עזרה לגבי שעועית לבנה

עזרה לגבי שעועית לבנה

שלומות!
יש לי בפריזר שעועית לבנה שהשרתי לפני כמה זמן, ונראה לי שהגיע להכין ממנה משהו

אשמח לטיפים לגבי אופן הבישול... להתחיל ממים קרים או שישר רותחים? בלי מלח? כמה מים? לתת לה להפשיר קודם?
חוץ מזה אשמח לרעיונות למתכונים...
ראיתי הרבה מתכונים ודברים שנכתבו בעבר, אבל אין לי כל כך נסיון בהכנת שעועית וזה קצת מבלבל...

תודה מראש

Gidi Shemer

New member
אפשרות

אני אישית לא מפשיר, אבל אולי זה משפיע על המרקם.

אני פשוט מבשל במים קרים, הרבה מים.. את המלח מוסיף רק בסוף. אני אוהב לבשל את השעועית עד שהיא מרוככת קמעה, אבל לא לגמרי רכה. אני אוהב להרגיש את ה"נגיסה".

רעיון אחד מה לעשות איתה:
אחרי שהיא מבושלת, אני מסנן. מטגן בצל ושום ועשבי תיבול טריים. בצד, אני מקצץ בצל חי.

כשהבצל, השום ועשבי התיבול מאד רכים, אני מכבה את האש, מערבב אותם עם השעועית בקערה, ומוסיף את הבצל החי.

מתבל עם שמן זית, לימון וכמון.

אפשר לאכול את זה חם, אבל אני אישית אוהב את זה בתור מנה קרה.

ladybug6

New member
אני דווקא אוהבת לבשל את השעועית עד

שהיא ממש רכה ונמסה בפה, והקליפות שלה כבר לא מעצבנות אותי בפה. כנ"ל לכל סוגי הקטניות, מלבד עדשים שחורות שאני דווקא כן אוהבת נגיסות, בעיקר בסלטים טריים וכאלה.
מבחינת בישול תשימי במי ברז, בלי מלח על אש גבוהה ותבשלי ללא מכסה עד שהן מתרככות מספיק לטעמך. כשהיא מוכנה אפשר לסנן, לשטוף ולהוסיף אותה לתבשיל / סלט / מה שזה לא יהיה שאת מכינה איתה

שעועית לבנה אני הכי אוהבת ברוטב אדום כלשהו, לרוב ביחד עם ירק כלשהו - פלפלים, גזרים וכו'. אוכלים את זה בדר"כ על אורז לבן או פסטה, כי זה מלא ברוטב.
הסוד הוא בישול ממושך..! לרוטב האדום תוסיפי הרבה מים, תבלינים בנדיבות, ותבשלי עם מכסה הרבה זמן (שעה וחצי- שעתיים). את השעועית תוסיפי איפשהו באמצע, כשהיא כבר רכה, אבל לא מתפוררת. אחרי בישול ממושך הרוטב יוצא מהמם.

נראה שווה נסיון... כמה שאלות-

פשוט לעשות רוטב אדום כמו לפסטה או שקשוקה רק שיהיו הרבה מים? זה לא ייצא נוזלי מדי? הוא אמור להיות סמיך או נוזלי?
אם אני אוסיף את השעועית נגיד חצי שעה לפני הסוף- היא לא תתפרק באמצע?
אחרי שאני מוסיפה את השעועית- להשאיר עם מכסה?

ladybug6

New member
תשובות

כן, רוטב אדום רגיל שאת אוהבת, תוסיפי הרבה מים, הרוטב ייראה לך דליל ותפל, זה בסדר - תתבלי אותו היטב ותני לו להתבשל עם מכסה על אש בינונית תוך ערבוב מדי 5-10 דקות. את השעועית אפשר להוסיף בכל שלב, בהתאם למידת הבישול שלה. אם בישלת אותה רק ב-80% אז אפשר להכניס כבר מההתחלה. ככה אני אוהבת לעשות. בתוך הרוטב עם המלח היא מתבשלת לאט יותר מאשר במים רותחים לבד.
עם הבישול הממושך הרוטב יצטמצם ויסמיך ויהיה עשיר וטעים מאוד. אם חסרים נוזלים מוסיפים. אם יש יותר מדי נוזלים נותנים לזה לבעבע קצת בלי מכסה, שיצטמצם יותר מהר.
לרוטב, אגב, תמיד אפשר להוסיף קצת רסק עגבניות אם הטעם לא מספיק עשיר. ומלח פלפל, הרבה פפריקה מתוקה, קצת סוכר, ועשבי תיבול שאוהבים אפשר להוסיף בכיף (בסוף הבישול) - פטרוזיליה/כוסברה/נענע יבשה/טריה.
אחד ה"סודות" שלי לרטבים עשירים זה להשתמש בציר ירקות במקום חלק מהמים שאני מוסיפה. כמעט תמיד יש לי מנות קטנות של ציר ירקות במקפיא שאני שומרת למקרים כאלה. זה ממש מוסיף טעם ומעשיר תבשילים כאלה.

למעלה