עזרה לגבי שום

עזרה לגבי שום

קניתי אתמול 120 קג שום לכל השנה זה זן ישראל מצרף תמונה !
אשמח לדעת האם זה היה נכון לרכוש עכשיו? אני תליתי אותם במחסן חלק וחלק בשכיבה עלים על עלים ראשים על ראשים .

תודה לכם

 

CapitanMorgan

New member
מגיב

אל תשים אותם במקום סגור.
ולדעתי תחלק לכמה חלקים כי כל כי הבוחטה הזאת מה שבאמצע לא יתייבש ואולי אפילו ירקיב ואז כולם ירקיבו.
 

TCHM

New member
לא טעית במשקל שנקבת? 120 קג' זאת כמות לירקן...

ניתן לתלות חבילות של בערך 20 יחידות כשבצל כלפי מטה במקום מוצל ויבש,
זה טוב לחודשיים גג, ברגע שהעלים התייבשו יש לחתוך אותם כ-8-10 ס"מ מעל
הבצל ולהניח בסלסלות גדולות ומרווחות בצל ומקום מאוורר.
ניתן להשתמש בחלק מהגבעול הלבן ומעט מהירוק לקצוץ ולהוסיף למאכלים.

מכיוון שהשום הישראלי לטעמי הוא מהטובים בעולם אני מכין כבר עכשיו שני
סוגי מחיות שום עדינה וגסה שמשמשות אותי לכל השנה לכל מטרה, האחסון
במקרר.
 

TCHM

New member
מתכונים?

להכניס שיני שום קלופים למעבד מזון ולטחון עם שמן זית/אחר
למרקם של מעין דייסה או גס יותר.
או לקצוץ גס במעבד מזון, להעביר לצנצנת ולכסות בשמן זית/אחר.
לשמור במקרר ולהקפיד שתמיד יהיה מספיק שמן זית לכיסוי.
נשמר חודשים.
 

חנהפ

Active member
אני גם קונה לי שום טרי, אבל לא מייבשת,אלא

מפרקת לשיניים וטוחנת, השומים הטריים לסרי קליפה וניתן לטחון בשלמות.
אני מקפיאה לי כ- 20 ק"ג זה מספיק בדר"כ לשנה
 

CapitanMorgan

New member
באיזה אופן את מקפיא?

הרי כל פעם צריך מספר בודד של שיני שום.
&nbsp
 

חנהפ

Active member
טוחנת ומקפיאה בצנצנת זכוכית

בעת השימוש מפשירה מעט כך שאפשר לגרד את הכמות שרוצים
 
זאת כמות אדירה

בוקר טוב.
קודם נהדר שום.
אתה צריך ליבש ,איפה תעשה זאת?
אגב כמה עלה הכמות הזאת?
מאיר כרמיאל
 
אני מייבש

במחסן שהוא מקורה ופתוח מהצדדים,רכשתי לפי 5 שח לקילו ,התלבטתי אם לחכות עד פסח ממש ,אבל הטריות והריח עילפו אותי :)אני רוכש לכל השנה פיזרתי ליבוש במחסן ,רק אחרי שממש יהיה יבש אחתוך את הגבעול!

עכשיו הזמן לקנות ראשים בנונים,בעבר קניתי ראשים גדולים ופסח נשארו ראשים קטנים ,אז כל אחד שיעשה אך שנוח לו
 

TCHM

New member
עם כמות השום שהוא קנה כל האזור נקי מערפדים.


 
למעלה