עזרה לגבי חשבונות בדירה שכורה

button

New member
עזרה לגבי חשבונות בדירה שכורה ../images/Emo53.gif

הדירה שאני מתגוררת בה נמכרה והבעלים החדשים רוצים להמשיך להשכיר אותה, אבל הם רוצים בנוסף לחוזה חדש להעביר על שמי את כל חשבונות החשמל, מים וכו´...מה המשמעות של זה מבחינתי ? תודה מראש, מאיה

button

New member
צודקים או לא, מה המשמעות של זה ?

עד היום היו לי צ´קים אצל בעלת הדירה לכל הנ"ל...

לאה2707

New member
ומה בקשר לחובות על מסי עיריה?

לפי מה שנאמר לי, אפילו אם השוכר רשם את מיסי העיריה על שמו. במידה ולא שילם ובעל הדירה רוצה למכור אותה, הוא אינו יכול לקבל אישור למכירה (ז"א להעברה בטאבו) עד שלא שולמו כל המיסים. מה עושים במקרה כזה?

יש עיריות שמנסות להוריד ידים

למוכר ולחייב אותו על חובות שוכרים ותיקים, אבל כאשר מתווכחים איתם, הם מוותרים. היה לי כזה מקרה עם כירית ירושלים, והם נסוגו. כמובן שהתנאי הוא שבעיריה מופיע שהמחזיק בדירה, הוא השוכר. הראיה שכך הוא החוק, היא פעולתו של השלטון המקומי, לשינוי החוק, כך שבעל הדירה הוא האחראי לתשלומי הארנונה, ולא המחזיק בדירה.

לאה2707

New member
איני יודעת אם עלי "להרגע" או לא ?

הרי השוכר מעביר את חיוב מסי העיריה על-שמו עפ"י חוזה השכירות שמתחיל בתארי מסוים ומסתיים בתאריך מסויים. לכן, כאשר נסתיימה תקופת החוזה, והשוכר עזב את הדירה, הרי שבאופן אוטומטי מתבטל גם רישום המסים על-שמו. ואז יוצא שאם נשאר חייב מסים, הדבר מתגלה רק אחרי שפינה את הדירה ומבחינת העיריה המשכיר הוא המחזיק בדירה... בכל אופן, יש לי שאלה נוספת. אם השוכר נתן צ´קים ריקים - חתומים על-ידו לבטחון, לפקודת העיריה, חב´ חשמל ובזק, אם עזב את הדירה ונשאר חייב כספים, האם הם קבילים וניתן להשתמש בצ´קים אלו לתשלום לרשויות הנ"ל גם אם רשום עליהם שהם לבטחון בלבד? ומה קורה במידה ולצ´ק אין כיסוי? מי צריך להגיש תביעה נגד החייב (השוכר לשעבר), הרשות המדוברת או בעל הדירה?

ממתיבעיריה משהו קורה באופן אוטומטי

אם לא מודיעים בכתב לעיריה השוכר הוא המחזיק. כלומר לו יש אינטרס מובהק ללכת ולהעביר את הדירה חזרה על שם המשכיר, כדי שלא יחויב במיסים על תקופה בה הוא לא גר בדירה. לגבי השיקים. אני תוהה האם העיריה תהיה מוכנה בכלל לקבל לידיה שיקים שמשורטט עליהם לבטחון בלבד. זה שיק שכל המהות שלו מפוקפקת. אפשר לקבל שיקים כאלו, בלי השרטוט, ואז לתת אותם לעיריה ואם הם חוזרים שהעיריה תשבור את הראש. וגם לעיריה וגם למשכיר זכות תביעה כנגד השוכר, אבל לעיריה כלי גביה יותר יעילים, עדיף שהם יתעסקו עם זה.

לאה2707

New member
תודה ציפי. הבנתי. ז"א שצריך לקחת

רק צ´קים ריקים, חתומים, ללא כל ציון נוסף...! וכוונתי היתה באמת, שהשוכר, עם תום תקופת השכירות, יבוא לעיריה עם החוזה שתוקפו עבר, ויבקש להוריד את שמו כמחזיק בדירה ואז באילו "באופן אוטומטי"... ברגע שהוא מסיר את שמו, הדירה חוזרת להיות רשומה כמוחזקת על ידי המשכיר. לכן באמת חשוב לקחת צ´קים ריקים וחתומים כנ"ל מראש, לפקודת כל הרשויות הרלוונטיות. האם זה אומר, שגם אם הצ´ק שנמסר היה ללא כיסוי, העיריה תצטרך לתבוע את השוכר שחתם עליו ולא תהיה לה עילה לסרב להעברת הדירה בטאבו ע"ש קוני הדירה מהמשכיר? עכשיו באמת נרגעתי !

לאה, לו את שוכרת היית נותנת שיקים

למשכירה ללא סכום ללא נפרע וללא תאריך וללא סימון שהשיק הוא לבטחון? אני לעולם לא הייתי מסכימה לכזה דבר. מקובל שהשיקים מופקדים אצל עו"ד ורק הוא יכול לעשות בהם שמוש, והיה ומוכח לו שיש חוב למי מהגורמים האלה. או באמת לכתוב על השיק שהשיק הוא ל-נניח- עירית רמאללה בלבד, ואז המשכיר לא יכול לעשות בהם שום שימוש חוץ מלשלם לעירית רמאללה. (יש להקפיד על מחיקת המילים פקודת בשיק). דבר שני, גם אם השוכר מודיע שנגמרה השכירות, עדיין רק הוא חייב על התקופה בה הוא התגורר בדירה, השינוי הוא לא רטרואקטיבי, אלא מכאן והלאה.

לאה2707

New member
../images/Emo9.gif תודה ציפי. ברור שהתכוונתי

שכל צ´ק יהיה כתוב לזכות הרשות הרלוונטית. כלומר: לעירית רמאללה (מוצא חן בעיני
) בלבד או לחברת החשמל או לבזק. רק טיפש תמים היה נותן צ´ק ריק ללא ציון שם המוטב... וכך גם נראה לי צודק גם כלפי השוכר ובעיקר כלפי המשכיר, שהרי רק הוא עלול להינזק במידה ותשלום כלשהו שחל על השוכר בתקופת השכירות, לא שולם ! הרי מסיבה זו גם נותנים שטר בטחון חתום על ידי שוכר ושני ערבים, כדי להבטיח קיום כל תנאי החוזה, תשלומים בזמן ופינוי במועד. ברור שעל המשכיר להבטיח לעצמו את קבלת רכושו בחזרה בזמן ואת התשלומים שהשוכר חייב בהם. כבר קרה לי פעם מקרה לא נעים, בפעם הראשונה שהשכרתי את דירתו של בני שנמצא בשליחות בחו"ל לבחורה רווקה שלא עמדה בתשלומים ועשתה בעיות. ועוד העיזה פנים ואמרה: "נו, אז מה תעשו לי?" ואני הייתי אובדת עצות ובקושי יצאתי מזה. מאז אני כבר נזהרת בעניין ערבים טובים, צ´קים ושטר בטחון.

למעלה