עזרה לגבי מאיר בנאי

LIMIYA1

New member
עזרה לגבי מאיר בנאי

שלום לכולם! שמי לימור, אני סטודנטית לעיצוב, ובמסגרת לימודי אני צריכה להכין חוברת מידע לדיסק. בחרתי להכין את החוברת לדיסק החדש של מאיר בנאי - "שמע קולי". אני מכירה את מאיר בנאי מהשירים הישנים והמעולים שלו, מאוד אוהבת את המוסיקה, את הקול שלו, ואת המילים. את הדיסק החדש אני כמעט ולא מכירה, חוץ מהשירים שכבר הושמעו ברדיו. אני צריכה מידע עליו, מה שאני לא מוצאת בשום מקום... יש פרטים על האלבומים שלו שיצאו, על הופעות וכו', אבל אין מידע ממש עליו. למשל, בשום מקום לא מוסברת סוגיית הדת. האם הוא חזר בתשובה? או סתם התחיל להתעניין בדת.. וזה שהוא עם כובע זה רק מאחרי שהתקרב לדת או היה תמיד? אני חייבת להבין את סוגיית הדת כי זה חשוב מאוד למהות שלו נראה לי.. ובכלל, מתי נכנסה הדת אצלו לתמונה? או שמאז ומתמיד היא היתה שם ברקע? אשמח לדעת גם איזה תהליכים הוא עבר, אני מבינה שהוא כנראה השתייך לז'אנר הרוק, למרות שיש לו שירים מאוד שקטים ופיוטיים כאלה, נוגעים ללב יותר, ויש את השירים שהם יותר זעקה... אני חייבת גם לקלוט קצת מהאישיות שלו. אני חושבת שהוא מאוד צנוע ומאוד לא מייחצן וממסחר את עצמו (וזה ניכר גם בעיצוב הדיסקים שלו למשל) ואולי בגלל זה קשה לי למצוא חומר כתוב עליו, אפילו לא באתר הרשמי שלו... אז באמת, אשמח לכל מידע שתרצו ותוכלו לתת. תודה, והמשך יום נפלא! !:)

honey pie1

New member
מאיר חזר בתשובה... למרות שלפי הבנתי הוא טוען

שהוא תמיד היה מקורב לדת. וחבל שאני אנתח אותו יותר מדי, כי יש ראיון מקסים שהתפרסם לפני כמה חודשים, ובו מאיר מדבר לשם שינוי;) (כראוי לראיון...). אני מניחה שהראיון הזה יענה לך על כמה שאלות:]

tommygirl75

New member
ואולי...

את יכולה לקחת את עניין הצניעות והפרטיות שמשולבת לדעתי עם שפע של הבעה, רגש והומור, ולהשתמש דווקא בה כשהשראה. אני יודעת שביוגרפיה היא עניין חשוב, אבל נראה לי שאפילו גם מתוך השירים עצמם אפשר ליצור קונספט מסוים. אני תמיד מתענגת, כמו שהזכרת, על המנעד הרחב כל כך של היצירה של מאיר. לדעתי, חוט השני שעובר בכל האלבומים וההופעות (ומה שמאפיין את מאיר עצמו, בעניי) הוא החיפוש התמידי והשורשי שנעשה בענווה, בכנות ובלי וויתורים. בהצלחה!! מסקרן אותי מאד לראות את התוצאה.

LIMIYA1

New member
ומה לגבי העיצוב של הדיסקים שלו לאורך השנים?

נדמה לי שרוב הדיסקים הם בגוונים של שחור וחום, גוונים טבעיים וצנועים כאלה, לא עיצוב בומבסטי.. קניתי עכשיו את הדיסק החדש שלו, והוא מאוד צנוע כזה. גם הדפים הם מאוד פשוטים, לא מבריקים, ואין יותר מדי סוגי כתב או עיצובים מטורפים, הכל מאוד טבעי, פשוט ואמיתי. האם זה ככה גם בדיסקים אחרים? האם זה איזשהו קו לאורך כל הזמן שמלווה אותו בכל הדיסקים? ועוד שאלה: מישהו יודע למה השירים בדיסק כתובים בשני טורים כשהסדר הוא שורה מטור אחד שורה מטור שני? זה די מבלבל, וסתם עניין אותי אם היתה לזה משמעות שכתבו את זה ככה... ושאלה אחרונה - מישהו יודע איפה יש הרבה תמונות טובות שלו? שיוכל להשתמש בהן לעיצוב החוברת לדיסק... אגב, תודה שעניתם לי, כל מה שאתם יודעים וכותבים זה מאוד עוזר. תודה! :)

honey pie1

New member
יש כמה תמונות מדהימות באתר שלו

-www.meirbanai.co.il (למרות שצריך לברר את העניין של זכויות יוצרים וכו'...) ועוד דרך מאוד פשוטה זה לחפש בגוגל תמונות "מאיר בנאי":) ותוכלי לחפש גם באלבומים של הפורום: http://www.tapuz.co.il/albums/forumAlbums/forumAlbumsPublic.asp?f=1395

LIMIYA1

New member
אי אפשר לשמור את התמונות באתר שלו..

