קורסים. אבל אני גם יודעת שלא כל מה שנחשב כנורמה במקום אחד יחשב כאותה נורמה בארץ אחרת, לכן רציתי לוודא שאני בוחרת את המקצוע הנכון לפני שאני ממלאת את הטפסים ולא "לאכול אותה" בעוד מספר שנים. שוב תודה, מקווה להגיש מחר!

Optimistic one

New member
תודה רבה על התגובה

האם "מקצוע ניהולי" פירושו שאני חייבת שיהיה לי נסיון בניהול אנשים פרופר? לפי ההגדרה של קבוצת מקצועות זו באתר לא ראיתי דרישה כזו, אני טועה? לי יש נסיון בניהול תחום שיווקי אבל פחות בניהול אנשים תחתי, זה עקרוני או שאני יכולה לרשום את המקצוע הזה? תודה רבה!

למעלה