עזרה לגבי משמנת

liquidspice

New member
עזרה לגבי משמנת../images/Emo140.gif

שלום חברים, אומנם איני רוכב כיום על אופניים אבל ידעתי ימים שמחים...היו לי ראלי 35 משופגזות,גארי פישר וטרקים למיניהם.התחרתי בסובבים בצפון ובדרום אבל כל זה היה לפני 5-10 שנים בערך...מאז אני על אופנועים. בקיצור לשאלתי: התחלתי בבניה של משמנת שרשרת שיושבת באופן קבוע על האופנוע ומשמנת את השרשרת בקצב שימון קבוע. כרגע קיים פער אחרון שיש לגשר עליו וחבר'ה בפורום דגים אמרו שאת תוכלו לעזור ושיש פה חברה שבנו משמנות לאופניים. אני צריך להכניס מנגנון שידע להתחיל את השימון כאשר אני מניע את האופנוע ועוצר את השימון כאשר המנוע כבה.כל השאר כבר יש ועובד. חשבתי על מפסק חשמלי של שלוחית פיקוד שיחובר לסוויץ ויפתח ויסגר ביחד איתו,אבל החלטתי ללכת על ברז וואקום שיחובר לקרבורטור ויפתח מהוואקום בהנעה ויסגר בכיבוי. למישהו יש רעיון מאיפה ניתן להשיג ברז כזה? למישהו יש רעיון אחר? מישהו בנה פה בעבר משמנת ויש לו נסיון? ממש אשמח לשמוע תגובות, הפרוייקט הזה שאב אותי פנימה ויונק ממני יצירתיות בשפע...מפעיל את כל התאים האפורים שנותרו במוח. תודה מראש, אלעד.

רמי לשם

New member
באופניים בד"כ לא מתקינים משמנת

ברב תנאי מזג האויר, ובמיוחד כמו של הארץ צריך לשמן מקסימום לפני רכיבה. אני דווקא הייתי הולך על סנסור שמזהה תנועה של הגלגל או השרשרת ורק אז מפעיל את המשמנת. הפעלה שלה כמו שאתה מתאר עם הפעלת האופנוע תיצור שלולית שמן קטנה כל פעם שתעמוד כשהמנוע פועל.

למעלה