הם באמת מעולות, אבל זה לא נותן לשמור אותן... מבאס :(

איף

New member
היי, וסליחה שאני מגיבה באיחור ../images/Emo13.gif

ראיתי שאנשים פה הגיבו לך כבר ואין לי הרבה מה להוסיף
לגבי הדת - מאיר גדל במשפחה מאד מסורתית, כך שהקירבה לדת היתה כמעט בלתי נמנעת. כיום הוא מגדיר את עצמו כאדם דתי.....את המשמעות המלאה של זה אני מניחה שרק הוא בעצמו יכול להסביר, והוא עשה את זה עד כמה שניתן במספר ראיונות (ראיתי שנתנו לך קישור לאחד מהראיונות האלה)... הצניעות היא בהחלט תכונה בולטת אצלו, אבל זה לא קשור לעובדה שהוא התקרב לדת...אני מניחה שזו תכונה שהיתה קיימת אצלו מאז ומעולם (לפחות ממה שאני הצלחתי לתפוס). סה"כ קשה לקבל אמיתות מדויקות על כל אדם שהוא, ולדעתי , וממה שהבנתי מדברייך, הצלחת לאפיין אותו באופן די דומה למה שאני הצלחתי לאפיין אותו במהלך השנים
נראה לי שאם תכיני את חוברת המידע לדיסק על סמך הדרך שאת תופסת את מאיר - האיש והאמן - זה יהיה הכי טוב.
לגבי תמונות - יש את הגלריה של הפורום, ויש שם די הרבה תמונות מכל מיני תקופות. אם תסתכלי למעלה, יש קישור ל"אלבומים". תוכלי לבחור משם תמונות .רק יש לי בקשה אחת: לפני שאת עושה שימוש בתמונות, אני אשמח אם תשלחי לי קישורים לתמונות בהן את בוחרת להשתמש (בהנחה שהם מהאלבומים בפורום) כדי שאני אבדוק מול המנהלת האישית שלו את נושא זכויות היוצרים. את יכולה לשלוח לי קישורים במסר אישי
מקווה שהצלחנו לעזור! בהצלחה

LIMIYA1

New member
תודה על התגובה

ממש תודה שהגבת :) בינתיים מה שהתפתח זה שאני לא ישים בכלל תמונות של מאיר כנראה, זה דיסק מאוד רוחני כזה ולא נראה לי שצריך למלא אותו בפורטרט שלו, מה גם שנראה לי שמאיר עצמו הוא לא אחד שרוצה לראות את עצמו בכל הדיסק. חשבתי בכלל להשתמש באיזה משהו אחר ברקע, בכלל לא בתמונות שלו. זה נראה לי יותר מתאים לו, וגם המורה שלי הסכים.. מה דעתכם? הבעייה העיקרית עכשיו היא מה לשים במקום??... חשבתי שהטקסט עצמו של השירים הוא מאוד מסורתי כזה, אבל כשמאיר מבצע את השירים הוא הופך אותם לקלילים כאלה, לשירים משלו. חשבתי שיהיה מעניין שהמילים ייצגו את המסרותיות, אבל העיצוב של הדיסק לא יהיה שמרני מסורתי כבד כזה, כמו למשל כשיש תמיד טקטסים ממקורות כלשהם, אלא משהו יותר עכשווי ויותר קליל. עכשיו צריכה לחשוב מה אפשר לשים ברקע.. משהו שאני יכולה לצלם אולי.. חשבתי אולי לצאת ולצלם אור שמש דרך כל מיני דברים.. חשבתי שהשירים שלו הם מאוד חמים כאלה וזה מתאים, וגם מאירים כל מיני נושאים באור מעניין, וגם משמעות נוספת של אור האלוהים. חשבתי שזה כפל משמעויות שיהיה מעניין להתעסק איתו. מה דעתך?

ms pizza

New member
שבוע מעולה !!!

