עזרה לגבי תרופה - GEMZAR

• פותח הנושא DanyP
  • פורסם בתאריך

DanyP

New member
עזרה לגבי תרופה - GEMZAR

שלום. ראשית, אני מאחל החלמה מהירה ובראיות לכולם. שנית, אני לא ממש בטוח שזהו הפורום הנכון, אבל אולי מישהו בכל זאת ידע לעזור... לפני כשנה נתגלה אצל אבי גידול על שם קלצקין בדרכי המרה. הגידול הוסר בניתוח והוא עבר הקרנות באזור הגידול בכדי לוודא את ההסרה שלו. בזמן ההקרנות, התחילו כאבים שנחשדו ככאבים בעקבות ההקרנות. CT לפני כחודשיים וחצי, הראה אזור נקי. ב-CT האחרון, לפני מספר ימים, התגלו גידולים נוספים , הפעם בכבד. בהמלצת דר. שטמר, ממחלקה האונקולוגית בבלינסון, אשר קבע שאין אפשרות לניתוח נוסף, הוצע טיפול ב - גמציטאבין (גמזאר) Gemcitabine-Gemzar . העניין הוא שלפי הבנתנו, התרופה לא נמצאת בסל הבריאות לסוג זה של סרטן, למרות שלפי דברי הרופא זהו סרטן שמתנהג בצורה דומה לסרטן לבלב ודרכי מרה. כמו כן מיקום הגידול הוא בדרכי העיכול, בדומה לסרטן הלבלב שעבורו התרופה כן רשומה בסל הבריאות. התרופה עולה כ 10000 שקל בחודש ואין באפשרותנו לממנה. רציתי לשאול, מה אפשר לעשות, וכמו כן מה הם סוגי הסרטן שעבורה רשומה התרופה בסל הבריאות. בתודה ובתקווה לכל טוב, דני.

דני שלום

אפתח באיחולי החלמה לאביך. לצערי, אין בידי את התשובה לגבי התרופות שלהן הסל מייעד את התרופה הזו. יש בפורום הזה חבר שהכינוי שלו הוא double reality, הוא רופא אונקולוג, אולי הוא יוכל לעזור לך בנושא זה). הדבר היחידי שאני יכולה לשתף אותך בו, הוא המאבק שעשיתי למען קבלת טמודל, תרופה כימותרפית חדשנית לכאורה לגידולים במח (עלות 15,000ש"ח בחודש, 24 טיפולים). קודם כל, פניתי לעו"ד אלי פישר, שמייצג מקרים רבים דומים, של אנשים שאינם מקבלים תרופות. התביעה התנהלה על בסיס האנשים שקיבלו את התרופה בעבר מקופת החולים, מסתבר שהיו כ-40 חולים שקבלו את התרופה מקופת החולים לפני. בית המשפט קבע שאני אקבל את התרופה עד שיסתיים משפט מתקדם יותר במקביל, של מישהו אחר, שמתנהל בבית הדין העליון והמחוזי. כמו כן, הטרדתי בכל דרך אפשרית, באמצעות כלי התקשורת ששתפו פעולה עימי ועם קבוצת החולים שארגנתי, במצבי. אם אתה רוצה עזרה נוספת, אנא פנה באמצעות מערכת המסרים. איחולים רבים ותקווה שעזרתי ולו במעט. אילת.

כל מילה זהב

איילת, שמחתי לשמוע על ההטבה של טמודל, מקווה שימשיך המצב. אענה בקשר לאינדיקציות של גמזר מבחינת סל התרופות: 1.סרטן הריאה מסוג NON SMALL CELL CARCINOMA במצב גרורתי או מתקדם. 2.סרטן הלבלב מסוג אדנוקרצינומה במצב מתקדם או גרורתי לאחר חזרה של המחלה בטיפול ב5FU. 3.סרטן שלפוחית השתן בשלב חודרני. רפואה שלמה מכל הלב.

אופפפס טעיתי בכינוי שלך פה../images/Emo52.gif

אבל גם אתה כתבת את שמי בשני יודים (נשמע כמו עם שניים אבל משחר ילדותי הייתי אילת ביוד אחת
). חזק ואמץ. אילת.

DanyP

New member
תודה

תודה על עזרתכם. בנתיים החלטנו לקנות את התרופה - חבל על כל דקה, ובמקביל שלחנו בקשה למימון דרך הקופא. אני מקווה לטוב, אני יעדכן בהמשך.... תודה.

למעלה