הרעיונות שלך נשמעים מעולים. באמת נראה שעדיף שתשימי תמונות משלך( משהו שצילמת או משהו אחר) מאשר תמונות של מאיר. אולי תשימי את הדיסק ( אפילו כמה פעמים) ותנסי לעצום עיניים ולחשוב מה את מרגישה כשאת שומעת את דיסק? איזה סיטואציות / תמונות עוברות לך בראש? אפילו איזה מחשבות עוברות לך? אם זה משהו שאפשר לצלם- אז יצא טוב, ואם לא- אולי תנסי לציר..ככה גם כשרון הציור יבוא לידי ביטוי... נגיד ב"שמע קולי" אני תמיד מדמיינת איזה חליל שיוצאים מתוכו קולות שעולים עד השמיים ( משהו שאפשר לצייר) או בהמשחק בקוביא איזה מהמר עם הרבה קלפים ושש בש על שולחן עם ערימות של כסף להימורים..אני בטוחה שגם לך יש עוד הרבה רעיונות אחרים. בהצלחה !!

LIMIYA1

New member
איזה מזל שיש את הפורום הזה!!

כל כך כייף לקרוא את מה שאתם כותבים ולקבל רעיונות והשראה! כבר הקשבתי לדיסק מלא פעמים שכבר שרה אותו מתוך שינה :) אבל האמת שזה תמיד היה תוך כדי שעושה מלא דברים אחרים.. אולי באמת יקשיב לו בשקט. חשבתי גם לאייר, אני גם מאוד אוהבת לאייר, אבל לא רוצה שיצא שהאיור יספר בדיוק את מה שבשיר, שישאר קצת מקום למחשבה ופרשנות. בגלל זה חשבתי על התמונות... אני חושבת שינסה את שניהם ויראה מה יותר מתחבר. וממש ממש תודה! :)

חמדמדת1

New member
נראה לי שזה שיש על מאיר מעט חומר..

זה גם חסרון ( כי אין חומר למי שרוצה לעשות עליו עבודה- כמוך..) וגם יתרון ( כי אז את יכולה לתת איזה פירושים שאת רוצה). הקטע עם התמונות של השמש - זה מדהים. כי זה באמת נראה שייך- גם אור אלוקים וגם אפשר לפרש שהקול שלו מביא לחמימות ממש כמו השמש. את בטח יכולה לשחק עם הרעיון הזה לעוד כיוונים נוספים. התוצאה בוודאי תהיה מעניינת. אם בא לך ומתאים לך- נשמח אם תשתפי אותנו מה עשית בסוף. בהצלחה ענקית !!!

LIMIYA1

New member
תודה, אני אזדקק לאיחולי ה"בהצלחה" :)

אני כבר חושבת על זה כל כך הרבה.. אני אשמח לשתף מה יצא, מקווה רק שיצא מעניין...
ממש תודה על התגובות, זה ממש חשוב לי, כי אני רואה פה כמה אתם אוהבים ומכירים אותו, וזה חשוב לי לשמוע מה דעתכם. אגב, אתמול היתה לי יומולדת, ונחשו מה קיבלתי מבן זוגי שיחייה? כרטיסים להופעה של מאיר בנאי בזאפה!!
יהההייי! חבל רק שזה יוצא איזה יומיים לפני ההגשה אז לא יוכל לסמוך על לקבל רעיונות משם, אבל לא נורא, עדיין מתרגשת מזה שיהיה בהופעה שלו. שבוע נפלא לכולם!

איף

New member
איזה כיף ../images/Emo13.gif

מזל טוב
ובהחלט נשמח לשמוע/לראות מה יצא בסופו של דבר . מה שבטוח (ואולי אני משוחדת) - הרעיון ממש יפה ולדעתי הרעיון לא פחות חשוב מהעבודה עצמה.

איף

New member
מצחיק

כשהתחלתי לקרוא את ההודעה, ניסיתי תוך כדי לחשוב על רעיונות, ובאמת דמיינתי איזו תמונה כזו של שקיעה או משהו דומה... ואז ראיתי שכתבת שאולי תצלמי אור שמש. אני חושבת שבאמת דברים כאלה "טבעיים" יכולים להעביר את המסר. שקיעה, ים, אש, עצים. מה עם תמונות מהכותל? הכותל בשקיעה....
לא יודעת למה, אבל אותי זה מרגש. בעצם - מותר בכלל לצלם בכותל? בקיצור, נראה לי שפלאי הטבע יכולים להתאים

למעלה